Малайзия

• 4 784
  • 18
  •   1
Отговори
  • софия
Здравейте, имам нужда от инфо за страната. Очертава се една почивка там и ме интересуват всякакви важни неща, например слага ли се някаква ваксина, кое е безопасно и кое не да се консумира. Има ли опасни животни в морето и на плажа.... изобщо, кой с каквото може да ме ориентира, все ще е от полза. Този край на света ми е "тъмна индия". Почивката ще е на Лангауи и 2 дни в Куала Лумпур. Peace

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 01:00 от eropampero

# 1
Съвсем накратко - нужда от ваксина нямаш, още повече че ще ходиш на цивилизовани места. КЛ е модерен град, много хубави хотели и много шопинг молове, честно казано кой знае какво за разглеждане няма. Може да се качите на кулите Петронас от където се открива гледка към града, в хотел Трейдърс има страхотен Скай бар от където пък вечерта може да се насладите на красиво осветените кули. На Лангкауи са ходили наши приятели, бяха доволни но там май е основно за почивка и ако не греша о-ва е офшорна зона.

# 2
Била съм в Куала Лумпур и Ланкави. Ваксини не ти трябват. За храна си избирайте цивилизовани места и няма да имате проблеми.
В столицата няма кой знае какво да се види освен кулите Петронас и няколко екзотични парка. Острова обаче е страхотен. Наистина е безмитна зона. Става за шопинг на всякаква техника. Ние си наехме кола още с пристигането ни. Наема и цените на горивото бяха много ниски. С колата обикаляхме по различни плажове.  Имам прекрасни спомени от там.
Можете да отидете на организирана екскурзия с корабче до коралови острови. Невероятно преживяване! Другата забележителност е едно ориенталско селище с разлчни видове азатски ресторанти и кабинков лифт, който стига до връх, от където се открива невероятна панорама.
Вие къде ще почивате на Ланкави? А как планувате да се придвижвате от столицата до там?
Ако имаш и други въпроси, питай.

# 3
  • софия
благодаря ви момичета, за съжаление аз отпадам за тази година Cry. ще видим останалата част от групата какво ще направят, че нещо са се закучили резервациите. иначе дестинацията ми остава за догодина в плановете. даже мисля да комбинирам и сингапур и тайланд, само живот и здраве да е Peace
от куала лумпур с вътрешен полет, евтин е, а хотела - berjaya langkawi beach

# 4
  • софия
и да знаете, че пак ще питам Simple Smile, ще се мъча сама да правя всички резервации като затръгвам натам... и най вероятно ще имам нужда от помощ.

# 5
Съжалявам, че пътуването ти се отлага. Ние бяхме в Berjaya  Grinning и ако имаш нужда от инфо за вбъдеще, с удоволствие ще ти помогна. Курорта е прекрасен - уникално съчетание на море и дъждовна гора, хубав плаж, много добро обслужване, а японския ресторант на плажа още го сънувам  Crazy

# 6
  • софия
пак съм аз с въпроси Simple Smile. не знам как да си преименувам темата на "малайзия.... или тайланд". та сега съм на вълна тайланд и се опитвам да си спретна нещо. разгледах стари теми, но като че ли има повече за пукет. гледам, ровя се в нета, направо изпуших #Crazy. избрах няколко дена в самуи, няколко в краби и в банкок. билетите-ясно, намират се, там вътрешни полети също, доколкото прочетох евтини и редовни. на самуи избрах chaweng beach, хотел още не. от краби разходка до пи пи и там каквото може да се види в района. на самуи има ли какво да разглеждаме или само релакс и лежане по плажа? за банкок, също ясно, шопинг, забележителности. ще бъдем с дете на 10 години и ни се иска и културен туризъм и почивка. интересуват ме сайтове за букване на хотели там, например direct rooms сигурен ли е... личи си, че не съм ходила толкова далече Simple Smile и ми е притеснено дали ще се справя с организацията. много ще съм ви благодарна ако помагате със съвети  bouquet. идеята е за около 15 дни, може и повече, дали ще се вмъкнем в 2000 евро на човек с всичко? не държим на супер лукс хотели, но прилични.

# 7
  • Sofia
http://www.sawadee.com/ - това е сайта,  който сме ползвали за Тайланд. Много добре е организиран и нямахме никакви проблеми с резервацията.

# 8
www.asiarooms.com От Краби може да си организирате екскурзии до различни о-ви, всяка сутрин от пристанището тръгват лодки и си купуваш билет до където искаш, на Самуи  не съм била, но наши приятели ходиха - острова е основно за релакс, за БК със сигурност има доста инфо в темите къде може и си струва да отидете Wink

# 9
Щях да пиша за Малайзия, но понеже вече нямаш нужда от инфо, да ти помогна в избора на хотел:  в триваго на 1. поглед виждаш, кой сайт за реервации е най-евтин за даден хотел, и как го оценяват почивали вече там  Peace

# 10
  • софия
много мерси, страшни сте  bouquet. ако си правя вярно сметката, т.е. с кръчмаря, влизаме в тия 2000 евро на човек. което пък значи, че тия от нашите агенции са луди с техните цени. билети намирам по около 600 евро до БК двупосочни, като ги гледам директно през сайтовете на авиокомпаниите. пише цена с такси, надявам се това да са летищните такси. същото и за вътрешните полети там. тях мога ли там на място да купувам или пак предварително?

# 11
От Германия, 2 седмици в Тайланд се предлагат за около 1000евро от туроператорите, та с 2000 ще си преспокойна  Peace

# 12
  • софия
и преди съм ти казвала, че ти завиждам Simple Smile, и хотели в анталия без руснаци ви предлагат там Simple Smile. много сте привилегировани в това отношение. между другото разцъквам и едни две седмици в пунта кана с туи, ама да видим в крайна сметка докъде ще стигна...
обещавам, че за там няма да разпитвам, че темата ми ще стане "малайзия... тайланд... и доминиканска република" Joy

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 19:41 от eropampero

# 13
За Доминиканската си има тема, и там съм писала  Laughing
Разсмя ме с хотелите без руснаци  Joy

# 14
много мерси, страшни сте  bouquet. ако си правя вярно сметката, т.е. с кръчмаря, влизаме в тия 2000 евро на човек. което пък значи, че тия от нашите агенции са луди с техните цени. билети намирам по около 600 евро до БК двупосочни, като ги гледам директно през сайтовете на авиокомпаниите. пише цена с такси, надявам се това да са летищните такси. същото и за вътрешните полети там. тях мога ли там на място да купувам или пак предварително?
За вътрешните полети си резервирайте предварително през http://www.airasia.com/site/id/en/home.jsp билетите ще са ви почти без пари Wink За дългия полет може да видиш през Qatarairways обикновенно излизат добри цени с полет от Истанбул
Пунта Канта през Туи излиза `без пари` LaughingСамо трябва да сте на нисък старт за ласт минит офертите,  ако сте готови да направите известен компромис с хотела разбира се

Общи условия

Активация на акаунт