ВТОРИ КЛАС - 10

• 47 185
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Както казва мъжът ми характеристиките са писани набързо и отразяват в голяма степен особеностите на децата, а не напълно  Joy hahaha , затова спирам да се втелясвам.

# 661
  • с/у ОколоМръсТното
1, Тошко Африкански - Ангел Каралийчев
2. Ането - Ангел Каралийчев
3. Големанко - сборник-приказки от Ран Босилек
4. Неродена мома - собрник-приказки от Ран Босилек
5. Пет приказки - Валери Петров
6. Алиса в страната на чудесата - Луис Карол
7. Малкият принц - Антоан дьо Сент Екзюпери (поживотно ще му я забраня да я чете)
8. Мечо Кух Laughing   хайде нека да е Пух - Алън Милн
9. Приказки - Ханс Кристиян Андерсен
10. Приказки по телефона - Джани Родари (мега неинтересна)
11. Приключенията на Лукчо - Джани Родари
12. Карлсон - Астрид Линдгрен

Това е нашият списък. 1/2-ра или 1/3-та да прочете от него, пак ще съм   newsm44  Hands Clap #Milti

# 662
  • София
Ей, като вляза тук и видя списъци с книги и олеквам с по 50лв, не ми действате добре  Laughing
Все ще се намери нещо, което го нямаме, а звучи интересно.

Теди, моята племенница, която също е набор 2003, е голяма читателка. Да беше разорила сестра ми досега.... Но сестра ми намери пътя към щастието и я записа в библиотека. Вземат книжка-чете-връщат.

# 663
  • у дома
Мятам ви книгите,както обещах,с уточнението,че са по програмата на издателство Просвета
1.Матилда-Роалд Дал-учи се съвсем в началото на учебната година
2.Писмата на един дакел-Станка Пенчева-това по спомени май го имаше и във втори клас
3.Това се случи на 35май-Ерих Кестнер с уточнението,че се изучава ето тази глава http://chitanka.info/text/20702/4,на моето дете обаче си му беше интересна цялата книжка
4.Моят прадядо и аз-Джеймс Крюс-учат мишлето Каролина и мисля,че е откъс от тук,но не съм сигурна,защото ние не сме я имали в списъка и моето дете не е чело тази нига
5.Небивалици -Доналд Бисет,изучават Тънкият крал и дебелият готвач,но  в часовете по извънкласно четене разглеждаха и други
6.Деца играят вън-Георги Данаилов,явно се учи и в 4клас,защото ние го имаме в списъка и за 4 клас
7.Басни от Езоп-разглеждат се конкретно Паун и жерав и Маймуна и рибари,обаче по развитие на речта нашата госпожа доста често даваше за домашно преразказ на басни
8.Приказки от Андерсен-разглежда се Принцесата върху грахово зърно
9.Приказки от Светослав Минков-изучава се това http://chitanka.info/text/14092-sapunenite-mehuri
10.Приказки -Джани Родари
По развитие на речта правят преразкази или съчинения на откъси от
басни,Барон Мюнхаузен,Карлсон и по книгата Ако бях голям - Ева Яниковска + Ласло Ребер http://bg.svilendobrev.com/detski/knigi/ako-biah-goliam/
По извънкласно четене също обсъждаха и разглеждаха доста книги,но моето дете по принцип чете много и не можа да се сети точно кои са обсъждали в училище и кои сме обсъждали у дома,а и нашата госпожа в тези часове не се придържа винаги към стандартната програма....
От повечето произведения се изучава даден откъс,но е хубаво детето да е чело и книгата  Peace
Приятно четене и весела ваканция!
Допълвам-сега се сетих,че писа продължение на някоя от историите и за Алиса от Луис Карол,може би се изучава,но в помагалото,което е останало у нас не намерих нищо.Учат също доста  български народни приказки и песни,но те си се четат в час.

Последна редакция: сб, 02 юни 2012, 13:45 от svetlaem

# 664
На 31.05. и ние получихме бележник и характеристика! Две 5-ци - по БЕЛ и по музика. В характеристиката - доста моменти за размисъл, дори се канех да говоря и с класната по въпроса, но... се отказах, май...
Списъкът с книгите е следния:
1. Иван Вазов - Апостолът в премеждие
2. Светослав Минков - Приказки
3. Борис Априлов - Приключенията на Лиско
4. Роалд Дал - Матилда
5. Астрид Линдгрен - Повести за Карлсон
6. Марк Твен - Приключенията на Том Сойер - дори вече я купихме и от вчера я започна! Казва, че му е интересна, но... ще видим!
7. Карло Колоди - Приключенията на Пинокио
8. Джани Родари - Приключенията на Лукчо
Аз се бях поровила тук и там и допълних списъка и с други книги, които мисля, че ще са му интересни, пък да видим. А и част от тях са в списъка с произведенията, посочен от Svetlaem.
С младежа сме се уговорили, че следващата седмица ще отидем да купим книгите. Иска ми се, той сам да си ги намери на рафта и да си ги хареса! Иначе действително пазаруването по интернет с доставка до вкъщи е много по-лесно и евтино, но.... пък чувството е друго! Това, разбира се, си е само мое мнение!
Поговорихме си и за дневния режим по време на ваканцията - 2 часа/ден компютър; 1,5 ч/ден - телевизия; 1,5 ч./ден - четене. Той сам си го каза и дано да го спазва! Написахме в една тетрадка какво трябва и какво желае и дори се подписа отдолу! Но ще видим!

# 665
Ей, като вляза тук и видя списъци с книги и олеквам с по 50лв, не ми действате добре  Laughing
Все ще се намери нещо, което го нямаме, а звучи интересно.

Теди, моята племенница, която също е набор 2003, е голяма читателка. Да беше разорила сестра ми досега.... Но сестра ми намери пътя към щастието и я записа в библиотека. Вземат книжка-чете-връщат.

Това е добра идея, но мен ми харесва да купувам книги. Малко мазохистично звучи, а  Mr. Green

Мони започна читателския си дневник (просто една тетрадка, която ще направи на дневник според указанията от класната). Три от книгите за лятото ги чете пролетта, продължава с останалите... натискам го сега да прочете поне половината, за да го пратя при баба и дядо с чиста съвест. Ясно ми е, че там почти нищо няма да пипне. И края на август ще го прибера в Сф, да си прочете останалите книжки. Поне засега това е планЪТ, а какво ще стане е друг въпрос.

# 666
  • sofia
Ето и нашия списък:
1. Български народни песни
2. Български народни приказки
3. Турски народни приказки
4. Арменски народни приказки
5. Басни - Езоп
6. Басни - П.Р.Славейков
7.Басни - Иван Крилов
8. Афоризми - Жан дьо Лафонтен
9. Гатанки - Асен Разцветникав
10. Стихотворения - Чичо Стоян
11. Стихотворения - Дора Габе
12. Стихотворения - Леда Милева
13. Стихотворения за деца от Н. Фурнаджиев
14. Приказки - Ран Босилек
15. Приказки - Ангел Каралийчев
16. Приказки - Николай Райнов
17. Пет приказки - Валери Петров
18. През води и гори - Емилиян Станев
19. Приключения в гората - Н. Хайтов
20. Малки жабешки истории - Йордан Радичков
21. Шарена черга - Йордан Радичков
22. Приказки - Андерсен
23. Роня, дъщерята на разбойника - Астрид Линдгрен
24. Пътешествието на синята стрела - Джани Родари
25. Приключенията на Лукчо -  Джани Родари
26. Том Сойер - Марк Твен
27. Малкият принц - Екзюпери
28. Птици, животни и роднини - Джералд Даръл
29. Когато бях малко момче - Ерих Кестнер
30. Витя Малеев в училище и вкъщи - Николай Носов

# 667
  • София
Светле, златна си.  Heart Eyes
Характеристики и ние нямаме. Те сигурно имат, но на нас не ни ги дават. Иначе на връчването на бележниците класната каза по няколко изречения индивидуално на всяко дете.
И аз много обичам да вися и да зяпам в книжарници.  Party
Сутринта ходихме на панаира. Ако някой е пропуснал, ето линк. http://www.easyartbg.com/images/programme.pdf
Утре също ще са там. Беше забавно. Навалицата е голяма, но добрата организация донякъде компенсира това. Въпреки това, не седяхме много, защото на мъничеството му дойде в повече шумът и лудницата. Иначе Павката прави сладко от череши с Ути.  Mr. Green
http://media.snimka.bg/s1/0587/027417991-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0587/027417992-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0587/027417995-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0587/027417996-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0587/027417985-big.jpg?r=0

# 668
  • у дома
Павката е супер!Да вземе да ми направи едно бурканче,защото много обичам сладко от череши  Embarassed
Сега се сетих,че и по ЗИП БЕЛ разглеждат разни произведения и отговарят на въпроси,ама да не ви стресирам ще  ви ги пусна утре (по-скоро детето се сети,че май Алиса са я разглеждали в тези часове).

# 669
Иринка, почва да ме е яд, че нямам щерка, Павчо ще е идеалния зет  Mr. Green - и умен, и добър , и готви....
Малки жабешки истории - Йордан Радичков  - не мога да ги намеря, а ги имаме. Кажете , моля ви, струва ли си да ги издирвам, хубава ли е книгата? И дали я има някъде качена, че да я разпечатам евентуално.

# 670
  • София
Иринка, почва да ме е яд, че нямам щерка, Павчо ще е идеалния зет  Mr. Green - и умен, и добър , и готви....
Joy
Скрит текст:
Струва ми се, че по принцип нииикак не ти е късно за щерка.  Flutter
Вечерта водих Павел на РД. Докато го чаках, изкарах 2 час на панаира на книгата.  Party Продължава и утре.

# 671
  • София
Де да имаше гаранция, че третото ще е девойка.  Grinning
Иринче, ти знаеш най-добре... с тези три прекрасни момчета. Simple Smile

# 672
  • София
Де да имаше гаранция, че третото ще е девойка.  Grinning
Иринче, ти знаеш най-добре... с тези три прекрасни момчета. Simple Smile
Въй, права си.  ooooh! hahaha
Ама пък Теди има време и за четвърто, а там не знам.  Joy

# 673
Здравейте момичета!

Тази година искам да направим ние с Вики поканите й за рождения ден. Знам, че има много сръчни от вас. Бихте ли ми помогнали с линкове за готови модели.

# 674
  • София
Иринка имаше ли мнгоо хора вчера. Аз през седмицата бях и се чудя за днес дали да не скоча  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт