Въпрос за машината за хляб (основно към испанките , и не само ..оба4е )

  • 3 262
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Spain
  • Мнения: 3 750
моми4ета въпроса ми по скоро е отправен към испанските мацки .но и вие се вклю4ете ..
..понеже доста про4етох за тези машини за хляб ..се 4удя откъде мога да си купя такава в ИСпания .работата е там 4е като ходя по  магазини за техника никога не ми се е набивало това 4удо в о4ите ..е не 4е специално съм гледала ..но обикновено мъжо е на щанда на компютрите .пък аз обикалям щандовете за дом уреди ..и не съм виждала. в коя верига магазини ги има ? кажете доволни ли сте ота ва6ата ..колко струва приблизително и  каква марка е ?
ако някоя испанка мам знае саит за онлаин търговия да даде линк4ето.
 btv - много съм доволна от този саит - фотоапарата си го поръ4ахме в неделя ве4ерта - във вторник беше ве4е в къщи - донесоха ми го на вратата -(доставката наистина е 13 евро но си спестих толкова разхождане 4е съм доволна )
 

# 1
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
хулиганче, моята е тази.
струва към 130 евро някъде, много съм доволна. само дето не мога да издокарам козунак още Embarassed Embarassed.иначе е чудесен уред
нашата я бяхме купили  от медиа маркт, иначе съм я виждала и в кортинглес. има доста машини.
за сайт незнам, може да пробваш в търсачката като напишеш  maquina de pan newsm78

# 2
# 3
  • След завоя в дясно
  • Мнения: 1 351
Здравей Хулиганче Laughing ,моята е Russell Hobbs много съм доволна(за цената не мога да дам достоверна информация  Crazy)
Харе я пробвай да смениш брашното,от него може да е Grinning

# 4
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Еll , ами аз два пъти досега съм пробвала с различни брашна, ама нещо май с маята бъркам Embarassed Embarassed
понеже рецептите са ми от тукашния форум и явно  като количество маята се различава  Confused

# 5
  • Мнения: 2 825
Моята е от Лидъла, подарък ни е за нова година... ако беше до мене, аз не бих си купила то4но тая Wink Марката е Bifinett, май световно неизвестна и е с 2 съд4ета за пе4ене. Ползвала съм я 7/8 пъти, но последните 2 нищо не стана Sad
Хара, я кажи ти какво брашно и каква мая ползваш. Аз ползвам брашно от Лидъла, а маята майка ми я беше пратила от Бг (немска), ама тя свърши и купих една от меркадоната newsm78 имам съмнения 4е е от нея newsm78
Инъ4е в на4алото хляба ставаше супер... при едно гости обрахме то4ките с него.. ама ве4е не става Sad

# 6
Хара, аз четох че не ти се е получил козунака. Аз ползвах рецептата на Ди5. Някой път ми се налага да добавям брашно, но това зависи предполагам само от големината на яйцата. Маята ми е суха по 6гр пакетчето

Клара, не ти препоръчвам брашното на Лидъл за да правиш с него хляб. Аз гледам по принцип да купувам от по-скъпите брашна в супермаркетите, които са специално за машини за хляб

# 7
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
clara, 68 пъти, ако съм правила хляб 68 различни пакети брашна съм пробвала Embarassed. където отида да пазаря, оттам взимам диа, кондис мондис, алкампо, на гайо съм пробвала...все ми става хляба страхотен Wink.проблем ми е козунака. последно правих тесто за пица и мекици, също хубаво стана.
аз ползвам на maizena маята  levadura de panaderia отдолу пише, доволна съм. на теб сигурно мама ти е пратила на оня доктор от пакетчетата Wink йоткер.
пробвай с тази дето ти казвам Grinning

# 8
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Хонда, правих точно от тази рецепта, ти беше ми я казала. не стана , бе човек Mr. Green моите пакетчета мая са по 5,5  Confused?г било равно на 14 г прясна мая Crazy Shockedсъвсем се ошашавих.
за пример ми е дадено , че на 300 г брашно се слага 1 цял п от маята, а пакетчето ми е голямо. аз слагам кафена лъжичка на толкова грама брашно Tired

# 9
  • Мнения: 4 212
Мен ме хвана срам Blushама голям.Ама вие големи сте кулинарки.Машина за хляб Thinkingкакво е това и има ли то по4ва у нас? Mr. GreenАз купувам готов хляб и от замразения, когато се наложи го пека за да е пресен.Като се има навпредвид, 4е хляба в нашата къща не е на уважение.....и храната така, само се 4удя как да мина метър, 4е кухнята не ми е любимото помещение  chef Blush

Е, какво стана, намери ли си машина за хляб?Казвай как действа?Мен ми се струва сложно.... Whistling

# 10
...

Е, какво стана, намери ли си машина за хляб?Казвай как действа?Мен ми се струва сложно.... Whistling
Хич не е Теичка  Laughing Laughing. То някой като мене мързелив я е измислил. Да пъхнеш вътре всичко и да извадиш изпечен хляб. Пък топъл хляб и сиренце как се намичат

# 11
  • Мнения: 2 825
Теи4ка, изопщо не е сложно мила, слагаш вси4ко вътре и вадиш готов хляб Wink И аз не си падам много по хляба, ама този много ми хареса... изядох по4ти половината сама Embarassed

Клара, не ти препоръчвам брашното на Лидъл за да правиш с него хляб. Аз гледам по принцип да купувам от по-скъпите брашна в супермаркетите, които са специално за машини за хляб
Хонди4, кумата ми го препоръ4а...., тя меси на ръка де, но каза 4е само с него и ставали хубави работите... та аз затова от него купувам. Тука не съм виждала специално брашно за машини за хляб newsm78 ...

Хара, то4но от това доктор4е беше маята  Wink Ще търся от тази дето казваш ...
какъв е този магагазин кондис?

# 12
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ами condis са като диа , аорра мас.....нямате ли си? Rolling Eyes
има и такива брашна дето казва Хонда в търговските центрове, ама си мисля, че не е оправдана цената им Embarassed Embarassed
аз не съм пробвала лидълското брашно, но и от най - евтиното ми излиза топъл, вкусен, плътен и пухкав хляб Laughing Laughing

# 13
  • Spain
  • Мнения: 3 750
и аз за това по4нах да се замислям да си купя ..защото много мързелива работа с нея . пък до колкото разбрах не само хляб може ,а и кексове разни , и дори сладко Simple Smile
оба4е ме у4уди цената - при условие 4е в б-я са по 100 лв тук  са за по над 100 евро
 преди години една приятелка на маика ми има6е ама тогава не се замислях толкова много за тези неща
какво е това "специяално брашно" ние тук в испания имаме ли си такова - аз понеже не съм маистор готвач не правя голяма разлика , но пък оби4аме тестени изделия (то си ни и ли4и) и каквото и бра6но да хвана все добре ми се полу4ават нещата . сега ще проу4вам аз за тази машина .. кагато имам възможност ще пообиколя да разгледам конкретно - в интернет много беден избора - трябва явно да се види . 

# 14
Аничка, абе може и с обикновенно брашно. Не е задължително да е специално.
Просто с това на Лидъл един път не ми се получи (може и да не е виновно брашното ама аз него набедих Laughing).
За цената също не се кахъри. Нашата машинка я купих на намаление и беше за 20 паунда (60 лв - горе долу, грубо казано)

# 15
  • Spain
  • Мнения: 3 750
мда сега гледам в един друг испански форум - има и тук машинки за по 40-50 евро само трябва да се търси ..хората там са писали 4е има ..зна4и рано или късно ще намеря нещо Wink Laughing

# 16
  • Мнения: 2 825
ами condis са като диа , аорра мас.....нямате ли си? Rolling Eyes
има и такива брашна дето казва Хонда в търговските центрове, ама си мисля, че не е оправдана цената им Embarassed Embarassed
аз не съм пробвала лидълското брашно, но и от най - евтиното ми излиза топъл, вкусен, плътен и пухкав хляб Laughing Laughing
Ами от изброените само Диа си имаме Sad
А под търговски центрове разбираш Алкампо, Карефур и тн ли? Хм, сега като се замисля трябва със сигурност да го има в Хиперкор...
Анка, мисля 4е задължително трябва да обиколиш, да видиш и да пипнеш... аз по принцип не съм много фенка на онлине пазаруването, освен, ако не е нещо което съм го виждала преди това на живо Wink Нашата беше някъде около 50/60 еуро

# 17
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
за онлайн пазаруването само да кажа, мъжа ми като си беше в бг някой се е опитвал да  ни тегли от сметката пари Twisted Evil Shocked
добре, че от банката са отказали.....

# 18
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
А под търговски центрове разбираш Алкампо, Карефур и тн ли?
да Grinning

# 19
  • Spain
  • Мнения: 3 750
за онлайн пазаруването само да кажа, мъжа ми като си беше в бг някой се е опитвал да  ни тегли от сметката пари Twisted Evil Shocked
добре, че от банката са отказали.....
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

как така нали е защитена-някои се е опитал да се разплати по интернет ли?

# 20
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ами така, и аз незнам....
докато го нямаше и получи по мейла писмо, в което го уведомяват , че са му отказали парите , които е поискал newsm78 Shocked
аз забравих да му кажа, и той като си дойде видя писмото....много се ядоса и щеше да проверява работата. не съм го питала какво стана, забравих Embarassed Embarassed
а преди това беше си купувал една стригачка за брада от венка.....
само каза, имам страшна банка и така

# 21
.....
докато го нямаше и получи по мейла писмо, в което го уведомяват , че са му отказали парите , които е поискал newsm78 Shocked
....
Харичка, това е спам. Скоро някъде четох (май в клюкарника) доста майчета бяха получили това съобщение по пощите си. СПоко - не са ви докосвали Laughing Laughing

ПП: Сетих се даже приятелката в Глазгоу ме пита дали съм получавала такъв имейл. Че беше привикала мъжа си и от работа и му обяснявала, че нищо не е купувала за 250 паунда мисля беше ми казала newsm78

# 22
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
така ли? нали ви казвам не съм питала какво стана....

ама те не са пипали, щото не са дали. от банката беше писмото , в което го уведомяват, че са му отказали парите. де да знам какво да мисля, ся ще потърся темата.

# 23
Брашната, които ги продават с препоръка, че са специално за хляб са обогатени допълнително с глутен, който се продава и отделно, тъй че можеш да си го купиш и да слагаш по една чаена лъжичка на една чаша брашно.
На мен са ми ставали козунаците и с обикновено брашно (тип за всичко Simple Smile ), но пък откакто започнах да го обогатявам допълнително с глутен, разликата е очЕвадна - стават много по-хубави.
Другата възможна причина е дългото време на печене - ако се пече твърде дълго, то той става много сух, и тогава елемента "конци" изчезва.
Аз ги правя по рецептата на Ди5, но във времето осезаемо намалих времето на печене дадено в нейната рецепта (то си и зависи много от самата фурна) и буквално са по-добри и от тези, които едно време купувах в БГ ( с уговорката, че става въпрос за обогатено допълнително с глутен брашно, или такова специално за хляб).
Въпрос на практика е. На принципа на проба-грешка, ще видиш кое при теб работи. При нас поне продуктите хич не са скъпи, та не се притеснявам да пробвам различни варианти. Взела съм му страха на козунака и става прекрасен, макар че напоследък вадя яйцата директно от хладилника.

# 24
  • Spain
  • Мнения: 3 750
Брашната, които ги продават с препоръка, че са специално за хляб са обогатени допълнително с глутен, който се продава и отделно, тъй че можеш да си го купиш и да слагаш по една чаена лъжичка на една чаша брашно.
На мен са ми ставали козунаците и с обикновено брашно (тип за всичко Simple Smile ), но пък откакто започнах да го обогатявам допълнително с глутен, разликата е очЕвадна - стават много по-хубави.
Другата възможна причина е дългото време на печене - ако се пече твърде дълго, то той става много сух, и тогава елемента "конци" изчезва.
Аз ги правя по рецептата на Ди5, но във времето осезаемо намалих времето на печене дадено в нейната рецепта (то си и зависи много от самата фурна) и буквално са по-добри и от тези, които едно време купувах в БГ ( с уговорката, че става въпрос за обогатено допълнително с глутен брашно, или такова специално за хляб).
Въпрос на практика е. На принципа на проба-грешка, ще видиш кое при теб работи. При нас поне продуктите хич не са скъпи, та не се притеснявам да пробвам различни варианти. Взела съм му страха на козунака и става прекрасен, макар че напоследък вадя яйцата директно от хладилника.
само дето не каза каква ти е машинката  Wink
или ти за фурна говори6 Simple Smile

# 25
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
pg220899, я разкажи по подробно Flutter, на каква програма, колко време, колко цикъла? има ли тънкост?
а аз се чудя защо аджеба го продават тоз глутен newsm78

# 26
  • Spain
  • Мнения: 3 750
pg220899, я разкажи по подробно Flutter, на каква програма, колко време, колко цикъла? има ли тънкост?
а аз се чудя защо аджеба го продават тоз глутен newsm78
аз пък не загрявявам за какво става въпрос -за бебта - ка6и съм виждала , но отделно глутен маи не съм ..ама толкоз и съм гледала ..я ме светни как изглежда ,какви са му опаковките ?

# 27
Ами не написах, защото не съм в Испания. Моята е Oster, също "световно неизвестна марка" ( признавам си, че след тази машина си накупих доста уреди от същата марка и съм доволна от качеството им), но я купих поради препоръка на приятелка, за смешните 35 долара - 3та година я експлоатирам буквално като роб, и съм много доволна от нея, дори наскоро търсих същият модел, че да си взема да си имам още една за всеки случай, но се оказа, че този модел вече го няма.
най-важното при покупката на машина за хляб е това, перката да е метална, а не пластмасова.

Козунака в машината не правя, там само тестото на програма за тесто, като го пускам да се меси три пъти и спирам цикъла,  и последният оставям на пълна програма и да втаса.

Глутена се продава в секцията с брашната при нас и е в малки опаковки от по 200гр, за съжаление съм изхвърлила опаковката, че го пресипвам в буркан да не изветрява. Прилича на нишесте и е със слабо кафеникав цвят.

Общи условия

Активация на акаунт