Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 806
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
А и има и такива, които продължават да вярват в ползите от ваксинирането.
Нали е за благото на обществото...
неориентирани, неосведомени, не информирани, не разбрали, незаинтересовани, предпочитащи да не мислят, сляпо вярващи в системата, телевизията, както и всички медии....... има ли смисъл да пиша още... no

# 556
От втория линк може ей така да си представите какви загубени същества сме. Сега, като отказват ваксиниране, ще ни слагат отровата в шампоана, из въздуха... Не, не 4е сега няма достатъ4но гадости, но трябва да са сигурни 4е планът работи.
По тоя повод най-гадния и безумен филм според НАСА бил "2012". Сещайте се- вси4ко умира, няма кой да плаща данъци. А най-близкият до бъдещето, което ни предстои бил "Гатака". Сещате се защо, нали?  Hug Каква по-голяма радост за вси4ки правителства по света, от изкуствено създадени хора, с предварително зададени функции- тоя 4иста4, оня полицай и т.н. Никой да няма амбиции за нищо, никой да не се бунтува, да не е креативен и индивидуалист...
Най-ве4е да нямат души, 4увства, емоции, планове.

# 557
И аз от вчера пак съм се замислила (за пореден път) в какви времена живеем.. Не стига, че онези изроди от ИСУЛ не ми излизат от главата, ами сега и "епидемията" от шап. Хората от с. Кости, където искат да избият всички животни, са ми близки, много от тях познавам лично. Та разтърсих се вчера аз за тази "смъртна заплаха" и какво намирам - 2-5% смъртност при възрастните животни, малко повече при по-младите. А последната "епидемия" във Великобритания е предизвикана от ... ваксина  Crazy Отделно местните твърдят, че ветеринарите не са виждали шап и не познават болестта (което има огромна вероятност да е точно така). Отделно, в световен мащаб се водят дебати дали са нужни такива сурови мерки при положение, че все пак болестта води единствено до намаляване на млеконадоя. И въпреки всичко това нашите мили управници, под вещото ръководство на европейските си колеги, ще влязат в това спокойно селце с жандармерия, ще оставят хората без поминък и ще напръскат девствената природа с ... един Господ знае с какво.  Пфу  Sick Sick Sick

# 558
я кажете за пътеките, че и нас ни нападнаха да плащаме здравната пътека, заради отказ от ваксини.
Имаме момченце, бтв.

# 559
Честито бебе, Berend ! Аз много не мога да кажа за пътеките, освен че от това, което виждам в описанието на клиничната пътека, НЗОК формално са си оставили възможност да не плащат, ако не са извършени ваксинациите:

Цитат
ОСНОВНИ ТЕРАПЕВТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ
ПРОФИЛАКТИЧНА ВАКСИНАЦИЯ И ИНОКУЛАЦИЯ СРЕЩУ НЯКОИ БАКТЕРИАЛНИ БОЛЕСТИ
*99.33 ВАКСИНАЦИЯ ПРОТИВ ТУБЕРКУЛОЗА
прилагане на ваксина BCG
*99.38 ПРИЛАГАНЕ НА ТЕТАНИЧЕН АНАТОКСИН
Изключва:
комбинирано прилагане на дифтерия-тетанус-коклюш - 99.39
тетаничен антитоксин - 99.56

ПРОФИЛАКТИЧНА ВАКСИНАЦИЯ И ИНОКУЛАЦИЯ СРЕЩУ НЯКОИ ВИРУСНИ БОЛЕСТИ
*99.41 ПРИЛАГАНЕ НА ПОЛИОМИЕЛИТНА ВАКСИНА
Включва приложение по показания на убита полиомиелитна ваксина

ДРУГА ВАКСИНАЦИЯ
*99.55 ПРОФИЛАКТИЧНО ПРИЛАГАНЕ НА ВАКСИНА СРЕЩУ ДРУГИ БОЛЕСТИ
ваксинация срещу:
Хепатит В

...

Изискване: Клиничната пътека се счита за завършена, ако са приложени и отчетени в три основни диагностични и три основни терапевтични процедури, посочени в блок Кодове на основни процедури по МКБ-9 КМ. Проведените процедури задължително се отразяват в Документ №1.

