ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 570
Не, не означава. Няма двама абсолютно еднакви човека.
питат за еднин и същ човек, при еднакво псикическо и физическо състояние, но  по различно време.
Макар ,че е много трудно състоянията да са едни и същи, ако това е така- да, ще подейства. Друг  е въпроса дали  в същата или различна потенция ще трябва да се вземе

# 571
И според мен няма двама еднакви човека, както и идентични психическо и физическо състояния. В дадения момент симптомите и състоянията и на двамата може и да съвпадат, но цялостната картина и всичко онова, което научава хомеопата от интервюто при преглед - заболявания в миналото, предразположеност към заболявания, различните реакции на интервюирания към студ, топло, силна светлина, солено, сладко и т.н. не може да са еднакви при двама отделни човека.

# 572
 Mr. Green момичето пита за един и същи човек

# 573
Уфф, чела съм през ред  ooooh!

# 574
И аз така съм чел....и съм изпаднал в дълбока заблуда. Вече няма да правя така.

Та на въпроса: "Ако едно лекарство е довело до оздравяването на едно лице значи ли това, че същото лекарство пак ще действа по същия начин на същото лице, при същите симптоми и същото физическо и емоционално състояние?" Да възможно е, но трябва да се съобрази потенцията. Когато е предписано ХЛ то е подбрано на база тоталността на симптомите на болестта, както е отчетена чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила към конкретния момент. В следващ момент тези параметри на жизнената сила могат да са различни и да изискват адаптиране на потенцията.

# 575
  • София - Варна - Бургас
Ако едно лекарство е довело до оздравяването на едно лице значи ли това, че същото лекарство пак ще действа по същия начин на същото лице, при същите симптоми и същото физическо и емоционално състояние?

Зависи не само от тези параметри, но и от околната среда. Например наличието на някаква негативна поддържаща причина.
  По принцип, при първият прием ефекта е най-силно изразен.

# 576
Ниал, благодаря за подробния отговор  bouquet Беше ми много полезен! Имам майчина тинктура, която трябва да взимам разредена с вода в определено съотношение (съответства на написаното от теб) но съм пропуснала частта с енергичното разклащане с резки движения. Засега съм я взимала веднъж, а трябва още няколко пъти, така че ще мога да поправя грешката.
  bouquet

# 577
Енеричните разклащания (сукусии) се отнасят за процеса на потенциране - от майчина тинктура (която не е динамизирна и съответно е нединамична) към истинско ХЛ което е динамизирано и следователно динамично. Колкото и да клатим МТ - това няма да окаже въздействие върху нея.

Придържайте се към препоръките на лекуващия ви хомеопат!

# 578
  • София - Варна - Бургас
 " Да, интересна е идеята да се разклаща Майчина тинктура " ...с енергичното разклащане с резки движения... " Laughing

# 579
А за непросветените - в какви случаи се налага приемането на майчина тинктура, а не самото ХЛ?

# 580
Възмжно ли е при диагноза "чревен грип" и приемане на боаронско хомеопатично лекарство BAPTISIA TINKTORIA 6CH 3x5 за три дни детето да се натрови?Детето е на близо 14 години?Моля, отговорете ми !!!

# 581
Възмжно ли е при диагноза "чревен грип" и приемане на боаронско хомеопатично лекарство BAPTISIA TINKTORIA 6CH 3x5 за три дни детето да се натрови?Детето е на близо 14 години?Моля, отговорете ми !!!

Невъзможно е да се „натрови“, но е възможно да започне доказване на ХЛ.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 17:33 от Nial

# 582
nai vinovnata.. онова което чувстваш и вината, която те смачкава трябва да си помогнеш.. намери начин.. не... ХЛ не е убило сина ти,не го е натровило, не си виновна, че си му го дала... имаш нужда от психолог и хомеопат- класически..

# 583
А за непросветените - в какви случаи се налага приемането на майчина тинктура, а не самото ХЛ?

„....Има пациенти при които изглежда цялата патология се върти около слабостта илидисфункцията на един орган. В такива случаи слабостта на този орган може да се превърне в препядствие пред възстановяването на здравето. Често в практиката се натъкваме на факта, че конституционалното лекарство не успява да предизвика реакция, докато не корегираме тази област. Това става като предписваме майчина тинктура или лекарство в потенция от десетичната скала (Х или D).

В други случаи когато нарушението е  по общо, но съществува една слаба брънка във веригата и често пъти се оказва много полезно да укрепим тази брънка преди да започнем конституционално лечение.

Много от влошаванията които се получват след прием на конституционално лекарство, могат да бъдат смекчени или напълно избегнати при разумното използване на органноподържащи лекарства....“
    A Guide to the Metodologies of Homeopathy” Jan Watson

# 584

Невъзможно е да се „натрови“, но е възможно да започне доказване на ХЛ.

Общи условия

Активация на акаунт