Ето източника
http://forum.say7.info/post165668.html
Това е нещо като тънки пирожки които правят в Кабардино-Балкария в оригинала се правят със картофено пюре със кашкавал.
Да ви кажа че моите се получиха много красиви и много вкусни, утре ще кача снимката.
Ще опиша как ги правих.
Който има кефирена гъба(тибетска да прави с кефир)
Продукти за тестото
Разреждате 300 мл кисело мляко+200 мл газирана вода (сода) или (500 мл кефир)
1 пълна с върха ч.л бакплувър
сол на вкус (ако правите със сирене сложете малко)
Брашно колкото поеме за да стане еластично меко но не лепнещо се за ръката тесто.
Не импровизирайте да слагате яйце или каквото и да е друго защото ще стане всичко друго но не това което трябва.
Всички продукти ги замесих в машината за хляб.
До като се меси тестото направете плънката
За плънката
Сложих около 200 гр сирене+ 4 варени и нарязани на дребно яйца+спанак моя беше замразен, размразих го и във гевгира да се изцеди, ако правите със пресен, нарежете го дребно и го запържете малко.
След това разделете тестото на равни части при мен станаха 9 топки и процедирайте така.
Вземете едното топче и го разточете, сложете по средата плънката която решите.
Завийте краищата по средата за да стане пак топка
Поръсете с брашно и разточете пак на кръгче с дебелина около 4 мл
Много важно
Пригответе си 250 гр краве масло, трябва да е меко или разтопено.
Резултата зависи от това как ще ги изпечете.
Трябва да го направите в не залепващ тиган (тип тефал) с капак.
Без мазнина, слагате хъчина направо в нагорещен тиган.
След като се изпече хачина, сложете го в тенджера намажете обилно отгоре с краве масло и затворете капака.
И така ги редите един върху друг.
По добре да точете единия до като се пече другия, за да не залепват за плота.