Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са реакциите на участниците във форума?
Какви теми се обсъждат в публикациите?
Какви съвети се споделят във форума от други участници?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са реакциите на участниците във форума?
-
Какви теми се обсъждат в публикациите?
-
Какви съвети се споделят във форума от други участници?
Форумът е онлайн платформа, където участниците споделят съвети и личен опит относно грижите за новородени, подготовката за раждане и следродилните преживявания. Темите обхващат различни аспекти на родителството, включително кърмене, колики, използване на упойка по време на раждане и влиянието на бащината подкрепа по време на раждането. Освен това се обсъждат лични преживявания с болнични условия и взаимодействието с медицински персонал.
-
Какво се разказва в публикацията за раждането?
-
Какви съвети се дават относно храненето на новородените?

. Действието се развива с баниците и вече доста по-болезнените контракции към 15-16:00 ч. следобед на 24-ти. Мъжа ми вика звънни на лекарката да ти каже какво да правиш, обаче аз тъпо и упорито викам не ще си чакаме довечера до часа, пък и да й звъня само ще ми потвърди да тръгна към болницата, а мен хич не ми се тръгваше както знаете. Но вече се запопритесних и към 16:30 й звъннах и тя каза направо към 17:30-18:00 среща в болницата. Взехме сака, и 18 без 15 бях там. Каза ми да се събличам, прегледа ме и каза 8 см разкритие. Седнах попълних документите и ми каза "Айде, качвай се на магарето за клизма".
Казах, че съм се оправила в нас и няма нужда, не склони, набута ми системката с вода и туй то. Да ви кажа, за тези които се притесняват за клизмата, както аз преди това много. Мислех, че ще е най-гадната част от нещата, но не съм се оказала права. Водичката както беше леко хладка направо си облекачваше, единствено е гадно че трябва да стискаш да не се изпусеш ако те напъне контракция. След това в офиса и действаш. И естествено бях по пантофи
вместо джапанки
е познайте къде са сега пантофите
, към 18:30 да съм влезнала в родилното, направо там ме пъхнаха, нямаше записи на тонове, нямаше лежане, директно на магарето. Включиха ми система, след това окситоцин, лекарката изчака още малко, че шийката не ми се беше скъсила напълно, а пък главата на бебчо напирала... спука ми мехура, и като видях с какво шило го направи ми призля, като кука за плетене ама по-голямшка, но в интерес на истината не се усеща бодване или нещо, неприятното е като пръстите й са вътре. Потече водата, блаженно топла и оттам нататък се почна. Вече ми пуснаха тоновете да се слушат, през цялото време много ритмични и хубави. Започнаха контракциите и все по-болезнени (за информация, менструалните болки, не са нищо, а аз винаги съм имала болезнен цикъл и си мислех че горе долу контракциите ги наподобяват, е сгреших... няма да степенувам колко по-силни са). В началото не ми даваха да напъвам. След 2-3 болезнени започнах. Много трудно се издържа на един дъх и да напъваш, лекаря до мен ми държеше главата свита към корема. Никак не ми беше удобно с подпрените сгъвки на колената на магарето, та по едно време единия ми крак беше във въздуха почти до ухото, другия някъде си и аз не знам в каква неестествна поза го бях изкривила, а и каишите за ръце отстрани на магарето за малко да им видя сметката. Пот се лее на талази от мен, отдолу не ми се мисли какво ли е излизало, но бебо беше поел вече по пътя навън и нямаше спиране. 7-8 напъна и преди финалния лекарката ме сряза, за да не се разкъсам аз по-лошо сама. Усети се леко като одраскване на фона на всичката друга болка. Лекарката само викаше, айде още един напън, вижда му се русата главичка, и аз само това чаках, като чух че е светличък напънах за последно и то се изхлузи в 19:57. Проплака веднага. Показаха ми го нямаше нито една гънка или мръсно по него, точно като ангелче. Веднага го измериха и ми казаха мерки, теглилки и всичко. Оттук нататък пак продължиха с мен. Плацентата я изкараха точно след 4-5 минути, даже и не усетих. И след това
ганите шевове, е това как болеше не е истина. Упойката явно не ме хвана и всяко забождане на иглата я усещах, а понеже съм светла и кожата и всичко ми е по-чувствително главата на бебчо при излизането ми направила някакъв вътрешен хематом и лекарката докато го оправи
щях да си умра. Ши, тя ши, викам боли ме, разревах се, но тя вика, не е вярно, пазарихме се като на Женския пазар. Аз викам боли-тя няма такова нещо. Както и да е закърпи ме, като на всеки шеф виках, кога ще свърши.
Еличка, Златина, пожелавам ви много бързо и леко раждане! Чакаме си първото октомврийско октомврийче 

Браво, майчета, много добре сте се справили
Да се похвалите с бързо и леко раждане 
.
дупе да ни е яко. Аз обаче ще бързам да отивам навреме, че да ми сложат епидуралната упойка.