Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 141 304
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Мхммм мноого ти благодаря, Bled... съгласявам се на 100% и тези дни мисля да букна екскурзията до Етна.

# 181
  • София
Мхммм мноого ти благодаря, Bled... съгласявам се на 100% и тези дни мисля да букна екскурзията до Етна.

Veselina Не недей, виж в круизи..............

# 182
  • София
Ето още един вариант за отиване с кола в сърцето на Венеция...
Обещания хотел, който единствен има паркинг във Венеция
Хотел Santa Chiara…
http://www.hotelsantachiara.it/

Има паркинг защото се намира на самата автогара, Пиацале Рома.

Заграденото място в дясно е за паркиране.Паркинга не се рекламира и няма да го намерите в брошурите, но попитайте, ние сме паркирали два пъти. Паркинга е малък, но върши идеална работа.

Едната му страна е към Гранде Канале, другата към автобусите.

Хотела не е евтин, но всичко започва и свършва около него.

ВСИЧКИТЕ НИ СНИМКИ

# 183
ves_var Прекрасно пътуване подготвяте. Имаш предвид ферибот от Punta Sabbioni, не няма. А и той ще е безсмислен, защото после какво ще правите с колата във Венеция. На спирката където спират пасажерските е невъзможно слизането на кола.
В Лагуната други фериботи освен този, който описах до остров Лидо няма. Но за колата има възможности, сигурно си ги прочела преди това.
Има и само един хотел в самата Венеция, който има паркинг, били сме в него, ако ти трябва кажи......
здравей,
не разбрах ако се стигне до Punta Sabbioni с кола, после има ли възможности да се отиде с колата до Лидо за преспиване , и след това с ферибот до Венеция или до Местре с колата за да може да се продължи към флоренция

# 184
  • София
ves_var И аз нещо не разбирам какво ти трябва, написала съм всичко. Но пак да кажа от Punta Sabbioni няма фериботи, има само за пасажери. Варианта за Лидо е от Tronchetto/порта на Венеция от към Местре/ и това е единствения ферибот за коли в лагуната. И после обратно. Може да нощувате на всичките места, които съм посочила назад в темата и да отидете до Венеция.
Щом минавате само на път, за една нощувка, най-удобния вариант е Местре.

# 185
  • София
За да приключа с Венеция, ще кажа още, че може да се отседне и на други места наоколо, които имат удобен транспорт, влак, автобус. Примерно Mirano, Favaro Veneto, Zelarino, Spinea, Oriago Di Mira и много други.
Ние сме избирали и по отдалечени като например Abano Terme и  Montegrotto Terme, заради минералните извори.
Ето и картата, продължаваме напред...

https://maps.google.com/maps?saddr=Venice&daddr=%D0%9C%D0%B5 … p;mra=ls&z=11

# 186
  • София
Abano Terme
Прекрасно място както за къс, така и за по-дълъг престой...

Невероятни хотели...

Много зеленина...

Красиви хотелски градини...

И още...

# 187
  • София
Хотелът в Abano Terme, Universal Terme...

Намира се в самият център, арт...

Стаята...

Външен басейн...

Вътрешен с множество лежанки с джакузи...

Градина, безплатен паркинг, закуска, интернет и най-вече невероятна минерална вода...

# 188
  • София
Отиваме за кратко да посетим и съседният СПА курорт Montegrotto Terme...

В селището има страхотни хотели, със СПА центрове и басейни с минерална вода...

От тук продължаваме по следния маршрут:

https://maps.google.com/maps?saddr=Montegrotto+Terme,+PD,+Italia … p;mra=ls&z=10

След Верона ще се насладим на Lago di Garda....

# 189
  • София
Вече във
Верона

Тук живя Жулиета...

А тук Ромео...

Да и той си има къща...

Арена ди Верона...

to be continued

# 190
  • София
За Верона може да изпишем много, но в този град на любовта най-добре е да не бързате. Да се насладите на това за което сте отишли, поне ние сме така. Любов, чувства, привързаност, отдаденост един на друг.
Седнете на Площад Бра

в приятно заведения, има ги в изобилие

След това се разходете по Via Mazzini

Купете нещо на любимия, зарадвайте го от сърце....
И ако остане време обиколете забележителностите...

Palazzo del Governo
Palazzo Maffei
Piazza dei Signori
Porta Borsari
Кула Ламберти
музей  Lapidario Maffeiano
Domus Mercatorum
фонтана Madonna Verona
Tomba di Giulietta
множество храмове

Оставете накрая Площад Деле Eрбе, там е къщата на Жулиета, близо е и тази на Ромео. Купете си сувенири...

Пожелайте си да се върнете отново...

# 191
  • София
Сега да направим пребиваването във Верона още по-романтично. С хотела, който може да резервирате/направихме го и ние/...

Хотел Giulietta e Romeo

Намира се в самият център, на крачки от Арена ди Верона...

Стаята, в бяло...

Мебелите също...

Гледката от терасата на Жулиета...

В ляво се вижда Арена ди Верона...
Какво повече за един хубав празник...

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 20:31 от Bled

# 192
  • София
Не ви ли се струва, че нещо липсва от Верона...

Enoteca Giulietta e Romeo
Единствен ресторант с това име в района, като по поръчка за Верона. Избран предварително за посещение, резервиран онлайн.

Макар и не от най-ящните изкарахме една прекрасна вечер, предимно на салати...

Като не изпуснахме да опитаме домашно тирамису...

С прекрасно италианско вино от района на Chianti...

Сега вече може да се каже, че всичко е свършено.
Да си в къщите на Ромео и Жулиета.
Да нощуваш в ..............................
Да хапнеш в..................................
Да обичаш като.............................
Повече не е нужно.
Опитайте и Вие...

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 00:41 от Bled

# 193
  • зад парка
Аз ще се включа в темата в частта ѝ "пътуване" и "езера"  Laughing
Направихме голяма обиколка - за седмица обиколихме езерото Комо, отчасти езерото Гарда, немска Италия  Mr. Green и Верона. Искаше ми се да стигнем до лаго Д'Орта и до Лугано, но уви - отложихме за следващ път.

Впечатленията са ми много, много положителни, направо отлични, на моменти надхвърлящи първоначалните ми очаквания! Ако правя пътуването отново за първи път бих променила някои неща - бих избрала за настаняване Беладжио, Комо и Рива, Гарда и бих отделила повече време на Гарда /бих си спестила Германия/. Радвам се обаче, че отделихме достатъчно време за водния транспорт и за кухнята на региона. Също така абсолютно попадение в десятката беше посещението ни във винарския район на север от Рива дел Гарда и в малкото градче Bogliaco на Гарда.

Аз не съм напорист шофьор и това ми пречеше. Италианците карат като... италианци- по правилата, но лошо. На ез. Комо много по-лесно придвижването става с кола и ферибот едновременно /билетът е по 5 евро - за човек, и за кола/. Гарда, явно защото е по-голяма, няма такава голяма възможност за подобно придвижване.

Имахме някои перипетии по пътя - например не бяхме проверили предварително къде да се спре във Верона и обикаляхме около час; после един добър полицай ни упъти към паркинг "Арсенале" от другата страна на Адидже. Друг гаф беше излизането от магистралата при Верона - имаше само автомати, автоматът ми глътна билета и изписа, че е "невалиден". Нямаше кой да ни помогне /служител или възможност да се обадим на някого/. Тъкмо бях решила да се обаждам на 112, след около 30 минути, автоматът се отблокира сам и поиска тройна цена от тази, която платихме за  същия път на връщане.

Бих казала, че специално Комо е едно от най-красивите места, които съм посещавала.

Ето и моя разказ в картинки:

Комо                                                                         Беладжио, Комо

Варена, Комо                                                             Гарда    

Лимоне сул Гарда                                                       Рива дел Гарда

Малчесине, Гарда                                                        Боляко, Гарда

Верона, Замъкът "Сан Пиетро"                                       Верона, църквата "Св.Анастасия" и квартала

И за "довиждане", като бонус - Венеция

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 12:33 от InaDot

# 194
  • София
InaDot Прекрасен разказ, невероятно сте изкарали.
Дали се качихте до Brunate с лифта/ние се качихме с колата/ над Комо, за да видите страхотната гледка.

Малко беше мрачно времето...

Общи условия

Активация на акаунт