Тази салата съм опитала,като бях на гости у една страхотно мила рускиня Светлана.Бях много впечатлена от вкуса на салатата и веднага си записах рецептата.
Направих само лека промяна в соса и в още нещо....
Много е подходяща за празнична маса!Лесна и ефектна!Има чудесен свеж вид и много интересен и богат вкус.Опитайте!
Грамажът,който ви давам е за по-малка порция.Ако е необходимо,увеличете количеството на продуктите.
задушени гъби около 250 г
2-3 средни глави лук
около 100-80 г кашкавал
2 домата
зелени подправки(копър,магданоз,пера лук)
майонеза(аз я замених със сос,състоящ от 3 равни части(по 2 с.л.) майонеза,кисело мляко и кетчуп.Препоръчвам! )
Задушаваме гъбките,нарязани на кръгчета.При задушаването добавяме и малко сол.
Задушаваме отделно и лука,нарязан на тънки полумесеци.
В плоска чиния с бордове редим слой гъби:
Покриваме ги със соса:
Отгоре разпределяме задушения лук:
И него покриваме със соса.
Настъргваме кашкавала:
И кашкавала покриваме със соса.
Редим нарязани на тънки полумесеци домати:
И доматките леко покриваме със соса или само със майонезата.
Поръсваме със зелените подправки.
Охлаждаме.Сервираме.
Забележка.Ако сте месоядни,можете в основата на тази салата да сложите бекон,нарязан на тънки ивици,и да го покриете със сосчето. А после,както си му е реда:гъбки,сос,лук и т.н...
Бон апети!