Извънбрачните деца

• 11 409
  • 93
  •   1
Отговори
Здравейте мили събеседнички/ци отново   bouquet
Много бих желала да си побърборим относно един проблем,който касае все повече хора,а именно ИЗВЪНБРАЧНИТЕ ДЕЦА.Казвам именно деца,а не връзки.
Лесно ли е да си извъбрачно дете в България?И кой е длъжен да се грижи за тях?Само майката,която е взела решение да го роди или и потенциалният татко,който се е осмелил да го направи,независимо от бракът си примерно и какво се случва със самият брак?
Ще ви разкажа една случка,която доста шокира и провокира семейният ни кръг.
Тя/X/и Той/Y/ имат безоблачен брак и малка дъщеричка.Сплотено семейство,ходят си на почивките,градят си кариерите винаги усмихнати и щастливи от живота.До един ден в който телефонът на дамата иззвънява и Тя чува женски глас:Здравей!Позната/X/ :Кой е? Непознатият женски глас:С теб ще се наложи да се запознаем. Познатата/X/ :Какво искаш? Непознатият глас:С теб имаме общ проблем,твоят мъж-имам дете от него.....
И така-шок за моята позната,неприятен момент в който и двамата стигат почти до развод,дела за извънбрачното детенце.След това се събират и се оказва,че чакат второ дете.Дамата ражда и след това започва да излиза системно по мъжеИзневяра след изневяра ей така за собствено някакво удовлетворение.С днешна дата им се ражда и трето дете.Таткото реално осигурява към момента четири деца.

Та тези и още куп други случки провокираха в мен въпроси.Знаете,че застраховани няма!Баба ми ми е казвала:Мъж ли е,вяра му нямай!И да,това се случва доста често днес.Но има жени в по-малки градове все още,които нямат право на мнение и сами си носят кръста.Ще бъда безкрайно благодарна,ако се включат такива дами без страх тук за да коментираме лесно ли е на извънбрачните деца в България.

# 1
  • Galaxy 13197853088
Твърде тенденциозно поднесена тема.
Отговорността за подобни случи е изцяло на жената (тъй като тя има последна дума дали да има дете или да няма от въпросния мъж). И поради това да се оправя сама. Другото е гнусно изнудване.
Разбира се в този контекст не влизат случаите когато мъжът иска да има дете от другата жена, тогава е длъжен да помага за отглеждането на детето.

# 2
Аз изобщо не схващам какво има да осъждаме - да си "извънбрачно дете" според мен в БГ, към днешна дата, не е трагедия. Масово хората имат деца без брак. Все пак не сме 85 г. и слава Богу.
Много жълта и клюкарска  ми се струва ситуацията която описваш Tired Едва ли ще участвам.
А бабешките съвети "Мъж ли е вяра му нямай" - оставам без коментар Rolling Eyes

# 3
Твърде тенденциозно поднесена тема.
Отговорността за подобни случи е изцяло на жената (тъй като тя има последна дума дали да има дете или да няма от въпросния мъж). И поради това да се оправя сама. Другото е гнусно изнудване.

Ето, вече имаме и другата крайност  Laughing дори смея да допусна, че тези мъже са били брутално изнасилени, и за да е пълна картинката, накрай им натрисат и някакво дете...клетите те..

# 4
  • София
Моля те, конкретизирай за кои извънбрачни деца говориш? За тези, които нямат контакт с единия от родителите си ли? Питам, защото моето дете е родено без наличие на брак от страна на родителите си. Но надали е по-малко щастливо от останалите деца или нашето семейство е по-малко семейство от двойките, сключили брак.
Оф, а и да си призная, призлява ми от словосъчетанието "извънбрачно дете". Някак си ми звучи грозно на фона на 21 век, в който живеем  Peace

# 5
Ако искаш коментари само относно ситуацията - "някоя има дете от мъжа ми" - отиди в съседният подфорум - имаше тема "Дете от женен мъж"..Wink
Иначе термина "извънбрачни" и вече доста архаичен.

# 6
Говорим за ситуация в която има сключен брак и двама души вече имат детенце,но се оказва че мъжът междувременно е направил на друго място друго дете.А какво дете тогава е това,ако не е извънбрачно?Ако е архаичен този термин,кой да използвам? Praynig

# 7
  • Galaxy 13197853088
в случая "извънбрачно" е съвсем точна дума.
но може да я заместиш с "дете от друга жена" за да не подскачат небракуваните мами.

# 8
  • София
Говорим за ситуация в която има сключен брак и двама души вече имат детенце,но се оказва че мъжът междувременно е направил на друго място друго дете.А какво дете тогава е това,ако не е извънбрачно?Ако е архаичен този термин,кой да използвам? Praynig
Това не е нито първият, нито ще е последният случай, в който мъж се плоди извън семейството.
Едно дете се прави от двама, така че отговорността е поделена.
Какво трябва да анализираме тук? Родило се е детенце, да е живо и здраво.

Ще бъда безкрайно благодарна,ако се включат такива дами без страх тук за да коментираме лесно ли е на извънбрачните деца в България.
Мъжът на твоята приятелка припознал ли е детето от другата жена?
Аз лично не виждам какво мога да коментирам относно извънбрачните деца, при положение, че и те са деца като всички останали. Просто са родени при по-различни обстоятелства. Да не би да са жигосани или заклеймени от някого...

# 9
  • София
Не виждам какво има да се коментира въпрос, който касае тесен кръг от хора. Това е интимен проблем и външни хора нямат място в него, особено пък публично да обсъждат детето.

# 10
И в такъв случай, както и по принцип бих се надявала на цивилизовани отношения между участващите страни.
А детето няма вина, така че не би било редно да понася някакви негативи.

# 11
  • София
Скъпа авторке,
Повярвай ми няма никакво значение как точно ще именоваш децата, родени извън семейството.
Мъжете от определен типаж, откакто свят светува са създавали, създават и ще продължават да създават деца от жени, различни от официалната им половинка.
Най-същественият елемент от подобен акт, отново, откакто свят светува, за мен лично си остава възможността да се осигури на тези деца възможността да живеят нормално и усложненията, произтичащи от един такъв статус да не се отразяват на живота им, доколкото е възможно.
Но практиката показва, че в повечето случаи драмите на възрастните ги понасят децата.

# 12
Тесен кръг от хора?Като само до момента след 30 мин от публикуването са влезли точно 141 човека?Хмммм.Просто притесняваща по-скоро.
Ами като няма интерес я заклюваме и точка и тайно се молим поне на нас да не ни се случва!

# 13
  • София
Добре, дефинирай какво те вълнува в една такава ситуация.
Тук има доста гледни точки.

# 14
  • София
Като начало, не бих родила дете от чужд, да не говорим и обвързан мъж.....
Ако се случи забременвяване, все пак всичко се случва, прави се аборт. Ако е толкова влюбена, че иска да му роди дете - да не разчита на това, че той ще захвърли другите си деца и съпругата си. Особено ако въпросният мъж не е обещавал да поеме отговорността за извънбрачното детенце. Но обещал, не обещал - грозно е и изнудваческо да звъни на жена му. И като цяло е грозна постъпката й - никак не е помислила за детето, което е родила в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт