Отговори
# 345
Здравейте момичета   bouquet
Имам едно питане , има ли от вас , и по точно варненките , които да са на зомета ? Майка ми от няколко месеца и вливат , но досега нито веднъж не са и вляли зомета , все някакъв заместител  Confused А днес дори са я върнали , защото имало само за 6 човека , при положение , че си беше записана още от предния месец за днес  Rolling Eyes По новините постоянно съобщават , че зометета я има във всички болници , а за нас никога няма  #Cussing out Посъветвайте ме какво мога да направя. И лошо ли е ако пропусне едно вливане , защото явно тоя месец няма да и вливат  Confused

# 346
  • Варна
http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/1176195054-Osiguryav … a_sedmitsata.html

не знам какво да ти кажа-явно проблема е повсевместен. Не вярвам ,че с още едно писмо до медия ще се промени..но може да опиташ. Дали в РЗОК има информация? А дали другаде във Варна може да се направи?
Къде живеем по дяволите!

# 347
  • у нас - на брега на морето
wondertedy7 , аз съм от Варна, но не съм на зомета. Не познавам и някой, който е. На 14.06. правих сцинтиграфия в Терапията и на 15.06. излезе резултата. Пише, че няма метастатични лезии. Това е много хубаво, стига да е обективно, защото, ако има криза със зометата, като нищо ще дават такива резултати, че да има по-малко "клиентела". newsm78

# 348
Привет момичета!
Записвам се в темата. На свекърва ми откриха злокачествено кожно образувание. Операцията беше на 01.06 в Русе и днес излезе резултата. За съжаление не е добър.
Чакам я в понеделник да пристигне в София и ще занесем епикризата в Исул, за да ни кажат какво следва.
Предполагам сега трябва да се види в кой стадий е заболяването и да се провери за разсейки....

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:30 от Danito_d

# 349
Амазонка, поздравления за резултата!  bouquet
Последното, което пишеш звучи много страшно!!!
Danito_d, съжалявам за диагнозата. Пиши, когато се изяснят нещата, ще помагаме с каквото можем.
Хубав ден, момичета!

# 350
  • В царството на игрите:)
Не искам да съм мнителна или подозрителна, но аз бих си помислила същото като Амазонка /това не означава, че имам съмнение за резултата и/, защото тук абсурдите са безброй...По принцип съм имала такива съмнения и за изследването за ХЕР2. Просто, когато Христова даде отрицателен резултат, би следвало да се повтори на още едно място...От друга страна не трябва да допускаме прекалено много бръмбари в главите си и влизане в разни филми, щото и без това можем да се побъркаме..Така, че ви прегръщам  Hug
Смърфче, много ме интересуват сутиените, но съм на "вие" с тези сайтове, за сметка на това имам приятели в доста д-ви, така, че можем да организираме някаква доставка newsm78
Данито, съжалявам, че преминавате през това и ви пожелавам нещата да се развият по възможно най - добрия начин. Peace Дръж ни в течение!

# 351
  • у нас - на брега на морето
nadia_0606, благодаря!
milmich, сигурно някои може да ме помислят за параноичка, но сигурно и аз си имам някакво основание. Например, за изследването на ХЕР2 в Плевен, изпратих 5 блокчета и 2 стъкълца. Едното блокче, от което е направено изследване във Варна по КИШ и е положително, не е било изследвано в Плевен, а са изследвали едно, което и във Варна е било отрицателно, НО общото заключение в крайна сметка е, че резултатите са отрицателни. Ако не бяха любезните лаборантки и доктора да ми разяснят, какво в крайна сметка се е получило, щях да си живея с мисълта, че всичко е ОК. Посъветваха ме да отида лично в Плевен и да си занеса само това въпросно блокче и да си платя, за да ми го изследват.
Е, хайде кажете, че имам безпочвени съмнения за това-онова!!! Ако в нашето здравеопазване всичко беше наред, щях да се радвам на всеки добър резултат, но уви системата ни е направила неприятно и нездравословно подозрителни.
Danito_d, успех желая на свекърва ти!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 352
Мирама,

Във връзка с твоя въпрос, къде в София правят Ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ЕРХПГ) струва ми се, че доц. д-р Владимиров от гастроентерологията в ИСУЛ "Царица Йоана" в София извършва тази манипулация. Можеш да отидеш пред кабинета му всеки ден, където е стълпотворение и да го попиташ "в движение". Той вероятно ще ти отговори, че ако се наема да направи това изследавне, е необходимо да отидеш при него с направление.

