КАРТИ ТАРО - VI тема

• 55 842
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Правя малко офтопик, но ще помоля Betty21 да си разчисти малко кутията, за да мога да й пиша, надявам се още да чете тук.

# 436
Изчистена е вече   Peace

# 437
  • Sofia
От своя опит искам да споделя, че Дяволът ми се е падал лично на мен и ми говори за изневяра, за нечестна игра, дори скандал. При обърнат Дявол вече може да просветне картата.
За Звездата - ще ти проблесне, ще научиш истината, дори да боли, ще си намериш пътя...Все в тази посока...Тя ми е много женствена и светла, дори повече ме влече от Слънцето.

А аз напоследък май вече съм съвсем на ти с картите. Докато до преди време нищо не можех да кажа, само написаното да прочета и горе долу да тълкувам, сега направо ми говорят  Hug Много съм хепи  Peace

# 438
Ха, вижте и отношението на собствения ми съпруг, с когото сме женени от 7 години ( почти, януари ще станат ), а се познаваме от 8, и който току що се прибра след няколкомесчно отсъствие.
Мисли : Отшелникът
Чувства: Колесницата
Подсъзнание : Кулата
 Rolling Eyes
О, да! Май това е краят!

# 439
Nightwish , чак  пък края, ти не си попитала това края на връзката ли е за да те притеснява кулата .Ти си попитала за отношението му сега. Просто твоя човек обмисля нещата , не мисля че не изпитва чувства към теб, вероятно просто е в период на депресия и приспособяване.Възможно е да е очаквал едно , а да е видял нещо друго , което не му е харесало и да  е  разочарован.Също мисля , че е възможно да  научиш нещо което крие от теб . Между другото ти имаш ли разправии с мъжа ти ?или просто така проверяваш отношението му.
Май е по добре да зададеш по конкретно въпроса си , и за предпочитане според  мен няой друг да ти изтегли карти.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 10:11 от zimma

# 440
zimma , имаме , разбира се, напоследък нещата не вървят, не че не се обичаме, но някак си много се отдалечихме един от друг, и на физическо,и на емоционално ниво, не можем да се разберем, мислим различно, чувстваме различно, чувството ни за хумор е различно.... Rolling Eyes Доста се отчуждихме, което стана постепенно и незабелязано, но сега е вече факт...
Ти би ли се съгласила да ми хвърлиш едни карти?
Въпросът е, ще се оправят ли някога отношенията ни, ще бъдем ли отново близки или ще се разделим? Hug

# 441
  • София
           Ще си позволя да се вклиня в темата с нещо, което качих и в другия Форум и лично мен винаги много ме е вълнувало и смятам, че е много, МНОГО важна част от процеса на общуване с Таро и получаване на информация чрез картите - задаването на въпроси. По-долу качвам сканиран Урок 7 от книгата на Джоан Бънинг "Ръководство по ТАРО", който касае точно задаването на въпроси.
            Много ми е интересно какво е показал собствения ви опит по темата до сега и как смятат, че е правилно да се задават въпроси.
            Лично аз смятам, че е най-правилно да се допитваме до картите за съвет и анализ, като питаме така, че да им оставяме възможност те да ни покажат варианти и насоки, а не да се опитваме да набутаме отговора в предварително избрани от нас рамки, защото понякога не е възможно да сме сигурни кое е най-правилно или добро за нас според Висшия план за живота ни. Въпроси свързани с получаване на информация свързани с простото преследване на дадена цел, която най-често е цел на Егото, а не на висшето съзнание (от типа какво, как да направя, за да се случи еди какво си), според мен трябва да са предшествани все пак от питане - правилно ли е, добре ли е за нас това, което искаме и чак след това да търсим начини за постигането му. За съжаление забелязвам от опита си, че повечето се интересуват единствено от някакви готови отговорти и факти, като по този начин директно свалят отговорността от действията си от плещите си...
            Мога много да пиша по темата, но ми е интересно какво мислите и вие, които практикувате Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 10:59 от flam_e

# 442

Мисли : Отшелникът
Чувства: Колесницата
Подсъзнание : Кулата

Ето подредбата с любимите ми карти:

Завръща се след дълго отсъствие, ти му подаваш плодовете на живота/ в случая себе си/, той отхвърля. Морално остарял, изморен.
Отшелника показва откъсване от света, но и размисъл, път да намериш самият себе си. Затворен от шума, от хората.Много точна карта за неговите мисли според мен.

Едно триумфално завръщане. Всички го очакват и се чувства като звезда.
Но картата е и предупреждение  Peace Не се главозамайвай от успеха си, не се надценявай

Всичко се руши и всеки гледа да се спаси.
Изненада, че нещо дълго градено се чупи.И тъй като това е разрушаването на структурите, които представляват самата основа на нашето доверие, тя често изглежда като бедствие.Едва когато премине първоначалният шок ще осъзнаем същността на станалото.

Това е отделното тълкуване на трите карти, но само си помисли колко хубаво се свързват помежду си  Peace
Съпругът ти е изпаднал в едно мрачно настроение, иска да бъде сам и да осмисли позициите си.Но се връща и всички се суетите около него и го карате да се чувства в центъра на събитията, а точно в момента той не желае това. Той желае да бъде сам с мислите и чувствата си.Става рязък, караниците не закъсняват и ето ти и разрухата в къщи.И двамата сте неудовлетворени просто защото в момента желаете различни неща.

# 443
  • Варна
Скрита Фуста, коя е тази колода? Много точно паснаха картите  Flutter
Флам   Hug безценна както винаги   bouquet аз голям опит нямам /направо си нямам/, но съм забелязала, че не мога да си формулирам добре въпросите, взимам пример от другите  Mr. Green

# 444
flam_e , много полезна книга, но наистина като че ли повечето от нас избягват момента на личния избор, на личното усилие и чакат отговора наготово...
skrita FUstA , много правилно тълкувание, доста ме притеснява , обаче, появата на Кулата, независимо дали става въпрос за любовни или бизнес отношения, когато се появи  тази карта за мен това означава началото на края  Rolling Eyes Но може би греша...

# 445
78 врати- ли е тази колода.много ми допадат те.наскоро видях че ги имаше  в някой сайт  за таро карти.около 40 лева мисля бяха. Twisted Evilискам ги и аз.

# 446
Да 78 врати е колодада - прекрасни изображения на някой карти

# 447
  • Варна
И на мене ми харесват 78-те врати, обаче малко ме притеснява това "духче". При отшелника е по-добричко, но в тази колода има една карта, която изглежда така сякаш на човека му излиза душата  Confused
Меги и аз си харесах някои колоди  Crazy мисля да се ориентирам към вариант принтиране, но още не съм се интересувала никъде колко струва услугата.

# 448
аз се навих на купуване принтер. в метро има  самсунг,лазарен малко над 100 Whistling лв.
 къде разгледа колодите. днес писах по @ в магазина за таро карти ,дали ги тези 78 врати има.
 то и друидите са хубави, а в един руски сайт видях карти  руни,с изписано значение-права и обърната.много са готини.
 на скоро си направих и руни от бяла глина.купих е от книжарницата.стават но са по-тежки от дървените.

# 449
Ашли, цветно принтиране излиза скъпо. На мен една колода ми излезе около 20 лева с лазерен в специализирано студио. Качеството, естествено, не беше същото като на самите карти, така че ви казвам  - този вариант е силно непрепоръчителен, лично мнение. А за 78-те врати, сладки карти са, говорят доста, макар да не са моя тип колода.  Wink

Една доста странна колода според мен: http://www.muppetlabs.com/~breadbox/tarot/

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 16:09 от ThunderGoddess

Общи условия

Активация на акаунт