Хидроцефалия-2

• 58 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ами и аз затова се учудих,че така е описал нещата все едно случая е безнадежден.А при него не сме ходили на преглед,ходили сме при Попова няколко пъти.
А сега мами да ви развеселя малко.След като още не разбира да каже пиш или,че се е напикал,след опита ми сутринта да седим на гърне завършил с неуспех-един път пика на килима и втори на дивана без изобщо да му прави впечатление,а онзи ден като се събличах да си лягаме и той вика сиси-вместо цици Laughing,тогава щях да падна,той по принцип си говори някакви неща,ама сега според мен ги свърза с нещо конкретно.

# 616
  • варна
 Рони, що така възприемаш това ,което е написал Thinking ? Аз го четох, че следя темата, не ми се видя нещо  плашещо. Д-р Чавдаров не е от д-рите с оптимистични прогнози. Mr. Green
 Пък и той пише въз основа на диагнозата, която си му дала , нито е виждал детето, писал ти е ,че никой не може да каже как ще  е, и това е точно така.
 Има деца, които се справят с диагнозата хидроцефалия и нямат големи проблеми ,за съжаление има и такива които по-трудно се справят.
 Щом нямате двигателни проблеми, честно казано ,предполагам ,че и другите неща ще са добре при вас. Обикновено като се отразява на нещо ,се засягат повече области в развитието. Peace
 Ще почне да говори Боци, не се тревожи Simple Smile

# 617
Мами,да попитам вашите малчовци,като ги накарате да направят нещо-например донеси шишето  с водата,правят ли го?Моят в повечето случаи не,като той реши ще го направи.Това е също нещо,което ме притеснява доста.
Орхид и аз съм чувала,че не е оптимист Sad.Ами ние двигателно дръпнахме доста по бързо,отколкото с говоренето,а и дисциплината ни  я няма никаква newsm78.

# 618
  • София / Пловдив
.....,а и дисциплината ни  я няма никаква newsm78.

Ти пък, за каква дисциплина говориш при толкова малко дете  Laughing
Спокойно, важното е да има напредък! Не можеш да го съизмерваш с връстниците му на тази възраст, които нямат проблеми. Пък дори при тях, за дисциплина трудно може да се говори.

# 619
  • варна
 Боян изпълнява команди в смисъл, че ако му кажа подай ми еди коя си книжка, или шишето с водата, ми я дава. Но не винаги мога да го накарам да направи каквото искам аз, даже напук прави  и се смее понякога. Дисциплината е много относително понятие на тази възраст Laughing

# 620
Мами,все се чудя и терзая,даи всичко  е наред newsm78.Точно това ме тревожи,че понякога все едно не ме чува,заиграл се е с нещо или блее нанякъде,като му казвам донеси еди кое си,никаква реакция.
Мами,сега нали трябва да подам данните за детска,досега беше за ясла?Нова регистрация ли трябва да правя или не,а и трябва на ТЕЛК да се явим,после как ще стане незнам ако ни дадат процент изобщо? А и още сме с памперс и  с биба Embarassed.

# 621
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!Много здраве и късмет за малките ни слънчица  Heart Eyes.
 Здравейте мами Hug!Искам да попитам понеже от ТЕЛК искат картона на малкия,дали ще е проблем,ако няма вписани серийните номера на ваксините,които са ни слагали преди да открием сами,че имаме хидроцефалия?Тъй,като сменихме личната на малкия след операцията,а не искам да ходя при предишното същество,което има наглостта да се нарича лекар,за да я моля да ми нанася серийните номера,ако са ги записали изобщо...Сегашната лична обеща да опише вътре,каквото знае,ама първите 8 месеца не сме били при нея.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 16:19 от roni77

# 622
  • GYM
Честита Баба Марта и от нас
Рони, а в синята книжка, където е имунизационния календар, не ги ли е внесла? Идея нямам как такива стават лекари, нашата пък каза за Дар - "имах някакви опасения, но не ви казах, да не ви тревожа" ooooh!

# 623
Честита Баба Марта! Simple Smile

# 624
Здравейте мами Hug!Гледам много не пишете...Как са малчовците?
Ами ние нямаме точно такава синя книжка,ами едно картонче с ваксините,които са ни слагали до 7 месеца. А нашта лична,като разбра,че имат съмнение за хидроцефалия и каза-ами казвах ти аз,че е по отпуснат,те рехабилитаторите ги хващат тези неща Shocked,при което щях да припадна направо и вика еми елате другия месец,аз съм на работа,че  сега съм отпуска #Crazy.
Много прегръдки на всички Hug.

# 625

Честит празник, мили мами! Hug

# 626
Здравейте мами Hug!Май ще се преборим за място в детска градина,обаче има много неща където ме притесняват.Първо още не сме минали ТЕЛК,после нямаме 3 ваксини,които много ме е шубе да ги слагам особенно морбили,паротит,рубеола,не си казваме пиш и ако,а там искат без памперс,освен това заспиваме вечер късно и сутрин спим до късно,не ядем супи и нищо готвено,и ревем безспир за най-малкото и ако мама не е до него newsm78.На мъж ми позната е учителка в една близка детска,а и ние сме горе долу на хубаво място  в класирането и тя жената ме пита,ще го даваш ли ако се намери място и по рано и аз съм в голямо чудене newsm78,какво да правя.Днес  сме на невролог,после психолог и края на месеца на ТЕЛК.А пак не съм наясно зависи ли от процентите дали ще имаме СОП или не?Пишете мами Hug.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 18:22 от roni77

# 627
  • варна
 Рони, според мен, ако ви е позната учителката е идеално да опитате, всички тези неща с режима и храненето може да се оправят по-лесно ,когато смени обстановката  и вижда другите. Понякога децата вкъщи ни се качват на главата, а пред хората се държат добре. Mr. Green
 Относно заспиването - буди го сутрин в 7 и лягайте заедно към 13ч, и ще видиш че после няма да изкара до 12вечерта Simple Smile Боян също е склонен да измества лягането към 23-23ч и да става към 9-10 сутринта, но като се налага да ходим на рехабилитация в 8 и вечерта си ляга рано-рано.
 Храненето и при нас е проблем донякъде за градината ,защото той яде храна, подобна на салати сурови, не харесва топлиннообработена - от типа картофени яхнии и манджи със месо.
 Иначе, съм много горда, че вече не купувам памперси, даже в тоалетната ходим. Поне това няма да е причина да ми правят проблем в градината.
 Относно Соп не зависи от точно от процента Телк - ако пише там че има изоставане в НПР-може да подадеш молба в Ресурсен център, и оттам ще ви назначат комисия и ще ви отпуснат часове с Рес.учител. Ако в Телка не пише ,че има изоставане в НПР, се минава ЛКК  и после се подава молбе по същияа начин В Рес.център.
 Ти първо го пусни на градина  и после може да подадеш такава молба не е задължително преди това.

# 628
  • София
Не мога да помогна със съвет,тъй като нито едно от децата ми не е ходило на градина.
Орхид,браво на детето за памперса или по-точно за липсата му. Wink
Аз пак да се пооплача.Нали Бубка изкара много гаден грип заедно със сестра си.Минаха точно 9 дни откакто не е вдигала темп,вчера и пуснахме кръвни изсл за скенера-ами утайката ни е висока,35 при допустима 15.Лаборантката и после лекарката по тел ми казаха,че това е заради изкарания грип и че утайката се възстановява много бавно.Принципно тя цялата минала седмица макар че вече нямаше темп си кашляше и имаше сополи.От три дни е без кашлица и сополи де факто.Иначе левкоцитите ,хемоглобина са и добре.Има и разни излизания в нормите на някои други неразбираеми за мен показатели,но са съвсем леко извън границите.А точно преди да се разболее и правихме пак ПКК и всичко си беше в норма.Обаче тогава СУЕ не са и правили,та не знам тая утайка как е била.Вие за утайката какво ще ми кажете-дали да я водя да я преглед при педиатъра?Никак не ми се ще пак да висим пред кабинета сред болните.

# 629
Вале,не с епритеснявай за утайката,тя поп бавно ще спадне,ако много с епритесняваш има един друг показател,който може да изследвате,утайката много бавно пада Peace.Орхид,според мен няма как да не пише изоставане в НПР,ние го имаме,само още не съм казала на учителката за ТЕЛК,защото дефакто още го нямаме,и съм  вголямо чудене.Днес ходихме на невролог и се наложи и на психолог.Боци мрънка през цялото време,искаше да виси на мивката,психоложката веднага се усъмни за аутизъм,после каза,че са стереотипни игри,заради изоставането и ме разпита за толкова много неща,че галвата ми бръмна и сега се чувствам страшно изнервена.Каза,че Боци ни манипулира както си иска,да го оставяме гладен щом не иска манджи и да реве и т.н.Доста крайно и беше мнението.А пък в същото време не каза,че сме за специлизирана детска или нещо друго.
Одеве се сетих,че един лекар преди врме беше изписал един билков успокоителен сироп за Боци и пратих мъжо до аптеката,ама е взел някакъв друк хомеопатиче и всички на опашката се смели,как можело дете на 2год да е нервно newsm78.Той според мен се ядосва още повече,защото и не може да каже какво иска  ooooh!.И така днес съм накрая на силите си.

Общи условия

Активация на акаунт