Относно разрешените храни от понеделник до петък, мисля, че включват ядки, маслини (тези без зехтин), варива - общо взето всичко готвено, което е без мазнина. Сусамовият тахан си е доста мазничък, според мен - това, което отделя на повърхността си е точно сусамово олио. Затова го изключих от менюто си тази седмица, макар че много го обичам.
На Тодоровден се прави коливо - т.е варено жито с мед. Е, ние му прибавяме и други вкусни неща - стафиди, ядки, ванилия, галета и т.н. Лека постна седмица на всички!
Вместо хумус приготвих от нахута вкусна салата, която може да мине и за основно ястие през тази седмица - варен нахут, червена печена чушка и червен лук. Много е вкусно!
Хареса ми рецептата за постния таратор, но и аз като дядо Хаджия ще го пробвам в летния сезон.
Продължавам да ви следя!