Цьолиакия-тема 7

• 176 949
  • 859
  •   1
Отговори
# 435
Ксантан гума сложили?

# 436
 И аз не получих никакъв хляб с рецептите от първа страница. Предполагам, че са за брашното, което дават по здравна каса. Питах тука в темата, но никой е ми отговориха с какво съдържание е това брашно. bisi.s беше показала снимка на един много добре изглеждащ хляб, но и тя не ми отговори с какво брашно и по коя рецепта е правен. Аз нещо приличащо на хляб получавам от брашното на Шер( Микс В), по рецептата от опаковката.  От последното брашно на фирма Техра изобщо не стана хляб. От 100% царевично брашно получих само  качамак.

# 437
ne sam slojila ksantan guma ,no to i ne pi6e 6te kupia i 6te probvam pak blagodaria Vi

# 438
Аз правя така:1 пакет брашно от 400 гр. от здравната каса, малко сол малко захар ксантан и гуар гума по половин лъжица някъде, малко суха мая -не цялата пакетче,2 яйца и олио.Бъркам сипвам вода да стане меко тесто , бъркам го отделно от пекарната и го слагам в пекарната на програма 2 часа и след това допичам още 1 час.Не винаги се получава ,но в повечето случаи да.Ака сложа цялото пакетче мая размито с вода ми хлътва навътре .

# 439
   рецепта за безглутенов хляб(за хлебопекарна)                 

410 мл. хладка вода                                                                                 
2 яйца   -леко разбити                                                                                       
45 мл. олио                                                                                   
1 с.л. винен оцет  /може и без оцет/                                                                       
1 равна ч.л. сол                                                                           
1 с.л. с връх захар                                                                     
520 гр. безглутеново брашно  на Квалитет                                               
1 пълна ч.л. ксантан гума
1 1/2 малка мерителна л.суха мая на др.Йоткер
Програмата е за бърз хляб!
30мин месене
30мин втасване
1ч и 10 мин печене
Слагам всичко в пекарната и винаги ми се получава хубав и бухнал хляб!
http://bistrazdravkova.snimka.bg/cooking/moyat-hlyab-bez-gluten.297911
Ксантана поръчвам от фирма АНАЛИТИКА -1КГ струва около 20лв и ми стига за цяла година!
http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/searchpr/? … imple&query=1

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 09:48 от bisi.s

# 440
Много има да се учим от bisi! Спомням си преди година и половина, може би, как и на мен обясняваше как се приготвя хляб с брашното на Квалитет. Много ти благодаря, Бистре! Включваш се винаги на място, когато трябва, без излишни приказки, точно и ясно!
Бях писала във връзка със снаксовете Зайо Байо. Говорила ли си с тях отново, гарантират ли по някакъв начин, че на различни поточни линии се произвеждат пшеничените и царевичните пръчици. Ако с нещо аз мога да съм полезна в набирането на информация, съм на разположение.
Лек ден на всички!

# 441
Благодаря, за отговорите. Точно такова уточняване ми трябваше. Може и да са били коментирани  тези рецепти преди година и половина, но съм го пропуснала, макар че съм прегледала всички теми.
Аз понеже купих брашна от просо, царевица, ориз ......и ги смесвам в различни пропорции, за това не ми става хляба явно.
Ще си поръчам това брашно Квалитет, ако успея да се свържа. 

# 442
ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕН С НАЙ-ВКУСНИТЕ КОЗУНАЦИ БЕЗ ГЛУТЕН !!!

www.bezgluten-bg.com

# 443
 Здравейте момичета!
 Понеже мисля да захранвам тези дни детенцето ми с млечни продукти, ще ви помоля да споделите вашия опит. Имам идея какво да правя, но колкото по-вече информация имам, толкова по-спокойна и уверена ще се чувствам.

# 444
как точно се диагностицира това заболяване , от кого , какви изследвания се правят

# 445
Изследванията се определят от гастроентеролог. Най- точно е биопсията. Иначе се правят и ЕМА, антиглиадинови антитела.

# 446
Да споделя нашата изпитана рецепта за палачинки от оризово брашно.

ОРИЗОВИ ПАЛАЧИНКИ

250 грама оризово брашно
500 ml прясно мляко
3 яйца
1 супена лъжица олио

Нещата се разбъркват, желателно с миксер или в блендер. Пекат се най-добре на тефлонов тиган без мазнина, като всеки път преди да загребете от сместта разбърквайте, защото ориза веднага се утаява на дъното. Палачинките стават отлични и са ПО-ДОБРИ от пшеничните по всички показатели.

# 447
Ако Вие или Ваш роднина имате непоносимост към глутен, моля регистрирайте се! https://www.facebook.com/groups/celiac/doc/10150836999026757/

# 448
Здравейте, на кратко аз съм имала циолиакия, открили са ми я на 6 мес. възраст(след като ме захранили със супа с хляб Simple Smile) била съм на диета 5 години! Представете си преди 24 г. какво разнообразие от храни без глутен е имало и какво съм яла. Не си спомням много, но никога няма да забравя, че веднъж си откраднах половин филийка хляб и се скрих в тоалетната да я изям Simple Smile трябва да е било към края на диетата, щтом го помня. Та... не знам възможно ли е или не но след това досега не съм имала никакви симптоми и никакви проблеми да ям какво ли не. Изчетох цялата тема, доста поплаках на постовете ви, но не се отчайвайте аз съм живия пример, че след дълга диета всичко се оправя.
Както споменах досега нямах никакви проблеми, а 19 години ям всичко! Докато не забременях... в 7 месец детето ми спря да наддава. Най вероятно циолиакията(пиша я така защото клавиатурата ми е скапана) се е отключила по време на бремеността. При бременни така се изразявала. Оттам на безглутенова диета и в болница, на системи за да хранят детето. Все пак се наложи да я извадят в 37 седмица-резултатът: Най - прекрасното нещо в живота ми, живо и здраво! Роди се мъничка 2.400 г. и поседя в ковиоз 5 дни, но без последици. Лекарите излишно ми казаха да я захраня с глутен след годинка, и така моята принцеса стана на годинка и дойде времето, да се изправя отново пред страховете си. Започнах с овес, много внимателно по няколко лъжички каша на ден, но след това следва ръж, а аз не знам с какво да въведа ръж. Оттук и въпроса ми, моля ви кажете ми някой продукт, който съдържа само ръж от зърнените култури, с който да я захраня?
(Вчера в акото имаше малки парченца морковче и изтръпнах! Като че ли вече знам, че и тя има циолиакия наследствено. А не трябва така да мисля!!!)

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 11:48 от Serena_Van_Der_woodsen

# 449
Да ви попитам, в Медико-диагностичните лаборатории правят изследвания на алергия към глутен, установява ли се по такъв начин непоносимостта или трябват други изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт