панакота от метро- как се приготвя?

• 8 160
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте!
Вчера си купих от Метро панакота, но не зная как точно да приготвя крема, а рецептата е само на италиански .Ше помогнете ли с указанията
Cosa occorre:
-1 busta di Panna Cotta metro quality
- 1 litro di latte parzialmente scremato
-1 litro di panna
 Portare ad ebollizione il latte e la panna.Aggiungere mescolando il contenuto della busta.Riportare ad ebollizione.Versare negli stampi e far raffreddare in frigorifero fino al raggiungimento della consistenza.

Благодаря предварително за помощта.

# 1
Здравейте!
Вчера си купих от Метро панакота, но не зная как точно да приготвя крема, а рецептата е само на италиански .Ше помогнете ли с указанията
Cosa occorre:
-1 busta di Panna Cotta metro quality
- 1 litro di latte parzialmente scremato
-1 litro di panna
 Portare ad ebollizione il latte e la panna.Aggiungere mescolando il contenuto della busta.Riportare ad ebollizione.Versare negli stampi e far raffreddare in frigorifero fino al raggiungimento della consistenza.

Благодаря предварително за помощта.

какво е необходимо:
1 пакет4е панна котта метро
1 литър (полу)обезмаслено мляко
1 литър сметана
Загрейте млякото и сметаната до кипване. Добавете, разбърквайки, съдържанието на пакет4ето. Загрейте отново до кипване. Сипете във форми4ките и охладате в хладилника.

Grinning

# 2
Благодаря ти.
Ще приготвя през уикенда и ще споделя.

# 3
Интересна рецепта

# 4
Е,не издържах до уикенда и снощи приготвих десерта.
Преди малко го сервирах-отзивите от критикарите у дома  са добри.

# 5
Интересна е,ще се пробвам Simple Smile

# 6
Пана Котата става много вкусна ако прибавите плодове,аз например я обичам много с Ягоди или Малини,но става със всякакъв любим плод Peace

Снимката не е моя,аз освен че я гарнирам слагам и вътре от плодовете.С тях става по свежа и приятна.Половинката ми я обожава,но аз не я правя често защото е много калорична Blushмисля че пана кота преведено означава буквално Варена Сметана.

# 7
Bergkristall ,

би ли споделила твоята рецепта?

# 8
# 9
Oбещавам да я дам,само че първо трябва да я преведа   bouquet

# 10
Панна котта ми е един отнай-любимите десерти  Heart Eyes
Точно днес приготвих една на Cameo с горски плодове (има и вариант с карамел, но не го предпочитам).
Аз слагам само течна сладкарска сметана (не деля количеството с мляко).

# 11
Ооооо, обожавам панакота Crazy
В последно време я приготвям с кисело и прясно мляко става също страхотна и не толкова калорична.
Много ми харесва този нов подфорум   bouquet

# 12
Seniora Barilla ето я и моята рецепта Flutter

Panna cotta:
Време за приготвяне 20мин.
1 Истинска ванилия(съжалявам,но незнам в България как се казва Blush)като тазиТук  или ако нямате може и 1 обикновенна Ванилия
500мл сметана
50 гр захар
9 грама желатин(тук пак трябва да се извиня просто отдавна живея в чужбина и незнам в Бг какви са разфасофките Blushтук едно пакетче е 9грама)
Освен това плодове по избор,аз най я харесвам с ягоди. Crazy
Няколко ментови листенца и пудра захар за украса. Grinning

Ако ползвате истинска ванилия,тя се изстъргва така както е показано на снимката.
Снимката е от интернет,не е моя.

Ванилията,сметаната и захарта се разбъркват и след като заври се намалява котлона и на слаб огън се вари 15 мин.
Желатина се разтваря в малко студена вода и се прибавя към сметаната.
В студени десертни чашки аз слагам разполовените ягоди и изсипвам сместа.Оставят се за два часа в хладилника.След като се е стегнала панна коттата,обръщам в чинийка и гарнирам с плодове и ментовите листенца. Flutter
Преди малко я правих,сега се охлажда и по-късно ще кача и снимка.  chef

# 13
Ето я и обещаната снимка на Панна Коттата ми newsm03

# 14
Цитат
Ооооо, обожавам панакота Crazy
В последно време я приготвям с кисело и прясно мляко става също страхотна и не толкова калорична.
Много ми харесва този нов подфорум  bouquet
Здравей Мишел,може ли да издадеш рецептата за твоята Панна Котта,мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт