Eлектронни четци - VI

• 59 133
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, отново!
Гледайки постнатите снимки, явно и при мен става въпрос за счупен диспей.
До последно си мислех, че устройството е закупено от английския амазон, но сега се оказа, че е от американския.
В крайна сметка до сега говорих /по чата/ със сътрудник в американския амазон. Без много-много въпроси ми предложи да ми замени повредения киндъл. Пуснахме заявка, посочих само адрес, където искам да ми бъде доставен, това обостоятелство съответно го попълних в акаунта си и до 06.08.2012г. трябва да получа новия Киндъл. newsm44
В 30-дневен срок от получаването му трябва да им изпратя стария.
Ще пиша, когато тази процедура приключи успешно!
И отново благодаря на всички включили се с мнения и препоръки!  bouquet

# 646
Здравейте! Опитвам се да конвертирам книга от Word в mobi, става въпрос конкретно за 5 тибетци от Спиралата, но не успявам. Сменям формата на txt, след това я конвертирам с Калибри, но ми излизат само въпросчета. Моля, посъветвайте ме как да постъпя! Може би проблемът е в шрифтовете, но не съм наясно какво да променя  Confused
Пробвай да запишеш .doc файла като .rtf и след това го мини през Калибре-то. Аз така направих със същата книга от Спиралата и при мен .mobi-то се отваря коректно, на кирилица, без никакви въпросителни. Ето .mobi-то, което получих: http://dox.bg/files/dw?a=279db5de83 Peace
Благодаря, Ледена кралице   bouquet ! Ще пробвам.

# 647
  • Казанлък of all places
pdf в mobi някой да е конвертирал? Дребен ми идва шрифта, а книгата е ценна...

# 648
  • Бургас
pdf в mobi някой да е конвертирал? Дребен ми идва шрифта, а книгата е ценна...

Аз конвертирах пдф по същата причина, ако е основно текст - разместват се полета, интервали, но като цяло се чете сносно. Обаче ако има илюстрации е зле.

# 649
  • Пловдив
Влизам за малко помощ във вашата тема, надявам се да ми помогнете.
Нещо се запалих и аз по електронните четци, но ми е доста труден избора. Първо се засилих към Киндъл от Амазон, след съвет на приятелката влезнахме в сайтовете с китайски четци - там е необятно. Има такива, на които можеш да гледаш и филмчета - тази опция ми се струва удобна, ако сме на път и трябва да забавлявам с нещо детето.
Но пък тези от Амазон, по-хубавите модели виждам, че имат и достъп до интернет - първия модел от показаните тук http://chetec-za-e-knigi.pazaruvaj.com/?gclid=CNHx6Y_RtrECFUVc3wodrHUA2Q
Моля някой, който е ползвал китайските да сподели стават ли за нещо. Ясно е, че Киндъл-а е ОК и е качествен.
Предварително благодаря.
Назад, в по-старите теми имаше няколко момичета, които също първоначално клоняха към китайски варианти на четци, но в последствие се отказаха - на една от тях съпруга и ги беше видял на живо, кофти работа - некачествена изработка, доста рисково да пазаруваш от китайски сайтове и др.подобни. Освен това не съм много сигурна как ще се справят с кирилицата тези китайски четци и могат ли да бъдат кирилизирани (както примерно Сони с малко играчка  и безпроблемно се справя с текстовете на кирилица) newsm78... Ако ще се купува четец основно за четене, то Киндъл или Нуук са добро решение, ако искаш да ползваш четеца и за гледане на снимки/филми/музика - то по-добре си купи таблет.

Поне аз така виждам нещата - ако ще се прекарва по няколко часа на ден в четене, основното е да се щади окото и да не се натоварва. В такъв случай задължително четец с E-ink мастило, по възможност с Perl екран - което автоматично изключва който и да е китайски четец. Ако ще се четата основно PDF документи, е-списания и прочие - то тогава задължително четец с по-голям екран (9 инчов) - тук обаче нещата опират до наличните финанси, защото Кindle DX, Pocketbook и др.четци от този калибър са си доста пари. А ако вече ви трябват и други функционалности като гледане на клипове и прочие, по-добре да се вземе таблет, отколкото дори Kindle Fire (някой по-назад беше писал, че Файъра е осакатен таблет Crazy)...

Горното е лично мое мнение - не обвързвам никой с него, просто аз така бих разсъждавала, ако сега ми се налагаше да правя избор относно четец. Надявам се поне малко да съм успяла да бъда полезна!  Peace  bouquet

# 650
Ледената кралица, ти описа точно и моята нагласа, и мнение!  Hug Само ще добавя, че често евтиното излиза скъпо и в стремежа си да осигурим повече "екстри" с минимум средства, си навличаме негативи.
В темата за китайските сайтове почти всеки пропищява от получен повреден таблет, прецакан след дни ползване или с неработещи функции, слаб звук и прочие. От там си вадя извода и за четците, закупени от там.

# 651
  • Пловдив
Ледената кралица, ти описа точно и моята нагласа, и мнение!  Hug Само ще добавя, че често евтиното излиза скъпо и в стремежа си да осигурим повече "екстри" с минимум средства, си навличаме негативи.
В темата за китайските сайтове почти всеки пропищява от получен повреден таблет, прецакан след дни ползване или с неработещи функции, слаб звук и прочие. От там си вадя извода и за четците, закупени от там.
Абсолютно - по-добре вложи малко повече средства, но да знаеш, че купуваш качествен продукт, за който има адекватен сервиз и поддръжка. Едно е да търсиш помощ по форумите ако имаш Киндъл или Нуук, друго е да питаш за някой модел китайски четец, дето дори Гугъл не е чувал за него Wink

Отделно съм доста предубедена към китайските стоки (техника и техн.джаджи) и особено пазаруването им онлайн - попадала съм на доста случаи, описани в нета, когато при доставка получаваш уреда счупен или повреден, а и в един-два случая - куп железария или дори тухла, опаковани като така желаната "стока" #Crazy newsm78 Mr. Green

# 652
Antares, радвам се, че почти безболезнено ще се оправи проблема ти.  Hug

И моето мнение е като на Ледената кралица  Peace

# 653
Antares, радвам се, че почти безболезнено ще се оправи проблема ти.  Hug

И моето мнение е като на Ледената кралица  Peace

Реа, благодаря ти!   bouquet Много си мила!  Hug
 Обаче изобщо не съм сигурна, че съм го оправила, в смисъл такъв, че изобщо не съм наясно съответно получаването и връщането на устройствата ще минава ли през митница, ДДС, куриери,такси и т.н., тъй като става въпрос за САЩ. Tired Четох, четох из интернет, но много различна и разпокъсана информация намерих, така че момичета, отново имам нужда от вашата помощ  Hug
Моля някой ако се е сблъсквал с този казус да ми разясни на две - на три какво да очаквам?
От всички документи и лепенки, които са ми изпратили разбирам, че ще получа новия Kindle чрез In-time - куриер, но от там насетне какво следва....

# 654
Хм, при положение, че това не е покупка, а просто рекламация, би трябвало да не се плаща нищо, обаче на практика как е, нямам идея  Thinking

Редактирам се.
Предполагам, че в пратката, която ще получиш няма да има фактура, точно поради факта, че не купуваш. Така че, най-вероятно нищо няма да е нужно да се плаща.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 11:56 от Диамантче

# 655
Влизам само да благодаря за насоките...
Вече си имам ето този четец: http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&biw=1241 … :429,r:0,s:0,i:69 .
И към момента съм доста доволна. Върши ми страхотна работа, вкл. и wi fi. Още го разучавам напълно, не разбирам защо например не ми чете нито doc, docx файловете...засега ги преобръщам в pdf и нямам проблем. Ще трябва да инсталирам и програма, която да ми оразмерява малко оригиналните pdf-и.

# 656
Киндъл не чете .doc и .docx.
Най-добре е да копираш текстовете на тези файлове в .txt, не в .pdf  Peace

# 657
Киндъл не чете .doc и .docx.
Най-добре е да копираш текстовете на тези файлове в .txt, не в .pdf  Peace

Благодаря ти много. Ще пробвам веднага. Hug

# 658
  • Пловдив
Влизам само да благодаря за насоките...
Вече си имам ето този четец: http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&biw=1241 … :429,r:0,s:0,i:69 .
И към момента съм доста доволна. Върши ми страхотна работа, вкл. и wi fi. Още го разучавам напълно, не разбирам защо например не ми чете нито doc, docx файловете...засега ги преобръщам в pdf и нямам проблем. Ще трябва да инсталирам и програма, която да ми оразмерява малко оригиналните pdf-и.
Честита ти нов апридобивка!   bouquet
Аз имам същия Киндъл 3+3G - перфектен е! Sunglasses

Относно 'разчитането' на .doc и .docx файловете - Киндъла не ги чете автоматично, трябва първо да ги преформатираш. Презапиши ги като .rtf (отворения файл .doc просто го сейфаш като .rtf), после ги минаваш през Калибре-то във .mobi и си готова за четене. Винаги преработвам уърдовските файлове през .rtf, за да запазя форматирането на текста, абзаци, шрифтове и прочие Peace

# 659
Справих се с всичко, благодаря ви! Страхотно е четенето така, през .mobi...
Конвертирам .rtf в .mobi чрез този сайт, не знам дали и вие така действате: http://www.online-convert.com/result/668ddc9f03446f75a096cfaa8a94a509Hug

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 12:45 от Миглена_Аллауи

Общи условия

Активация на акаунт