# 353
Здравейте дами,
извинявам се, че нахлувам в темата ви, но знам че тук ще получа отговор на въпроса, който ме вълнува. Баба ми е оперирана от рак на гърдата преди 1 година и сега е на Летрозол нуклеус. Досега нямахме проблем с набавянето му, но днес от аптеката ми казаха, че вече не се внася трябвало да отидем в Плевен /там е диспансеризирана, но не живее там/ за да си го получава от там както беше преди да излязат протоколите или другия вариант да и се смени лекарството и съответно протокола, но това не е много удачно според мен. Обадих се в аптеката в Плевен и там ми казаха, че няма такова нещо, Летрозол си се внася и се получва по местоживеене. newsm78
Знаете ли нещо по този въпрос? Благодаря предварително за отговорите.

# 354
  • пловдив
Scorpi_D наскоро имаше подобен въпрос в НЗОК - цитирам-

"онкологично лекарство летрозол нуклеус  от: Аделина Василева Дата: 02.06.2011 13:30:47
Вярно ли е, че предстои замяна на Летрозол Нуклеус, който се отпуска на онкологично болни пациенти по протокол ІС с друго аналогично лекарство и необходима ли е презаверка на протокола?

* Отговор от НЗОК Дата: 03.06.2011 11:45:57

Уважаема г-жо Василева, не сте цитирала името на източника на тази информация. Официална информация от Комисията за Позитивния лекарствен списък /ПЛС/ относно предстояща замяна на  Летрозол Нуклеус не е получена. Лекарственият продукт Летрозол Нуклеус продължава да е включен в Позитивния лекарствен списък от 01.05.2011 г."

и аз мисля, че аптеката в Плевен са ти отговорили по вярно, но можеш да си зададеш и ти въпрос към НЗОК, като цитираш точно в коя аптека са ти отговорили, че спира вноса и като получиш отговор да го разпечаташ и занесеш да го прочетат ако са се пообъркали.....
ето ти линк към задаването на въпроси
http://www.nhif.bg/web/guest/9

# 355
antom   благодаря ти за бързия отговор. Точно това ще направя.

# 356
Здравейте мили момичета. Изпращам Ви много поздрави и  smile3525
nanastef,обръщам се към теб,защото си веща по тези въпроси.
Става въпрос за връщането на здравните ми осигуровки,които си плащам редовно откакто имам решение на ТЕЛК.Оказа се,че нямам право да подам заявление за възстановяване на моят процент здр.вноски,защото продължавам да работя в същата фирма.Трябва да се подаде заявление служебно от фирмата,за да се възстановят общо сума и на работодател и на служител.
Необходимо е да цитирам основание по някакъв член,който от НАП не са така добри да ни цитират.Ако можеш да ми помогнеш ще съм ти много признателна.Става въпрос за голяма сума и се опасявам,че трудно ще ми ги възстнановят,впредвид ситуацията в държавата.
Пожелавам Ви спорен ден.

# 357
  • София
Криси привет мила! Включвам се заради теб, за да ти напиша да погледнете във вашата фирма чл.129 от ДОПК, който ще ти даде отговор на въпроса.

# 358
Марги много ти благодаря.
Целувки от мен

# 359
  • Варна
Здравейте дами,
извинявам се, че нахлувам в темата ви, но знам че тук ще получа отговор на въпроса, който ме вълнува. Баба ми е оперирана от рак на гърдата преди 1 година и сега е на Летрозол нуклеус. Досега нямахме проблем с набавянето му, но днес от аптеката ми казаха, че вече не се внася трябвало да отидем в Плевен /там е диспансеризирана, но не живее там/ за да си го получава от там както беше преди да излязат протоколите или другия вариант да и се смени лекарството и съответно протокола, но това не е много удачно според мен. Обадих се в аптеката в Плевен и там ми казаха, че няма такова нещо, Летрозол си се внася и се получва по местоживеене. newsm78
Знаете ли нещо по този въпрос? Благодаря предварително за отговорите.

моля те ако имаш нова информация да я споделиш. Във Варна в аптеките също казват ,че повече няма да се внася.

Общи условия

Активация на акаунт