Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 166 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 3 449
Мими, много хубаво изглеждат. Какъв е кремът и освен, че е красив, вкусен ли е?

Тани, мерси за коментара! Друг път ще слагам само вътре. А по колко? Сега сложих по 1 малка ч.л. и пак натежа и потъна надолу.  newsm78
Благодаря ти.Крема е бял ганаш.Много е вкусен и стана чудесна комбинация.

# 361
  • Мнения: 1 006
Привет ! Днес направих моите първи неуспешни мъфини, по тази рецепта:
250 г. - брашно
250 г. - кисело мляко
2 бр. - ябълки
1 бр. - яйце
100 г. - масло
200 г. - захар
1 ч.л. - бакпулвер
1 ч.л. - ванилия
2 ч.л. - канела
Печене 180 градуса за 20-30 мин.
При прибавянето на брашното разбърквах сместа със супена лъжица.
Поставих ги на второто ниво за печене във фурната на горно и долно нагряване.

Или рецептата е сложна като за първи опит или допускам някъде грешка.

Ако може да ми препоръчате възможно най-лесната и успешна рецепта или предположение за грешка, която допускам.
Благодаря ...  

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 23:43 от СГГ

# 362
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
ГТ, не пишеш какво точно не се е получило - глетави ли бяха, не се надигнаха ли...Ябълките как- настъргани или на кубчета? На колко градуса ги пече? На първо четене и без това инфо ми се струва , че бакпулвера е малко, а ако ябълките са били стъргани и неизтискани са пуснали сок. Канела бих сложила 1ч.л., но това е до вкус вече. Рецептата не ми се вижда сложна. Тези дни правих с портокал и маково семе ( при мен сусам), лесни и вкусни.
 http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 07:53 от bilqna_69

# 363
  • Мнения: 1 006
Останаха сурови отвътре, но надигнаха. Ябълките, които използвах бяха на дребни кубчета и сухи. Пекох на 180 градуса /предварително загрята фурна/ и на второ ниво за печене.
Сега открих книжката за употреба на фурната.

малки кексчета - Топъл въздух - 3 ниво за печене - 150 градуса
малки кексчета - Горно и Долно нагряване - 3 ниво за печене - 170 градуса

Днес ще опитам пак и дано грешката да е в печенето. Сега ще си избера друга рецепта.

Когато прибавям брашното с миксер или лъчица да бъркам кашата?
 

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 09:18 от СГГ

# 364
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Успех! Повечето ги пека на 180 без вентилатор. Понякога зависи и от брашното - бях попаднала на някаква партида, каквото и да печах си оставаше глетаво!

# 365
  • Мнения: 114
Моят първи опит с къпкейкове - ванилови къпкейкове


# 366
  • Мнения: 1 006
Станаха страхотни Ванилови мъфини с парченца шоколад

http://www.supichka.com/2012/05/blog-post_02.html  smile3525 omm

# 367
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Браво! Аз ще си правя пак портокаловите, че имаме повод вкъщи  Grinning

# 368
  • Мнения: 22 867

Вместо запис последните кадифенца, че ми се губи темичката:


# 369
  • Мнения: 4 560
Каква е разликата между мъфини, малки кексчета, къпкейксчета? Защо са с различни имена? Simple Smile

# 370
  • Мнения: 22 867
Каква е разликата между мъфини, малки кексчета, къпкейксчета? Защо са с различни имена? Simple Smile

Едно мнение

И още едно, малко по-подробно.

# 371
  • Мнения: 89
Здравейте,
Страхотни мъфинки творите. Аз също съм на тема мъфинки тази седмица. Днес се опитах да си направя кремче за да ги украся, но уви  Embarassed пресякох си маслото  когато го разбивах с пудрата захар, или си е било такова, понеже е домашно.

labrex Може ли рецепта за твоето кремче на мъфинките ти, изглеждат превъзходно Simple Smile
 
Относно къпкейксчетата аз имам специална машина за печенето им, и са доста малки, както и рецепти, които са на маслена основа предимно. Но това са моите впечатления, като се има в предвид, че съм начинаеща  Simple Smile

Поздрави на всички пишещи в темичката  bouquet Бяхте ми много полезни. Ще се радвам и аз един ден да мога да бъда полезна с творенията си.

# 372
  • Мнения: 4 560
Благодаря ти, Лабрекс!   bouquet

# 373
  • Мнения: 528

Вместо запис последните кадифенца, че ми се губи темичката:




Изглеждат страхотни. Simple Smile)

# 374
  • Мнения: 22 867
labrex Може ли рецепта за твоето кремче на мъфинките ти, изглеждат превъзходно Simple Smile
 

Емили, пълна импровизация беше кремчето, от лидълско крема сирене е, най-обикновено, в сребриста опаковка, като старите пакетчета краве масло. Взех го, като бях сигурна, че имам течна сметана в хладилника. Оказа се, че е използвана, беше късно за магазин, разбих крема сиренето с две с.л. пудра захар в купата на мискера, после добавих още, не беше достатъчно сладко и малко, пак на око, може би лъжица-две краве масло размекнато и ванилия. Отново разбиване, получи се гладък крем, който и на мен хареса на вкус. Шприцовах го и сега всички питат кога ще направя пак такова кремче. Да видим дали ще уцеля "рецептата". Grinning  bouquet


 Hug   bouquet


Aphrodisiac, благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт