Отново за АБКМ - 3

• 359 221
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 120
Динята и домата при нас също си личат в акото - и аз много им се притеснявах и притеснявам и доста обстойно изследвам! Mr. Green

Може кръв без слуз - при запек и силно напъване е възможна механична травма - това също сме го имали - тогава кръвчицата е повърхностна отстрани на твърдото ако  Embarassedи ярка -  тази със слузта при нас беше някак примесена в самата слуз!

Преди 3-4 дни и аз се шашнах за пореден път - десетки пъти съм успокоявала другите майки, че малко слуз при запек е нормално и напълно естествено, но и на мен ми се изправиха косите като я видях - отдавна не бяхме имали - даже си помислих, че може някакъв вирус да е хванала! Слава Богу - май е добре - просто не беше акала 2 дни и на третия се едвам успя - сега всичко пак си е нормално! Временно спрях обаче пак киселото мляко! ooooh!

# 121
Ох а ние от една седмица все си имаме малко слуз в иначе нормално съдържимо на памперса, но в единия му край все си има по малко Sad
Това чудене колко и каква слуз е нормално ще ме побърка вече момичета.Много ми е трудно да разчитам всичко това, изморих се Sad,бавим се със захранването..просто тези дни Sad
Зъби ни мъчат.Напипах единия кътник, другия май е на път.Не знам има ли връзка.
Ето казвате..че и малко слуз не е добре.Лекарите все повтарят...нормално е, нормално е....просто вече ooooh!
Извинявам се.Имах нужда да споделя Sad

# 122
  • sofia
Ето я истинската причина за болестите от ваксините:
Бивша научна сътрудничка в фармацевтична компания разкрива, че ваксините се приготвят върху тъкан от мъртви човешки ембриони.

"Former drug company scientist Helen Ratajczak recently created a firestorm of debate from all sides of the vaccine-autism issue when she published her comprehensive review of autism research. However, her 79-page review contains one detail that could easily go unnoticed—five words that reveal one of the most shocking secrets Big Pharma has ever kept from you.

"…Grown in human fetal tissue."

The line reads (page 70):

"An additional increased spike in incidence of autism occurred in 1995 when the chicken pox vaccine was grown in human fetal tissue."

http://www.rescuepost.com/files/theoretical-aspects-of-autism-ca … ses-a-review1.pdf

ето ги и самите ваксини в които има човешко ДНК:

Polio                                                       PolioVax, Pentacel, DT Polio Absorbed, Quadracel (Sanofi)
 Measles, Mumps, Rubella                      MMR II, Meruvax II, MRVax, Biovax, ProQuad, MMR-V (Merck)
                                                                  Priorix, Erolalix (GlaxoSmithKline)
Varicella (Chickenpox and Shingles)      Varivax, ProQuad, MMR-V, Zostavax (Merck)
                                                                 Varilix (GlaxoSmithKline)
Hepatitis A                                              Vaqta (Merck)
                                                                Havrix, Twinrix (GlaxoSmithKine)
                                                               Avaxim, Vivaxim (Sanofi)
                                                                Epaxal (Crucell/Berna)
Rabies                                                    Imovax (Sanofi)

# 123
  • София
Здравейте!
От кога мога да давам сокчета на бебето си? Той е на 5 месеца и 3 дена и до сега нищо не съм му давала. С какви сокове е най-добре да започна?

# 124
сутринта по Гала даваха за алергиите; в интервю с Мустаков, той каза, че големи алергени били морков, ябълка и ориз; за последните две се изумих newsm12, вие какво ще кажете. Аз съм въвела ориз и ябълка, но морков - не

# 125
Мария, Силви, благодрая за успокоението. Май наисина беше от една по-влакнеста диня. Бъни, не знам какво да ти кажа. И аз бих се питеснила, но пък когато имахме слуз без кръв, бях доволна от липсата на кръв.

Яна, аз сокове никога не съм давала за ужас на майка ми Simple Smile . Педиатърката каза, че след като вече яде плодове, не е нужно да давам сок.

Нели, всичко може да е лерген при различните хора. И аз изчаках с моркова в началото, но пък започнах с ориз, а от плодовете с ябълка.

# 126
Здравейте!
От кога мога да давам сокчета на бебето си? Той е на 5 месеца и 3 дена и до сега нищо не съм му давала. С какви сокове е най-добре да започна?

аз започнах да давам около годинката сок от ябълка, после морков, но Маринова ми се кара, че съм била закъсняла; сега пак смятам горе-долу по това време да предложа, въпреки, че още от сега му давам да смуче парче морков и много му харесва.
сутринта по Гала даваха за алергиите; в интервю с Мустаков, той каза, че големи алергени били морков, ябълка и ориз; за последните две се изумих newsm12, вие какво ще кажете. Аз съм въвела ориз и ябълка, но морков - не
и аз мисля, че е индивидуално; и трите не са създавали проблем при въвеждането и на двете ми деца

# 127
JANA Сокове почнах да предлагам по веднъж на ден след първата годинка, сега си ги пие без проблем, но винаги разредени 50/50 с вода  Embarassed

наистина ябълката , моркова и ориза са си алерген, но това не трябва да ви притеснява не при всички деца е еднакво

за соковете аз съм малко скептична- не знабравяйте че като изтискате сока на една ябълка, фибрите му изчезват и остават едни прости захари и витамини, мисля че 1 г е добра възраст за такива неща

# 128
  • sofia
Извинявайте че се повтарям ама постоянно ги разискваме тези неща - моркова не е алерген ако не е термично обработен. Веднъж загрят става труден за усвояване и белтъка му не може да се разгради. Ябълката е алерген, зависи и как е съхранявана, по нея може да са се завъдили микроскопични гъби. По-слаб алерген е зелената (жълтата) ябълка. Оризът напоследък се води алерген, обаче всъщност не е - ако се използва кафяв (или басмати) ориз, накиснат преди това няма никакъв проблем.
Най-безпроблемните храни са : меса, зеленчуци, плодове, ориз и просо (A non-allergenic diet can be obtained by eating meat, chicken, fish, vegetables, potatoes, rice, millet, and fruits.)
От моя опит кои меса: заешко, пилешко, пуешко,
риба : скумрия, пъстърва (също безпроблемни са били тон, сьомга (само че някой сьомги ги хранят с вид оцветители за да са розови, а пък други съдържат живак ако са от консерва и т.н.)
от зеленчуците: всички видове зеле, броколи, тиква, чушка, краставица, маруля, авокадо
плодове: круша, кайсия, банан (когато няма обрив), праскова. зелена ябълка.

Може и да съм пропуснала нещо...

Както казва Лукс, соковете са много ама много важни за нашите лишени деца, особено заленчуковите.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 10:35 от newradost

# 129
Различните източници посочват различни храни като алергизиращи. Малко са храните, за които няма спор, че имат висок алергенен потенциал. Вече спрях да чета толкова. Моето дете реагира на едни неща, вашите на други. Няма кой да направи универсален списък на алергизиращите храни. По мое мнение единственото спасение е бавно и внимателно захранване и бдителност, за да не се пропусне реакцията, когато е слаба.  Peace

# 130
  • sofia
Да, реакцията е различна при различните деца, но е и различна за всяко дете в различен период от живота му. Дължи се на състоянието на чревната лигавица - ако е зле, пропуска повече. Леките реакции при които няма възпаление на чревната лигавица не са опасни.

# 131
Wonderland, newradost, напълно съгласна съм с написаното от вас! Peace
Само се чудя, защо не вземат всички лекари дето карат майките да спазват диета да започнат да ги съветват в началото малко повече да се ограничават и после постепенно да се захранват и да си наблюдават децата. Защото, всички ние много добре знаем, колко голям е шокът като ти забранят почти всичко и разбира се , защо да не вземем да се позовем на лекаря, който повече неща ни позволява да консумираме. И така разбира се прецакваме всичко, защото много трудно може да се хване дразнителя и уж пазим диета, пък всъщност резултат никакъв. Маринова плюе по Мустаков, всеки се прави на по-голям специалист и само се надскачат кой повече разбира. Толкова са им противоречиви мнениета, че наистина не знам майките, които не се ровят повечко в нета да потърсят и др. източници, как се справят. Да не говорим за лекарите, които дават съвети от рода на  - наяж се хубаво с млечни да видиш дали наистина му има нещо на детето #Crazy

Относно соковете - аз лично предпочитам детето да изяде целия плод или зеленчук, вместо да ги изстисквам и да им се губят всички др. полезни качества. Peace

# 132
  • София
Здравейте отново!
Аз пак имам въпрос към вас. Препоръчайте ми някой добър детски гастроентерелог в София. Да работи със Здравната каса защото бебето ми е на 5 месеца и се храни с Фризопеп, който ни го изписват с протокол. Ние сме при Ковачева, но нещо не съм доволна от нея. Освен това тя излезна в отпуска и ще се върне чак след 15 август, а имам проблем с детето. Трябва да го заведа на гастроентеролог в най-скоро време. Днес говорих  с един детски гастроентеролог, на който обясних, че бебето ми е с АБКМ. А той започна да ме учи как да му приготвям пюре от картофи, в което да слагам МАСЛО. Трябва ми някой детски гастроентеролог, който да е в чяс с нашите проблеми.

# 133
някой маже ли да каже нещо за краставицата? с каката не съм предлагала като бебе и нямам лични впечатления, а сега ми попаднаха домашни краставици и съм в чуденка дали и как мога да предложа на бебо( досега захранването протича без реакции)

# 134
  • sofia
cucinka! относно соковете: децата ни не могат да изядат такова количество зеленчуци и плодове, което да се равнява на 1-2 чаши сок. Пък особено в зеленчуковите сокове се съдържат всички минерали необходими за възстановяване на чревната лигавица.
НО естествено на практика е друго : например не мога да го накарам да изяде 3-4 ябълки, докато ако са сок ги глътва. Обратното пък с морковите - може да изхрупа 1-2 моркова а сока не го иска .... Simple Smile

Краставицата си е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт