Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 529
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
здравейте отново големи благодарности на Биляна за куража  направих мъфините по рецептата на Лбрекс за секретарските мъфини станаха чудесни но не чак красиви като за снимка за това не ги снимах .Обаче толкова много се харесаха в къщи че сега имам нова поръчка за двона доза
и влезнах да попитам как бих могла да ги окрася имам половин бял и половинка кафяв шоколад искам да ги окрася подобно на снимката на Юлианка ей така семпло с чертички шоколад отгоре но незнам как да го направя в смисъл как да разтопя шоколада и какво да сложа вътре за да стане подходящ за заливка отгоре обещавам да си покажа творението после.

# 466
  • под тепетата
Веднага ти казвам как  Laughing - на кафяв шоколад 100гр се слагат 3 с.л. олио, начупваш го, заливаш с олиото и на водна баня бъркаш до разтапяне. На бял шоколад се слага прясно мляко - колко не мога да кажа , на око ( да не е прекалено рядък) - затова слагай лъжица по лъжица докато ти хареса. оставяш да поизстине ( ако е рядък ще ти се разлива от поша много бързо). Като видиш ,че се сгъстява ( излива се на хубава плътна струйка от лъжицата ) го слагаш във фунийка от хартия за печене или в найлоново пликче. Режеш малка дупчица и си правиш рае, каре, каквото ти хареса  Laughing
   Браво за успешния опит! Пробвай и сладкиша с маойнеза под формата на мъфини и няма да съжаляваш  Mr. Green

# 467
  • Пловдив
ето ги и моите мъфини по рецептата на Лабрекс

скрила съм ги дано не ги открие мъжо преди вечеря

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 18:39 от dan4e rk

# 468
dan4e rk  ти в какво ги печеш мъфините та всички са различна големина????

# 469
dan4e , невероятно изкушаващи са Peace

# 470
  • Пловдив
ами кво да кажа печа ги в 8 различни чаши наследство от майка ми щото нямам формички още.  А забравих да спомена че имат и по една смокиня от добре отлежало сладко от хладилника.Царина благодаря втори опит ми е за сега и в къщи се харесаха.

# 471
 dan4e и аз да те похваля много хубави са станали , а как обичам смокинииииии направо ги давай насам

# 472
  • под тепетата
Наистина изглеждат много съблазнително! Друго си е със заливка   Laughing Като слагам смокини ги режа на парченца и слагам на 3-4 места. Така по-ми харесва отколкото една голяма в средата.

# 473
dan4e rk , къде съм спала, та не съм видяла досега разкошните ти мъфинки! Много са привлекателни, а смокинките вътре съвсем ме довършиха, умирам си за смокини във всякакъв вид - пресни, сушени, на сладко. Жалко, че само мога да гледам, а не мога да грабна едничка! Чудесни са!  bouquet

magito1986, и на мен ми идва малко вповече сместа, слагам и в две чашки, освен във формата. но понякога правя като тебе, насипвам я всичката и после мъфинките ми стават точно като твоите. Но аз си ги харесвам и такива качулатички, вкусни са! Много апетитно изглеждат, а и с екстрите, дето си добавила..... Heart Eyes  bouquet

пеп-4о, страхотен капучинов разрез!  bouquet

# 474
  • Пловдив
здравейте много благодаря за милите думи сега прохождам в кулинарията чета форума от 2 години вече но едва се га се осмелявам да понапиша нещичко.
Лабрекс мъфини правя за 2 ри път и то по твоя рецепта сладкото от смокини си киснеше в хладилника и щях да го изхвърля (домашно е).И аз имах идея да ги нарежа ама имам една лапетия на годинка и половина дето само ме съботира иначе обичам да готвя някой път векусно някой път не чак толкова ,но човек се учи. Embarassed

# 475
можете ли да ми предложите рецепта с кисело мляко или изобщо без мляко? Тръгнах да ровя в рецептите от 1 стр., обаче коя от коя по-засукани, а на мен ми трябва нещо простичко.....

# 476
  • Разград
можете ли да ми предложите рецепта с кисело мляко или изобщо без мляко? Тръгнах да ровя в рецептите от 1 стр., обаче коя от коя по-засукани, а на мен ми трябва нещо простичко.....

Ето едно предложение http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg71121.html#msg71121

Страшно съм доволна от рецептата.
Сега да поясня какво правя аз.Първият път направих всичко по рецептата,но имах два банана,затова сложих и малко варена тиква.Но,сместа ми се стори прекалено гъста и добавих около половин чч кисело мляко.Това накрая,след като обърках продуктите.Получиха се страхотни мъфинки.Сместа по начало е по-гъстичка,като гребнеш с лъжица,трудно да пада.При мен така се получава.
Днес нямах банани и направих с портокалови и лимонови корички,отново допълних сместа с кисело мляко.Ще станат много хубави и с парченца локум.
Пека първо на долен реотан и след 10 минути пускам и горния.

# 477
  • под тепетата
Тити, ето това е просто и вкусно
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0
 Излизат ми 16 бр, може и без заливка , или само шоколад с малко олио

# 478
  • близо под тепетата
мерси Labrex

Досега каквито и рецепти да съм правила от форума, винаги са се получавали  bouquet хубаво е, когато има дълги обяснения и за "прохождащите" Mr. Green

Обаче тоя майонезен сладкиш на sladka_hapka не ми се получи Cry пак трябва да се пробва Peace

А откакто видях банановите мъфини, нямам търпение да ми се отвори възможност да ги направя Rolling Eyes

# 479
  • Бургас/Пз
Най-после открих рецепта за солени мъфини, които да не ми залепват по хартиените кошнички и са невероятно вкусни и пухкави.
Направих ги по ето тази рецепта http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1955 и само искам да отбележа, какво се получи при мен. Спазих, както е написано да меря с чаша 240мл, обаче вместо 12бр , излязоха 16бр. Не знам дали моите формички не са по-малки, не мога да преценя! Също така следващият път ще намаля малко олиото, самото направо беше пропуснало извън хартийките и имаше капчици олио по тефлоновите гнезда!
Станаха доста жълти, защото яйцата бяха направо с оранжеви жълтъци!
Това е от мен! Сега отивам да се ровя кои са тези мъфини на Лабрекс със смокини, че съм пропуснала!  newsm78 Имам страхотно домашно сладко, така че ще се пробват!

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 14:40 от ani_d

Общи условия

Активация на акаунт