Втори срок на ПЕТИ клас почваме на мръсна газ.....

• 30 353
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
получих 10,08 за "б", ама с медиана, не се сещам друг начин.

Успех на всички, ние отиваме да се любуваме на хубавото време!
Току-що получих същия отговор с лица.

Разстоянието от Р до DN се явява височина в триъгълника DPN.
Лицето на DPN е равно на лицето на DCN - лицето на PCN = ( 24.7):2-(12.7):2=84-42=42
От друга страна лицето на DPN е равно на 3, 36 . DN/2
3, 36.DN/2 = 42
3, 36 DN = 84
DN = 25
Разстоянието от  М до DN се явява височина в триъгълника DМN. Да го означим с Х.
Лицето на DМN е 126 от подточка А.
Но то е и DN . X/2
DN . X/2 = 126
25 . X = 252
X = 10, 08

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 12:18 от Анонимен

# 316
  • Вече на светло в София
На 2 б решението е като на Дидева
Моя се върна . На 1 е оплескал а-то, b- вярно, с- вярно, окончателния говор обаче е грешен!
2-ра решена
3- та намерено - кm изминати от камиона., за разлика от майка му Grinning е намерил вярно времето но дотук. Не я е дорешил!!!
отново се извинявам за моето подвеждане по- нагоре, явно бързината си казва думата.

# 317
# 318
MAD65  - браво на детето, поздрави го - все пак, задачите не бяха много лесни - аз например с 2-ра б подусловие направо се омотах. Пък и да ви призная - смятам с елка. А милите деца - всички тия сметки - на ръка...

# 319
Леле-малеее, какво правите вие тука Whistling? Задачи решавате? В това хубаво време?
Слава богу, че не ме е имало докато се е заформила доскусията със задачките, че аз и математиката не си говорим отдавна Crossing Arms За мен математиката е само харчене на пари по магазините Joy и ...до там. А мъжа ми се опитва да ме накара да повярвам, че математиката е изкуство  newsm78
Хайде, весел и слънчев уикенд от мен  Hug на всички ви.

# 320
3 часа и половина или 7/2 часа.
3 ч. и 12 мин. или 16/5 часа.
Само да попитам Дидева, не е ли по-добре така:
/Аз на моя хубостник му го обяснявам така:/
Три часа са си три часа, но половината е 30мин./60мин=0.5часа, т.е. 3.5 часа
и 12мин./60мин.=0.2часа, т.е. 3,2 часа

# 321
Не знам как е по-добре. Синът ми е все още в четвърти клас. Догодина ще разбера.  Grinning
Аз лично предпочитам да работя с обикновени дроби, защото използването на десетични не винаги е възможно . Затова съм представила решението в този вид, даже не съм го  описала достатъчно подробно. На моето дете съм казала да работи по варианта на решение, за който се сети, нищо че е възможно да има по-прост. Алтернативните на описаните в критериите решения се оценяват със същите точки, така че както и да е описана задачата, ако е вярна от началото до края ще се присъдят 7 точки за нея.

# 322
и моят беше на олимпиада. върна се много доволен. Едната задача била с кораби по и срещу течение на река, а другата 'същата кят решавахме с рязането на най-малко парче от кашкавала с тебе. реши ли я ? ами не можах да я обясня, но писах! newsm78"
ще стане ясно как е било от резултатите, все пак му е първа изява

# 323
Добро утро!
Днес на олимпиадата по литература петокласниците от София ще преразказват Из „Изчезналото стъкло” (Джоан Роулинг, „Хари Потър и философският камък) Grinning
Предполагам са доволни!
Успех!

# 324
Дъщеря ми е за пръв път на олимпиада днес, ще видя като се върне дали ще е доволна.
Взех `и задачите от вчерашната олимпиада по математика, да ги решава след обяд; нашите в Русе са различни, мога да ги напиша, ако искате.

# 325
Колко време е олимпиадата по български?

# 326
За София беше това, на децата не им е казано в какво време да пишат, нямам идея как е всъщност, може би те самите трябва да знаят какъв текст как се преразказва.
Синът ми е писал в минало време.  Twisted Evil

ОЛИМПИАДА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА
Общински кръг София, 13 февруари 2011 г.
УКАЗАНИЕ заПРЕРАЗКАЗ в V и VI клас

І. При подробен преразказ в V клас:
• текстът се прочита два пъти от учител по български език и литература;
• текстът не се предоставя на учениците;
• учениците не си водят бележки по време на четенето;
• учителят по български език и литература изписва на дъската само тези думи, които са изписани върху получения от РИО материал;
• основното глаголно време е сегашно историческо със съвместяване на уместните глаголни времена.
ІІ. При преразказ с дидактическа задача в VІ клас:
• текстът се прочита два пъти от учител по български език и литература;
• учениците не си водят бележки по време на четенето;
• текстът не се предоставя на учениците;
• учителят по български език и литература изписва на дъската само тези думи, които са изписани върху получения от РИО материал;
• да се прилагат критериите за оценка, публикувани в сайта на МОМН във връзка с изпита след VII клас.
ІІІ. Време за работа: 2 (два) астрономически часа.

# 327
Нашата госпожа им казала да пишат в минало време, защото другото не са го учили. Ще видим какво ще стане.

# 328
  • Майничка
Щерката, като научи темата на софийския преразказ, изрева, че искала да учи в София. Joy

При нас предварително бяха казали на родителската преди грипната ваканция, че всички преразкази тази година, включително и олимпиадата, са в сег.историческо. На олимпиадата също им е напомнено.

Мary cherry, как така не са учили сегашно? Нашите още в 4 клас взеха сегашно историческо и имаха преразказ с него, спомням си, че обяснявах на девойката съгласуването на времената..

# 329
  • 1st floor
Предполагам са доволни!
Успех!

Моята определено е доволна! Grinning Върна се много щастлива - било много лесно...Ще видим какви ще бъдат резултатите  Wink...
По математика вчера се е затруднила и е решила само задача и половина...
Сърцето щеше да й се пръсне от притеснение, надявам се днес вече да е разбрала , че не е толкова страшно ...Г-жата пък по английски забравила да ги запише за олимпиадата по езика и сега щяла да се пробва, ако можело...Тя всъщност кога е  ?  newsm78 За София става въпрос...

Общи условия

Активация на акаунт