Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

• 438 783
  • 474
  •   1
Отговори
# 180
Момичета направо ме вдъхновихте, чак ми идва да си взема отпуск и да се отдам на кулинарство!
Поздравления за таланта и готовността да споделяте опита си с начинаещите /като мен/, като им давате насоки и съвети за успешно представяне в кухнята, което е нелека задача!!!
  bouquet
Ще се постарая и аз скоро да се разпиша с някоя и друга снимка!

# 181
Здравейте!

Тъкмо се спрях на едно оформяне за Коледната ми питка ( на Еликсир - козуначното тесто Мина ), обаче се сетих, че ще правя и козунак, та варианта отпада. Козунака, ще го оформя по този метод.
Никога не съм оформяла питката с формата на кифлички. Гледах едни клипчета от предната страница, ама нещо не вдянах. Кифли козуначни съм правила, та за тях знам как стоят нещата, по същият ли начин да направя и питкениете  Grinning.
Струва ми се, че за да станат пухкави, трябва да наредя няколко пласта....
Ако има някой картинки 1:1 как става, моля да ми помогне. Изгледах цялата тема, но не видях стъпка по стъпка.

# 182
  Да споделя....
  Вчера оформих една питчица по този начин (от 4 фитила).Стана много красива.Не успях да я снимам.Но ще го направя друг път,защото със сигурност отново ще оформям така.  Simple Smile Peace

# 183
Реа,нямам снимано,но ще ти обясня,страшно е лесно това оформление.
Разделяш тестото на три еднакви топки.Точиш първата на кръг,мажеш я с масло,може да поръсиш и сирене.Точиш втората на кръг и го прехвърляш с точилката върху първия.Мажеш пак масло,ръсиш сирене.Точиш и третия кръг и пак го прехвърляш с точилката върху другите два.Получава се все едно сглобяваш торта от блатове и крем,в случая това е маслото и сиренето.Нарязваш така подредените три кръга пак като парчета торта.Всеки триъгълник завиваш на кифличка,като започваш от основата към върха.Подреждаш кифличките в тава,като лъчи на слънце,крайчетата им да са ориентирани от центъра към борда на тавата. Hug

# 184
Реа,нямам снимано,но ще ти обясня,страшно е лесно това оформление.
........

Реа, еликсир  bouquet е права, лесно е, сетих се за Питка "Слънце" - стъпка по стъпка на Танита, погледни я, сигурна съм, че ще се справиш! Peace  bouquet

# 185
  • вече Пловдив
Здравейте!
Имам въпрос - содената питка за Бъдни вечер "търпи" ли някакво оформяне - на кифлички, на пънчета или нещо друго? За втори път ще правя содена питка, първият път я оставих като 1 голяма топка, но сега ми се иска да е нещо по-интересно като форма.  newsm78

# 186
еликсир, labrex благодаря ви  Hug точно така ще я направя, много ми допада  Hug, а и днес правих кифли, та съм тренирана  Mr. Green
Имах дребни неясноти, но сега с обяснението и снимките ще съм спокойна, че ще я направя като хората  Hug

Ваня1975, аз правя кръст отгоре и сякаш повечето случаи е все топка  Peace

# 187
  • Sofia
Ваня1975,
аз миналата година я оформих на отделни топчици - като малки питки, но една до друга, да може всеки да си има добре оформено парченце. Нещо не мога да кача снимката, ако успея по-късно, ще я покажа тук.

# 188
Реа сигурно вече сте изяли питката Simple Smile , но все пак може да е полезно на някой друг. Скоро правих моята първа питка изобщо , точно по метода с кифлите. Резултатът е  това:
Рецептата и снимки от приготвянето ТУК

# 189
krasart.com,много красива питка!Поздравления!  Grinning

# 190
Честита Коледа  Hug

Благодаря на всички за предложенията, ето и резултата  Heart Eyes

krasart.com , много ти е хубава питака   bouquet

# 191
Брех, Рейчо, как си я лъснала! Crazy Браво! Hug
krasart.com, и твоята е много ефектна! Първа, първа, ама каква! Flutter

Аз скоро не съм правила нищо, но ви следя. Heart Eyes

Да ви е честита Коледата на всички!  bouquet

# 192
Честита Коледа на всички!
Ето моята питка за празника.... Simple Smile

# 193
  • Пловдив
Честита Коледа на всички.

Страхотни пити сте направили момичета.  bouquet  bouquet

Ето и моите  две  пити за Коледа Hug
Страхотно тесто, много лесно за работа и много пухкаво.
За рецептата вижте ТУК

# 194
Селма, Реа, polin_a благодаря Ви  bouquet  bouquet  bouquet
Сигурно стана заради късмета на новака Simple Smile днес пак правих същата но с пълнозърнесто пшенично брашно и не се наду толкова и вътре стана леко сбита, пък и тъмна на цвят хич не ми изглеждаше апетитно като последните показани питки. Дали е от брашното?
Досега каквото и да съм правила с пълнозърнесто брашно все има кусури Sad 

Общи условия

Активация на акаунт