1 цяло пилешко бутче(може и повече)
1 голяма глава лук
1 с.л. брашно
2/3 голяма кофичка заквасена сметана(най-добре от Меггле 20%,но може и друга:Данон,Герма...)
сол,чер пипер,копър,дафинов лист
Сваряваме бутчето в подсолена вода,до готовност.
Обезкостяваме го,накъсваме месото на средно големи парчета,с размера на една хапка( или по-голяма хапка,ако искате ).
В тиган с малко олио задушаваме до омекване нарязан на средно ситно лук.Прибавяме брашното,разбъркваме и добавяме от бульона,докато гъстотата стане,като тази на бозата.
Към тази смес прибавяме заквасената сметана.Разбъркваме.
Прибавяме и пилешките късчета.
След като всичко заври,прибавяме и подправките,захлупваме тигана и изключваме котлона.
Към тази вкусотия трябва да има гарнитура :варена елда,спагети,картофено пюре,ориз,качамак,булгур,варена пшеница,др.....
Елдата,оризът,пшеницата можете да ги сварите в останалия от пилето бульон.
Слагате гарнитурата в чинията,заливате го със приготвеното пиле в сос.И сервирате!
Гарантирам,от масата ще чувате само сладко "мъррррррррр"-кане!
Бон апети!
(Снимка няма,но и да има ,няма да е толкова впечатляваща,колкото е вкусът на ястието. )