от тук

Не казвам, че това е твой проблем, разбира се... Дано някой може да ти е по-полезен.

# 560
я кажете за пътеките, че и нас ни нападнаха да плащаме здравната пътека, заради отказ от ваксини.
Имаме момченце, бтв.

Честито бебче и от мен!    bouquet 

До колкото разбирам все още сте в болницата... Звъннете един телефон до НЗОК или съответната РЗОК - http://www.nhif.bg/web/guest/contacts
Обяснете, че вие като родители, отказвате манипулацията, питайте трябва ли да подпишете нещо и трябва ли да плащате пътеката на бебето... Кажете също, че от болницата ви притискат да плащате пътеката (еди колко си пари - колкото са ви казали) и не искат да ви изпишат (или там какъвто е проблема)...
Занесохте ли някаква декларация за отказ от ваксини?

# 561

Най-добър отговор може да даде само РЗОК. Всяка болница си има вътрешни правила.

По принцип пътеката за бебето не е завършена поради ваксините и касата може да откаже да плати на болницата, но при отказ от страна на лекувания не би трябвало да се плаща нищо.
Но пак ония идиоти имат последната дума....

# 562
Аз им казах, че ще звънна в НЗОК да видя и те избягаха преди да ми кажат колко пари ще искат. С думите "помислете си" - все едно ще сложиш нещо такова само за да не ти вземат пари.
Ами то касата няма проблем да не им плати, след като така или иначе не са направили нищо. Все едно да платиш, че не са те лекували. Въпросът е дали имат основание да искат от нас да плащаме. Както и да е, нашите ще звъннат в НЗОК и ще видят какво е положението.

# 563
Честито бебенце и от мен!   bouquet
Да ви е живо и здраво!  Hug

Моля те, пиши после, за да знаем какво става.

# 564
Честито бебче и от мен  bouquet
Не си занимавайте мислите с тези неща  в момента,а се отдайте на детето.
Нищо не подписвайте и нищо не плащайте!Нищо не може да ви направят!!

# 565
  • Stuck in a moment
Честито бебче, Berend Botje!!!Да ви е живо и здраво!  bouquet

# 566
Berend Botje, да ви е живо и здраво детенцето! Много да ви радва.
Дано да се наредят нещата....Да разкажеш какво е станало после. Аз трупам запас от случаи,...набирам информация....и смелост Blush

# 567
Berend Botje, аз докато ти пожелая леко раждане и ти вече се включваш с добри новини  Simple Smile Да ви е живо и здраво бебчето! Отстоявайте си правата и не им се връзвайте - наслаждавайте се на този прекрасен миг!  Предполагам си била подготвена за точно това развитие след отказване на ваксините. Бързо възстановяване и дано скоро се приберете вкъщи на спокойствие с детенцето!  Hug

# 568
  • София
Berend Botje, честито! Да ви е живо и здраво бебчето, да расте щастливо и без насилствени медицински процедури  Laughing

# 569
Аз им казах, че ще звънна в НЗОК да видя и те избягаха преди да ми кажат колко пари ще искат. С думите "помислете си" - все едно ще сложиш нещо такова само за да не ти вземат пари.
Ами то касата няма проблем да не им плати, след като така или иначе не са направили нищо. Все едно да платиш, че не са те лекували. Въпросът е дали имат основание да искат от нас да плащаме. Както и да е, нашите ще звъннат в НЗОК и ще видят какво е положението.

Честито и поздрави и от мен!  Heart Eyes Hug Hug

Наскоро писахме по подобен повод: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532972.msg16830136#msg16830136

Тогава експертите на НЗОК се произнесоха, че ако към документацията има приложен писмен отказ от родителите,  здравното заведение ще си получи парите за пътечката, нищо че не са изпълнени предвидените процедури.  Ако ви накарат да платите, непременно пуснете жалба до НЗОК, за да направят проверка и да ги глобят.   Peace
Стойността на пътеката "Грижи за новороденото" е 110 лв. , но обиновено искат повече.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт