Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

 • 276 661
 • 1 133
 •   1
Отговори
 • Мнения: 800
...a sore throat can be cleared in about 30 minutes by chewing 1-2 tablets.

...възпалено гърло може да бъде изчистено за около 30 мин, чрез сдъвкване на една-две таблетки.


Question: How does Serrapeptase help sinusitis?

Answer: ...It usually does this within hours or at most a day or so.

Въпрос: Как щи помогне Серрапептазата на синузита?

Отговор:...Това става обикновено за часове или най-много ден...Question: Is Serrapeptase effective for periodontal disease and gum abscesses?

Answer: Absolutely.  ...The recovery should take about 2-4 weeks.


Въпрос: Ефикасна ли е Серрапептазата при парадонтоза и абсцеси на венците?

Отговор: Абсолютно. ...Възстановяването ще отнеме около 2-4 седмици.


Сащисахте ли се?  Аз - да!

Тази интригуваща информация е от тук:

http://www.road-to-health.com/am/publish/article_163.shtml

И съдържа още много пикантерии само за един от така наричените протеолитични ензими.
И най-важното - те не разстат на Марс, а са в изобилие около нас. И ги рекламират редовно по телевизията. Особено по празниците...
Но, разбира се, с друго предназначение...

Но да почнем отначало...

(тази информация е още непълна. Чета по този въпрос от две седмици - крайно недостатъчно за да твърдя, че познавам материята, но поради голямата сензационност нямам търпение да се изфукам пред вас. Е, ще се учим в движение. Но не се сърдете, когато ви отговарям:"Не знам..."
Другите теми, които имах нахалството да ви предложа, ги бях чел с месеци, а някои и с години.)


Протеолитични ензими означава ензими които лиофилизират (втечняват) протеините (белтъчините). Могат да се нарекат още протеази, но това понятие ще ви подведе, защото има много протеази, освен "нашите".
Та като се наядем едно хубаво, храната попада в стомаха, смесва се със стомашен со и пепсин, разбърква се, започва да се разпада и под формата на каша попада в дванадесетопръсника. Там от жлъчката е панкреаса се изливат сокове, които я "довършват", след което попада в тънките черва, усвоява се, минава в кръвта и...готово.

Така горе-долу го знаят всички. Като представата за земеделието: "Ори, мели - яж!" Чиста работа...

Малко по-подробно:
В стомаха средата е кисела. Много. Нали сте чували - солна киселина. Пепсина работи в такава среда.
В дванадесетопръстника средата е алкална. рН е около 8 и нагоре. В такава среда работят соковете от панкреаса.
Впрочем, какво се съдържа в тзи сокове? - основно две съставки - трипсин и хемотрипсин, които попаднали в алкалната среда оформят основните три вида ензими, способни да разграждат храната:

-амилаза - разгражда въглехидратите (скорбяла!) до прости захари, които се резорбират.
-липаза - разгражда мазнините до глицерин и мастн киселини, които се резорбрат.
-протеаза - разгражда протеините до прости аминокиселини, които се резорбират.

(Ето тази протеаза плюс други внесени  от вън протеази, наричаме протеолитически ензими.)

След резорбцията тези елементи попадат в черния дроб, където от "тухличките" се изграждат специфични протеини и триглицериди и гликоген за нуждите на организма.

Само че... са пропуснали да ни кажат, че още след 27-30 годишна възраст, тези ензими са крайно недостатъчни. И ние си мислим, че храната се смила правилно... А тя се усвоява непълно, в неразграден вид, причинява възпаления, колити, болест на Крон, раздразнителен чревен синдром, дивертикули в дебелото черво, запек и каквото още се сетите. И всичко това, защото останат неразградени храни - идеална почва за разни болестотворни бактерии и гъбички, гниене и ферментация.

Какво пък - нали има там разни Мезим форте, Креон и др. Ще допълним липсващите ензими и толкова.
Да, ама са по-скъпи отколкото ефективни и едва ли един процент от хората ги пият. А след 40 години това е направо наложително.

(отивам да хапна)

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 17:30 от Mamma

# 1
 • В сънния Люлин, прибулен...
 • Мнения: 383
Запис - пу, пъвва

# 2
# 3
 • Тука, под липите стари...
 • Мнения: 287
ще следя с интерес

# 4
 • Мнения: 572
Хоп и аз съм тук !  Wink

# 5
 • Мнения: X
Хайде и аз. Очаквам продължението с интерес.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 015
Цоп и аз тук!  Flutter

# 7
 • Мнения: 800
Та докъде бяхме стигнали? А, да, как да си подобрим храносмилането. Ами гледайки рекламите по телевизията...

Само че не там е гъделът. И аз едва ли щях да чета две седмици, да хукна да ги търся за пиене  по магазините и да седна да ви занмавам с часове, как да не ви е тежко на стомаха, като се наплюскате.

--Ооп! Пардон!

--Рахатоолсун!

Още преди 40-50 години на някои зевзеци им дошла идеята да проверят, какво ще стане ако се изпият допълнителните храносмилателни ензими на гладно. Без храна. Далеч от обеда, далеч от вечерята...

И тук се случва сензацията! Ензимите проникват непроменени в кръвния серум и започват да "разчистват" целия организъм. От кекво? от чужди протеини, от отлагатия от нежива тъкан, от възпалена тъкан и отоци, от фиброзни образувания...

Какво означава това?

Почистване (на место) кръвоносните съдове от фибрин, който прави кръвта на желе и изисква много по-високо налягане за да се движи по вените.(Това нормално става в черния дроб, но за целта фибринът трябва да стигне до там)

Почистване на редица органи от отлагания на фибрин, който няма никакви шансове да стгне до черния дроб. Тук трябва да посочим и най-характерния мъжки орган, който задръстен с фибрин, няма шанс да поеме достатъчно количество кръв, въпреки всичката виагра и трибестан на света.

Оголване на евентуални тумори, които с цел самозащита се покриват със слой фибрин, зе да не бъдат атакувани от защитнте сили на организма.

Разграждане е асимилиране на всички сраствания възникнали вследсвтие инфекциозни процеси при хирургически интервенции, наранявания или раждане! (Ако знаете колко пъти съм чувал:"Ох, не така, че ме боли." А не става въпрос за някаква перверзия...)

Разграждане и втечняване на отлагания в алвеолите на белия дроб, в резултат на прах, тютюнев дим (абе, в резултат на дишане!), на сраствания в резултат на прекарани пневмонии.

Постепенно отмиване на задръствания на артериите  от атеросклеротични отлагания и обръщане хода на сърдечно съдовите болести (нищо работа!) Оттук - предпазване от инфаркти и инсулти, тромбфлебити и разширени вени.

Разтваряне тъканта на протрузирали гръбначни дискове (дискова херния) и възпалена такава.
Резултат - бързо премахване на паралзращата болка в кръста!  

Рязко намаляване на броя на т.н. "Циркулиращи имунни комплекси" - главната причина за увреждането, възпалението и болката в ставите при всички форми на артрит.(дано крайно консервативната общност на засегнатите от тази болест, този път да забележи възможността!)

Унищожаване на чужди на организма протеини (микроорганизми), защищаващи се на повърхността със защитна обвивка.

Да продължавам ли още?

И всичко това с невероятна скорост...

Повече неща ще ви кажа в хода на описанието.

(кафе..)

# 8
# 9
 • София
 • Мнения: 2 521
Лелеееее .........  Shocked чакам с нетърпение продължението на лекцията!

# 10
 • Мнения: 1 167
Зпис. Грабна ме това ...възпалено гърло може да бъде изчистено за около 30 мин, чрез сдъвкване на една-две таблетки."  Praynig

# 11
 • София
 • Мнения: 372
запис

# 12
 • Мнения: 800
Ще почна с едно лично отклонение:

В петък сутринта започнах да пия ензимите. След два часа, при посещение в тоалетната забелязах, че урината ми е с цвят на тъмна бира (е, почти...) А аз по принцип пия много вода и урината ми е практически безцветна. Към обяд изчезна едно постоянно стягане в прасците, с неясна етиология, което имам от години (прилича на мускулна треска след слизане от планината). Следващата урина си беше пак безцветна. Така и до днес. Стягането го няма...Аз си пия ензимите.

Какво ли съм отмил? newsm78

Та изброявах ползите...

Разграждане и отмиване на кисти и фиброзни образувания в гърдите, матката (ендометриоза?!?) и яйчниците (Щайн-Льовентал, ПКЯС)!

(Само за последното си заслужава да си хвърляте шапките. Това може да икономиса на България цял язовир сълзи...) newsm57

Подтискане на всякакви възпалителни процеси (подобно но НСПВС, но по-бързо и по-естествено)

Бавно изчистване (отвътре) на белези от изгаряния и травми по кожата.

Ускорено зарастване на рани, спортни травми и възстановяване след операция.


Та къде ги тези ензими?

Това беше основна част от моето проучване - да ги намеря по магазините на разумна цена.

И тук ми се усмихна късметът:

Протеолитчни ензими като добавки се продават като "Панкреатин" на NOW foods - 100 капсули х 500 мг - 30 лв. Има и ензими от растителен произход - "Бромелаин" 90 капсули х 500 мг - 31 лв. и "Папаин" - 18лв. Пак там. има и няколко комбинирани препарата, които не харесах. Пия  "Панкреатин" и "Бромелаин" 3 пъти х едно от двете. Довечера ще включа и Серрапептаза.

Та Серрапептаза - това е ензим изпускан от копринените буби. Предназначен е за пробиване на пашкула, за да може да излети пеперудата. Сега се произважда от бактерии.

Този ензим го намерих в магазини "Лечител". Продава се под името "Бодифлекс Супер" и съдържа Серазим. Това е името на изкуствената Серрапептаза. 60 х 200 мг - 23.90 лв. Ще го купя довечера.

Сега - дежурните въпроси:
 
Каква е разликата между различните ензими? Те просто режат дългата протеинова молекула на различни места. Комбинирането е най-доброто в  случая.

Колко време да се пият? - Колкото си искате. Изпивате една опаковка и спирате. Или продължавате. И ли го пиете на прекъсвания - както искате.
Тук не говорим за хранителна добавка, а за препарат за излекуване. Окончателно! След време можете пак да прочистите съдовете и органите от фибрин, ако желаете. Но фиброзите няма да се върнат.

Странични ефекти? -  редки, свързани със стомашно-чревния тракт. Гадене, разтройство. След няколко дни преминава.

Дози: най-добре 3 пъти по 1 капсула от всеки вид. Един час преди ядене и два часа след ядене!

Токсични дози - няма такива. Или поне не в едно бурканче.

Бременни и деца: Question:Can Serrapeptase be used effectively with young (age 1.5-4 years) children?
Answer: Serrapeptase is very good for children.

Накратко: Серрапептазата е много добра за деца.

Question: Can I take Serrapeptase while I am pregnant?

Answer: Yes, you can take it pre and post natal.


Накратко: Можете да пиете Серрапептаза преди и след раждането.

(от същото място)

Кучета и котки? - Да, няма проблеми. Отлично за кучета с артрит.

Противопоказания: - ако пиете Plаvix ( препарат за разреждане на кръвта - скъп).
Аз бих предложил да го спрете, да прочистите фибрина и ако се налага - да продължите.

А, още нещо - от ензимите жена ми спи като заклана. По 10 часа. За сметка на всички жени, които обсъждат в 3 часа посред нощ дилемата "това моето живот ли е?"


(за сега - стига)

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 16:19 от PinkPanther

# 13
 • Тука, под липите стари...
 • Мнения: 287
Имам два кратки въпроса.
Панкреатина и Бромелаина на Now Foods намират ли се в аптеките?
Вместо Панкреатин може ли Мезим Форте?

# 14
 • Мнения: 800
samuel - в аптеките не съм ги виждал. Намери сайта им и ги питай по телефона, какво може да се направи.

Мезим форте е по-слаб и по-скъп. С тези уговорки  - става.

Изчакай да разнищим до край темата и почни, ако искаш със Серрапептаза - по-лесно ще я намериш под Аязмото.

А може да се организира пак някаква система за доставки.

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 17:47 от PinkPanther

Общи условия

Активация на акаунт