Отговори
# 300
sevi_nil  радвам се на безпристрастната ти оценка.
Понеже ние тук сме обвинявани в пристрастие се радвам на мнението изразено от други хора,за да се види че не само нашите очи виждат така.

# 301
Значение на името  Tuba  или Tuğba .
Името е с арабски корен.
Означава :Райско дърво.
 Дърво с корените нагоре,клоните  насочени  надолу,отрупано с най-различни  плодове .
Това е дървото, за което се смята /вярва се/ ,че съществува в рая.
Още значения на името : Най-красиво,най-добро ,хубаво.Щастие ,добра новина,достоен  избор, много здравословен ,високо качество.
Думичката/името/ се споменава и в свещенната книга ''Коран''.

Само преведено ,без да имам претенциите да знам езика перфектно.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 10:53 от sevi_nil

# 302
  • София
Не мога да разбера как може да кръстиш някоя жена да се казва "Туба". Чувал съм за туба за бензин, туба за ракия, туба за нафта и т.н. но жена да се казва "туба" е жива подигравка според мен. Като прочетох името на темата помислих че става дума за някаква туба за бензин или нещо такова....
Ами те Дон-овете все за туби с бензин или ракия си мислят май newsm78 Joy

АААА! Не така! Бях решила да не пиша в тази тема, че нали се лекувам от пристрастяване към Аси, но това не мога да подмина.
Как може да си толкова елементарен/рна/? Ако си мъж-нищо не разбираш от жени, ако си жена, можеш само да завиждаш на това неземно създание! Аз не си падам по жени, дори напротив, нямам дори много приятелки, но тази  жена я гледам винаги с удоволствие, и снимките  и филмите. Постарай се да бъдеш по-добронамерен/а/ и не е нужно да нараняваш чувствата на хора, които изобщо не познаваш Crazy
Севи много ти благодаря за това обяснение.  bouquet

# 303
дон за името-да ,може би е странно,но всяка народност и религия си имат специфични имена.Каква ли почуда предизвиква нашата"Иванка"или"Василка"Не че не започнахме и тук да кръщаваме децата си с имена не типични български.Колко Касандри,Ериковци и не знам какви още се навъдиха!Комшиите поне не се хвърлят с овче страхопочитание на ляво и на дясно като нас!Ние все забравяме кои сме-ту се кланяме на американци,ту на европейци и май в крайна сметка забравихме кои сме!

# 304
Значение на името  Tuba  или Tuğba .
Името е с арабски корен.
Означава :Райско дърво.
 Дърво с корените нагоре,клоните  насочени  надолу,отрупано с най-различни  плодове .
Това е дървото, за което се смята /вярва се/ ,че съществува в рая.
Още значения на името : Най-красиво,най-добро ,хубаво.Щастие ,добра новина,достоен  избор, много здравословен ,високо качество.
Думичката/името/ се споменава и в свещенната книга ''Коран''.
Само преведено ,без да имам претенциите да знам езика перфектно.

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

Дон, благодаря че подхвана темата. /Понякога лошото намерение ражда добро решение/ Много красиво значение имало името!!!   newsm10

Севи, благодаря за инфото!  smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

# 305
sevi nil  Благораря за пояснението.Смятам че името много подхожда на нашето момиче! В допълнение-аз доколкото знам райското дърво е нара!В плодовете му се съдържа вещество,което след консумиране предизвиква чувство на просветление!Доказано е,че това вещество е във висока концентрация при новородените!

# 306
Не мисля, че нара е райското дърво... newsm78 newsm78 newsm78

# 307
Струваше ли си изобщо да обръщате внимание на подобни изказвания от човек,който не цени истинското и стойностното,който без да е запознат коментира,колкото да се намира на приказка,който е ценител явно на пошлото....и не забелязва красивото....сигурно децата му се казват Памела и Джесика.....и си мисли,че това са "най-яките имена на света" .....българите много обичат да говорят преди да мислят....Дон -първо мисли....тогава говори....

# 308
Еее, доживях и аз да се цопна в тази тема! Ама къде ви оставих, а къде ви намирам  #Crazy
Относно името Туба, то се произнася с различно ударение от думата "туба", освен това 'У' леко се издължава. Изговаря се по-скоро като "Тууба". Това ми го е казал турчин, така че е твърде далеч от тубата с бензин или ракия на достопочтенните донове Peace

# 309
В книгата на ЯН ВАН ХЕЛЗИНГ-"НЕ ПИПАЙ ТАЗИ КНИГА"го пишеше така!Всъщност горещо ви я препоръчвам която от вас иска да ми пише на лични ще ви пратя он-лайн изданието!!!

# 310
Днес съм много ранобудна, което е необичайно за мен.
След снощната серия на ЛиН се чудех какво куца в love story-то между Саваш и Ясемин newsm78
Налегна ме прозрение и вдъхновение, което ми се иска да споделя с вас.
Кой е главният герой в любовната им връзка се питаме в задачата ?
- Диванчето на Ясемин е главният герой, ако можеше да говори ! - всички любовни сцени се развиват там.
В снощната 14-та серия, Саваш е уморен и позаспива на него, а Ясемин го завива с одеалце.
Явно много му е скучно, защото този номер с позадрямването го гледахме и в 12 или 13 еп.беше,
когато Ясеминката го милваше/ или пипаше? / по лицето.
Колко още трябва да ти е безразлична една жена, за да заспиш два пъти в нейно присъствие ?! hahaha
- Пак на диванчето и в няколко серийки вече, Ясемин е вдигнала и подвила крачета и се е облегнала на Саваш.
Дали и тя не е пред заспиване и си търси облегалка newsm78
- Целувките между "Флюбените" и пак на диванчето - тип уши, нос, гърло, но засега само уши, нос, а гърло ще има,
ако ми отстъпиш диванчето да полегна !
- Диалозите между "Флюбените" :
Саваш : Хайде да ходиме да правиме шушу-мушу !
Ясемин : Искаш ли ориз ?
Саваш : Не искам ориз, зарежи го този ориз !
Ясемин : Яж хубав ориз !
Саваш : Любима, зарежи го този ориз ! Отивам на диванчето да си легна,
а ти ела да ме милваш, за да си представям, че съм с теб !
И т.н. Драги зрители, насладете се на една ПЕНСИОНЕРСКА ЛЮБОВ ! hahaha

newsm10 newsm10 newsm10 smile3532 smile3532 smile3532

1001 fen  Взе ми думите от устата!!!Много точна "дисекция"на любовната история/ако може да бъде наречена така/Има ли рейтинги за филмите въобще ,а не само за деня?Сигурна съм ,че ЛиН вече диша прахта на много други!

И на мен.....

bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

# 311
Днес съм много ранобудна, което е необичайно за мен.

Добро утро!
Приятен ден!
Вие сте смешно!
Момичета, какво сте актьор установено Попитайте ceza!
Добре! .... Или диван маса. Yasemin бъдат целомъдрени до падането на редут, на Savas ви люлка през главата, очите, носа, ушите и др ........ Joy hahaha
И накрая какво ще кажеш за 3 клипове Asi-Демир?
AAAAAAAAAAA?
http://www.youtube.com/watch?v=AffrDNXbmEE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jmFEHoqFxXI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mpTSHUf1pII&feature=related

# 312
  • София
Смокиновото дърво е едно от най-древните културни растения. Според библейското предание Адам и Ева, вкусвайки този забранен плод, скрили с лист от дървото своята голота и били изгонени от рая.

# 313
След 13-та тема, нощес я изгледах, само трудни мисли се раждат в уморена глава:

То и филма ЛиН, че върви яваш-яваш си е вярно - имам чувството ,че чакат да "надзърнат" накъде върви
ЗАПЛЕНЯВАЩА,  за да си "поосвежат и от там сценария".....

Огънят гори само там,
докъдето стига вината ....

Дали е така – аз не знам,
Чух го на Саваш от устата....

* * *

Гледах поредната серия –
Все с надежда да видя –
Нещо различно от стария,
Но любим филм, но ... не би.

Снимка на тримата и дежурното:
“Тук сме почти семейство....”
Добре, че не работеше фурната –
Щях да се пъхна, не смейте се!!!

Може би аз съм пристрастна
Ило-правилно – пристрастена?
Все едно, ала в душата ми властва
От “АСИ” мизансцена....

* * *

Огънят гори само там,
Докъдето стига вината...

Хайде, Саваш, хайде Балдар – сам
Оправи си филма, живота, жената,

Че напоследък нещо все губиш –
ту във анкети, ту почитатели –
още си млад да загубиш
всичките  свои обожатели....

Че при Туба - дали от реката
или остатък от старата гордост,
или пък в ролята нова, чепата –
но й расте реномето нагоре!

Уж Хасрет е сегашната циганка,
Ама циганска й е само речта –
А във ЛиН май нищо истинско –
има само лъжа след лъжа....

* * *

И ако мога да знам –
Що ще  рекат точно словата -

Огънят гори само там,
Докъдето стига вината....

Израза е наистина от 13-та серия ????  И бе отправен към Ясемин.....  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 11:13 от muratuba

# 314
3 клипове.....много яки ,prytymeu  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт