Кухните - 32-ра тема

• 113 156
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Според мен марката за абсорбатор е Фабер и нивото на шум е желателно да бъде до 50-60 децибела ма макс. степен.
Има значение и вида на аспирацията. Тези с периметрална аспирация са по безшумни, но и по-скъпи. Има значение и отвора и вида на отвеждащата тръба. Колкото е по близо до комина и по голям размера на тръбата, и без много чупки, толкова по добре.
Но всеки за себе си знае, най-добре.  Naughty

Този, който съм показала е на Тека и е 50 децибела нивото на шум. При нас ще бъде много близо до комина. В магазина ни пуснаха един подобен, шумничък ми се стори, но защото бил наврян в шкаф и не е инсталиран както ще е в една кухня...

Ще ходим да видим и уредите с транспортни дефекти.... Хем искаме хубаво, хем да не е много скъпо - че имаме нов апартамент да оправяме и обзавеждаме.  Rolling Eyes

# 46
Простете лаишкия въпрос, но бих искала да ви попитам, когато изгори някой от керамичните котлони на печката, какво се прави, има ли начин да се поправи или си остава така и се ползват останалите newsm78, един познат каза, че се сменял целия плот Shocked?
В голяма чуденка съм, до сега съм ползвала печка с онези старите обикновенни и бързо нагряващи котлони. Но сега не знам каква печка да си купя, с керамичен плот и фурна, или за вграждане плот с котлони и отделно фурна, макар, че не виждам смисъл да се купуват по отделно  Thinking
  bouquet
Аз съм сменяла една от нагряващите плочи на керамичен плот/Горение/.Така че със сигурност се сменят по отделно, а не целият плот.Относно цяла печка или фурна и плот е въпрос на предпочитение и място.

# 47
  • Варна
мими.ива, доволна ли си от плота Горение?

# 48
мими.ива, доволна ли си от плота Горение?
Моето е печка на 9 години.Доволна съм.
До сега само единия котлон съм поправяла.Големият с две зони за нагряване.От сервиза бяха бързи и точни.

# 49
  • на кой му пука, майна
 Simple Smile

# 50
някои има ли информация за уредите на ТЕКА ? качествени ли са как са като функции ?

# 51
  • Варна
Триумим се между следните хладилници - давайте мнения, кой каквото знае! Че няма време и трябва да се купи тези дни...

1. Либхер, с фризер долу, 699 лв  http://www.electricshop.com/content/ebiz/electricshop/invt/cup30 … 1/CUP3021_k_l.jpg  http://www.electricshop.com/content/ebiz/electricshop/invt/cup30 … 1/CUP3021_k_l.jpg

2. Горение - 599 лв  http://www.homelux.bg/images/rk4294w.jpg

3. Хотпойнт Аристон, 659 лв.  http://www.marcopoloshop.it/products/mps//Grandi/ARNSBM1821FHA.jpg

4. Уърпул, 649 лв - http://img.kasa.cz/kasa-foto/270/1/9/2/product_924291.jpg   единствено той е иноксов, другите са бели.... всичките ни харесват, не можем да решим....  Crazy

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 21:05 от Киса

# 52
Дай повече инфо или поне линкове към моделите.  Thinking
Така как си ги изброила само, всеки един може да има по 10 варианта.  #Crazy

# 53
  • София
Киса дай линкове към моделите , но по принцип най-добрите са Либхер  Peace

# 54
  • Варна
Редактирах се, има и линкове вече.  Mr. Green

# 55
  • София
Киса излизат снимки само на хладилниците без характеристиките  Mr. Green, ама нищо де.
При майка / мир на праха и / имаме БЕКО на около 2г. супер е за около 600лв го взехме , сега брат ми го ползва и е като пушка.
Либхер по принцип ги водят най-добрите. Имаме Уърпул супер тесен вътре и не ми харесва.
Мога да ги степенувам така:
Бекото евтино широко вътре и удобно, сега за новата къщо доста се замисля за такъв.
Либхера добро като качество, ама са супер тесни вътре и нещо не ми допадат, както и повечето хладилници.
Май не ти помогнах много.
Разгледай в сайта на Електрон има доста добри предложения за тези пари който си решила да отделиш, също така има и БОШ на цена около 650лв.

# 56
Ще е добре да дадеш малко характеристики, защото така само по снимки можем да ти кажем само кой ни харесва най-много на външен вид.  Mr. Green
Либхер за добро или лошо ги правят в България. Говори се, че са качествени пък и сервиза би трябвало да им е на ниво след като ги сглобяват близо до Пловдив. Имат добри технически характеристики, ама на външен вид не го докарват много.
Горение са по-силни в печките и фурните. Хладилниците не са им лоши също, но и на тях като на Либхер им куца дизайна. Пк и напоследък Горение са занижили качеството и като, че ли лежат на стари лаври.
За другите две нямам изградено някакво мнение и за тях не мога да кажа.  Flutter

# 57
  • Варна
Не знам как да дам линкове - те са от текущите брошури на Зора и Техномаркет...

Нямат кой знае какви функции - всичките са един дол дренки, така да се каже )))

Като че ли сме по-навити за Уирпула, защото е сив (не толкова иноксов), по ще отива на цялостния вид на кухнята, която е заедно с хола... Ще се върже с аспиратора, фурната... единствено микровълновата е бяла, но ще я наврем в един шкаф, където няма да е много на видно място....

Голяма дилема, голямо нещо ви казвам....  Tired  пусках търсачката, четох разни мнения по разни форуми... уж лоши неща не прочетох за хладилници Уърпул, ама всичко си е доза късмет... той е от техномаркет, а за тази верига само негативи прочетох в нета....  newsm78

# 58
  • София
Cheburashka от кога ги правят тук
Ние имаме хладилна витрина може би на около 7 и повече години / май писах някъде/ и досега работи като пушка не е мръднал и то в заведение и се отваря по 1000 пъти, на Кока-Кола хладилната витрина на същите години няколко пъти сменяха уплатнението , нещо се чупи абе 100 неща.

п.п. я си вземето едно Беко сиво и това е какво го мислиш  Peace

# 59
  • Варна

п.п. я си вземето едно Беко сиво и това е какво го мислиш  Peace

Беко.... не знам, нали уж е търговско име, не е марка (подобни са  Краун, Нео и пр).... ще  трябва да видим и какви хладилници предлагат в магазините с транспортни дефекти...

Иначе днес голям тур по магазини и хипермаркети направихме - от 10 до 18 ч  ooooh!

Купихме си уредите за кухнята - фурна и плот Горение, абсорбатор Cata. С дърводелеца дето ще ни прави кухнята избрахме цветове на плоскости за шкафовете, за плот и гръб... отделно по апартамента други неща купихме; майстора поналепил плочки в банята - абе, процесът върви, това е важното!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт