Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за получаване на помощ от БЧК?
Колко транша помощи се отпускат и какви са техните характеристики?
Как мога да проверя дали съм включен в списъците за получаване на помощ от БЧК?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за получаване на помощ от БЧК?
За да получите помощ от БЧК, трябва да сте включени в списъците на БЧК за раздаване на хранителни помощи. Тези списъци се подават от социалните служби и се намират в сградата на БЧК във вашия град. При получаването на храните, трябва да се подпишете в списъците за съответния транш. Изискванията включват и получаване на помощ по чл. 8д през предходната година, както и включване в определени категории, като социално слаби семейства, деца с увреждания и други.
-
Колко транша помощи се отпускат и какви са техните характеристики?
Помощите се отпускат на два транша. През първия транш всеки бенефициент получава общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти, като брашно, ориз, спагети, захар, зрял фасул, макарони, обикновени бисквити и вафли. За втория транш се очаква да бъдат раздадени и други продукти като олио , кафе , картофено пюре на прах , конфитюр и мед. Важно е да се отбележи, че продуктите и количествата могат да варират от година на година.
-
Как мога да проверя дали съм включен в списъците за получаване на помощ от БЧК?
За да проверите дали сте включени в списъците за получаване на помощ от БЧК, можете да се свържете със съответната областна/столична организация на БЧК или да посетите техния уебсайт. Освен това можете да се обадите на телефон 02/ 887 01 81, където ще ви информират дали сте в списъка за раздаване на хранителни помощи.
-
Какви са изискванията за получаване на помощ от БЧК, ако детето ми има ТЕЛК?
-
Кога ще се раздават продуктите от втория транш?