Професионални серии за коса - 10

• 71 397
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Paris
Някой ако поръчва от някъде, моля да поръча ни на мен. Hug

# 511
Никой не възрази да пиша тук, пък виждам че има интерес към реконструктора, затова си пускам и тук инфото, което писах на лс на една друга мацка, да не обяснявам поотделно на всеки Mr. Green Ако някой смята че не е по темата, ще редактирам... Peace( Всичко е от лични впечатления и инфо от форуми и ревюта, не претендирам за изчерпателност)

Първо да отбележа, протеиновите продукти се отразяват най-добре на изгорена, третирана коса. КОлкото по-добро е състоянието на косата в началото, толкова по-малка разлика ще се види,т.е. не може  до безкрай да се напластява косъм за да стане изключително дебел, след един момент нататък става прекалено много протеин  който не може да се подхрани и овлажни и косата е твърда, но изключително суха, дебел, но твърд като слама косъм. (ще обърна внимание на предозирането по-долУ)

Нанасянето е лесно - измиваш(за предпочитане с по-мек шампоан, ако косата е 'скърцаща' ще се затрудни нанасянето, но НЕ се слага балсам) отцеждаш, на влажна коса нанасяш, в корена и по дължината,обилно, и стоиш така указаното на опаковката време. Някой съветват да се стои 30-40 мин, личното ми мнение е че зависи от косата, когато започне да се втърдява - дай й още 5 мин.. КОсата ти ще стане твърда, ве едно е направена с много пяна - нормално е. Не я пипай, разресвай, мести т.н. Може да я поодухаш със сешоара на топла степен, от топлината ще проникне продукта по-добре. Обратно под душа и се отмива внимателно, обилно с вода. Това е момента когато може да се сложи по желание някакъв продукт който ще подобри Ph то на косъма и след това боята ще поема по-добре и по-равномерно. Такива продукти са Wella's regenal ; Revlon's Roux Porousity Control . Аз пропускам тази стъпка защоот не се боядисвам, но да отбележа (не че няма да хваща боя ако не се направи, просто ще подобри крайния резултат) Също така, прави се 1-2 дена преди боядисване, за да предпази косъма от боята и да се получи цвета хубав и равномерен. Ако скоро си се боядисвала, изчакай две седмици. Така, следваща стъпка - подхранване. МНОГО ВАЖНО! както казах, този протеин има нужда от дълбоко подхранване, за да има блясък, и да е гъвкав и мек. Та, след измиване, хубав балсам или маска за дълбоко хидратиране, обилно нанасяне, отгоре ссе слага шапка за баня и стоиш така 30-40 мин. Пак може да се ползва и сешоара (духаш върху шапката) за по-добър ефект, на силна степен. Измиваш с вода само и готово.

Честота на употребата и предозиране.
Според косата се определя колко често. Не всяка коса ще има нужда от протеин. Ако е много увредена, боядисвана, изрусявана, изправяна с преса, препоръчвам 1 седмично до като се подобри вида на косата, и след това 1 месечно само. Ако не е в много лошо състояние, косъма не се къса, не  е изрусявана а само боядисвана със по-щадящи бои, то 1 месечно е достатъчно. В случая с протеина прекално хубаво не е на хубаво е напълно вярно   В бързината за мигновени резултати и ползване 2-3 пъти седмично примерно се постига обратния ефект, косата става суха, почва да цъфти по-лесно. Затова - умерено.  Wink
При случайно предозиране - спиране на всякакви продукти с протеин, измиване със силен шампоан и чести дълбоки подхранвания (като гореописаното, по 30-40 мин. с шампка за баня и сешоар)

И една грешка която много хора правят и решават че реконструктора не действа при тях, ще натъртя за последно - използват го като балсам. Той НЕ е балсам и след употребата му трябва да се ползва задължително маска.

А,да, също да добавя, ако косата е в наистина много лошо състояние, има продукти с по-високо съдържание на протеин, Реконструктора е от по-лекичките. примерно Nexxus Emergence, Redken Deep Fuel, Redken CAT (подредени по сила)
 Peace

# 512
Мис нели много изчерпателна информация . Браво!
да те попитам за този реконструктор за финна коса http://www.feelunique.com/p/Joico-K-Pak-Liquid-Reconstructor-for … amaged-Hair-300ml

моята коса е боядисвана със щадящи бои, но съм с тънък косъм и цъфти. би ли ми препоръчала цяла серия примерно  - шампоан, балсам...и т.н. сега лятото си мия косата през ден, че ми се и омазнява бързо.

# 513
Ползвах шампоана от тази серия и включително този реконструктор -

http://www.feelunique.com/p/Joico-K-Pak-Deep-Penetrating-Reconst … amaged-Hair-150ml

Малко редичко ми се вижда, но действа добре на косата.

# 514
# 515
Вместо оследното ти препоръчвам това http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=94&products_id=581

# 516
Ooo,miличка.  Heart Eyes Ти използвала ли си горните 3 неща,които показах?Може ли да споделиш впечатленията си?Видях.че в другите теми много хвалиш крема,а не серума,а аз се чудя дали да взема маската+едно от двете или маската и двете? Много се притеснявам,защото това с ами първите професионални продукти за коса.  Blush

# 517
Маската е страхотна,много ми помогна ,но шампоанът ми идваше малко тежък и косата ми де омазняваше доста по-бързо от обикновено.Кремът го ползвах преди серума и е хубав,но определено от серума съм по-доволна,защото кремът се усеща много повече,в смисъл омекотява косата,но може би,защото съм с много тънък косъм ми идваше тежк и го сещах. Thinking
Серумът е с констистенция на кристали, по-малко количество слагам от крема и косата ми изглежда много по-мека и лъскава.
Може да ги ползваш и двете,ако косата ти е много изтощена-кремът да го сложиш на влажна коса(лично на мев повече ми харесваше,когато го нанасях така,а не накрая) исерумът-след изсушаване да сложиш малко по дължините.

Hug

# 518
Много ти благодаря,и а змислех да не си вземам шампоана,че съм с мазни корени...А само маската и серума според теб ще предпазят ли косата от цъфтене,как мислиш?Ох,май ще си взема и трите,ама много парички.  Laughing А,и да попитам-от златна рибка как става доставката,май с куриер и до колко часа доставят,надявам се не е след 5?

# 519
Ами при мен не мога да ти кажа до колко ми я предпазиха от това,защото се изрусявам всикимесц,използвам непрекъснато сешоар и преса,но определено доста ми пооправиха косата.А да не забравя-ампулките от серията са страшно добри,мноого съм доволна от тях. Blush

# 520
Ох,стига и ти,едвам се нави да изръся толкова пари,ати искаш да ме разориш.  Twisted Evil   Mr. Green За кои ампулки говориш, В или С?На колко измивания изпозлваш една ампулка,какъв е ефекта?  Mr. Green Извинявам се за многот въпроси.  Flutter
п.п Надявам се моята коса да я предпазят,защото не я суша,не я боядисвам и не я изправям от 4-5 месеца

# 521
С само няколко пъти,но прави косата уникално мека,слагала съм цялото съдържание на ампулата,а В я ползвах преди честичко една ампула мистигаше за две измивания. Peace

# 522
А колко често се използват?  Crazy

# 523
Еми аз си слагах В веднъж седмично,но според вен зависи от състоянието на косата ти. Peace

# 524
Някой ако поръчва от някъде, моля да поръча ни на мен. Hug
и аз ще помоля за същото. Hug

Общи условия

Активация на акаунт