Течни препарати (гелове) за пране 2

• 129 690
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
guess who, прала съм със Sunil но в старата му опаковка за цветно пране, лилав гел, пак от Германия. Наистина е страхотен, пере толкова добре, колкото и Персил например, а цената му е доста по- ниска!
Дедо, този Софтлан малко на сладкиш ми мирише. Аз харесвам лилавия. Синият също е приятен, но на мен аромата му ми е слабичък. А момината сълза наистина е доста тежък.  Като заговорихме за омекотители, има един аромат на Вернел в златиста опаковка- мисля че е лилиум или нещо такова, лимитирана серия е. В момента пера с него, е по- приятно нещо не съм пробвала все още... Laughing

# 151
Доволна съм от REX бадем.Персил за цветно ползвах,но не ми хареса.Продължавам на REX.

# 152
# 153
ползвала ли е някоя от вас  италиянски течен препарат  Lanza бил евтин към 4,500 литра бил към 10-12 лева за 25 пранета !!!

# 154
Течният и прахообразен перилен препарат с името Lanza е на фирмата Reckitt Benckiser (фирмата е английска с филиали в Щатите, Канада, Италия)т.е.   произвежда се от техен завод в близост до Милано. Много рядко се намира. Аз лично ползвах течния препарат. Мога да кажа, че изпира много добре цветни тъкани(за бяло пране ползвам таблети skip) , а и ароматът не е за подценяване....цената също. Не си спомням добре, но цената беше леко по-висока от посочената. Има и огромна торба с парх, ако не се лъжа за около 92 пранета, но не съм ползвала.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 21:06 от Illina

# 155
хм, при 4,500 литра за 25 пранета се падат 180 милилитра за пране. Никога не съм срещала толкова неконцентриран. Да не е нещо много старо?

# 156
днеска ще ми го донесът и ще  дам повече инфо за Lanza  newsm78

# 157
хм, при 4,500 литра за 25 пранета се падат 180 милилитра за пране. Никога не съм срещала толкова неконцентриран. Да не е нещо много старо?

Малко по-рано в темата писах, че в Гърция, Италия, Франция, Испания и Португалия са така течните препарати за пране - нищо необичайно, нито старо.

# 158
така е, но аз съм срещала 2,500 литра  до 3 литра за 25 перални.
4,500 е огромна туба Laughing
дано намине момичето да разкаже, защото не съм прала с този прах

# 159
Мацки,здравейте!Купих да пробвам новият Ариел-ексел гел,който всъщност е  концентрат,много е добър и изпира дрехите невероятно,а опитах и един друг течен пак на Ариел-макси клеан в синьо,много е добър.

# 160
Чета, коментирате Lanza. Ще споделя аз какво знам.
Права е Illina Производител е Рекит-Бенкизер Италия. Това е мултинационалната компания, която доста агресивно се опитва да ни накара да купуваме калгона и вениша тук. Ланца е по-слабата им марка прах в Италия. Силната им марка е Ava. И  двата праха се внасяха преди 10-тина години, още преди да се слеят двете фирми от Бенкизер България. А още по-рано, преди 17-18 години се внасяха от Полша марките Ланца и Торнадо на сравнителлно добро качество, но тогава нямаше много избор на прахове. Вносът на Ава и Ланца не потръгна. Ава бе много добър прах, идваше си от Италия, в разни видове, но бе по-скъпичък. А Ланца не беше много цвете. Тогава от Бенкизер домъкнаха от Полша един евтин прах - Досиа. Голям боклук, въпреки, че имаше три вида/за бяло, за цветно и за ръчно/. Пълен провал. Така не успяха да си наложат праховете тук.
Да се върна на коментирания гел. Той наистина не е концентриран, както напомни guess who традициите на тези пазари. А цената му трябва да е ниска, защото е в по-евтината ценова група.

# 161
  • На морето!
Пропуснала съм тази тема. Аз пера само с течни препарати- Персил и Ариел, никога не съм пробвала Рекс или Фрош, но след толкова положителни отзиви ще купя нещо такова.
Скоро попаднах на едни мини разфасовки на Ариел- малки пликчета за едно пране /5кг./, много удобно, но и малко скъпо. Сега търся снимка в нета да покажа, но не намирам.

# 162
  • Пловдив
Я, да се запиша в тази темичка  Mr. Green
Моя опит с течните препарати не е никак голям, дори мислех да се откажа от начинанието, но тук срещам доста предложения и ще продължа да експериментирам  Peace

За първа проба с течен препарат взех Фрош - ами никак не ми хареса. Може би става за освежаване на леко замърсени дрехи  Rolling Eyes
След това в едно магазинче ми предложиха Арисака, май се казваше, с марсилски сапун. Но ми казаха, че става и за светло и за цветно. Резултата - не много приятна миризма на дрехите, докато са още мокри, а цветните дрехи ми се поизбелиха. Да кажа, че пера на 40 градуса. За бели и светли неща... нямам много наблюдения, че в съответния сезон нямаше на какво да изпробвам  Mr. Green
Наскоро ми дойде на акъла пак да го пробвам, но за светли неща. Питах в друго магазинче. Пак ми предложиха нещо(Арисака), което ставало и за цветни, но ми се струва, че е друга разновидност  Rolling Eyes Не мирише натрапчиво на домашен сапун. За сега мисля, че се справя добре. Имам приготвени малко детски дрешки омазани с какво ли не... ще видим дали ще се справи  Twisted Evil

И аз да питам за предложения за черни дрехи  Blush

# 163
Пропуснала съм тази тема. Аз пера само с течни препарати- Персил и Ариел, никога не съм пробвала Рекс или Фрош, но след толкова положителни отзиви ще купя нещо такова.
Скоро попаднах на едни мини разфасовки на Ариел- малки пликчета за едно пране /5кг./, много удобно, но и малко скъпо. Сега търся снимка в нета да покажа, но не намирам.
Върни се някоя страничка на зад и ще видиш снимки на дозичките на Ариел!

За черно препоръчвам Корал и Домал!

# 164
Видяхте ли вече новия течен Savex? Има за бяло и за цветно, мирише разкошно; бутилка 1,5 л за 20 пранета е на цена около 7 лева. Конкуренция на Rex. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт