Полет с прекачване

• 4 354
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, поздравявам Ви за хубавият форум.
 Налага ми се да пътувам с прекачване във Букурещ OTP и понеже времето между двата полета е много малко – 50 минути ми е чудно как ще стане като няма как да се прекача директно, а трябва да излизам и след това да минавам отново през проверката (а там последният път имаше доста хора и се наложи да почакам около 25-30мин). Някой да се е сблъсквал с този проблем до сега?

# 1
  • Beyond the Frontiers
Копирайте детайлите на полета си, за да можем да ви ориентираме.

По принцип не би трябвало да е проблем прекачването, но важно е - дали по целия маршрут летите с една и съща авиокомпания, дали всички отсечки по пътуването ви са на един билет.

# 2
Ами да, с една авиокомпания - Тарон, но с два билета. Информация за полета мога да дам обаче по-късно.

# 3
  • Beyond the Frontiers
При чек ин изискайте да ви чекират багажа до последната дестинация - така при прекачване вие няма да се занимавате с багаж.

Ако имате два отделни билета София - Букурещ и друг от там натататък е леко неприятно, защото ако първия ви полет закъснее те не са длъжни да ви чакат....

И освен това всяко летище има задължително минимално време за прекачване, с него се съобразява издаването на билети.

# 4
Ако сте с два билета е кофти. Там организацията не е добра, като слезеш от самолета минаваш през цялото летище, минаваш секюрити и паспортна проверка и пак обратно през цялото летище.
Ние бяхме на едим билет и на изхода ни чакаха нетърпеливо, въпреки че не се бавихме никъде, само на секюритито ни мотаха.

# 5
Всичко е точно такак както пише neuromancer, предният път имах два часа престой и не беше проблем да се помотая и да огледам за друг по пряк път но не-трябва да си изляза и след това по топлата връзка да отида до заминаващи, от там пак през проверката, добре че имам само ръчен багаж ... а да не говорим като ме видяха че съм българин... добре че не поискаха клизма да ми правят

# 6
  • София
Един полезен разказ за тази темичка.
По КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА…….
Имахме фиксиран полет от Флорида, Fort Lauderdale през Ню Йорк за Франкфурт и от там за София.
Трябваше да излетим 13,25ч. За съжаление времето в Ню Йорк рязко се влоши, не приемаха полети. Те започнаха да закъсняват и да отпадат, нашият беше обявен със закъснение от час. Малко по-късно вече станаха 2 часа и ние вече загубихме надежда. Времето за прикачване в Ню Йорк беше 1,50ч. и ние вече го губехме.
Все пак излетяхме 15,30 но нямаше никакъв шанс, 3 часа полет и кацането щеше да е по-късно от часа на излитане на следващия ни полет 18,10ч.
Въобще да не бяхме излетели, сега ставаше по-сложно. Споделихме с пътниците до нас, един от тях, американец взе билетите ни и изчезна. Върна се с усмивка и каза... „има шанс“, май беше шега.
Да, ама не……
Самолета взе разстоянието по-бързо и точно в 18,10, часа на излитане на другия, кацна в Ню Йорк. Преди кацането пилота се включи и помоли пътниците да не стават докато 2 души/тоест ние/ не напуснем самолета първи, никой не мръдна докато не минем. Въпросният невероятен човек ни каза да сме плътно до него и да го следваме и стана чудо. Изведе ни от самолета под възгласи за успех, качи ни на една триколка, след кратко, без да напускаме същият терминал ни свали и на бегом излязохме на пистата през служебен изход. Не можехме да повярваме, там ни чакаше кола, която ни отведе до изхода на самолета за другия полет. След кратко пътуване вече бяхме на входа за влизане в самолета, където имаше само персонал. Те изръкопляскаха и за секунди обработиха билетите. През това време ние се прегръщахме и целувахме с нашият помощник, който свърши нещо невероятно. Нямаше проверки, нямаше Секюрити, не напуснахме терминала, а по план трябваше, как се случи всичко това за двама българи ???
Това което разказах, продължи 8 минути и 2 минути за качване. И сега не мога да повярвам и асимилирам случката. Все пак това летище е цял град……
После си върнахме лентата и стигнахме до заключението, че този човек беше подготвил всичко с помощта на пилотите предварително, за да се случи невъзможното. Бяха се обадили на летището, бяха се обадили на другият полет и т.н.
Другият самолет беше закъснял само с минутите за нашето прехвърляне, пътниците в него знаеха и също ни посрещнаха с аплодисменти. Бяхме толкова доволни, макар скапани, че си поръчахме 2 бутилки вино, почерпихме хората около нас, все пак ни чакаше 9 часа полет и после още 3....
И накрая, още по невероятното…багажа. Бяхме сигурни, че той не е излетял с нас. Кога ще го свалят, ще го прекарат и ще го качат…невъзможно.
Беше чекиран до края /София…вече отивахме да пусна молба, случвало се често, за да го получим допълнително. Казаха ми все пак да изчакам да се извърти всичкия багаж и тогава.
И пак чудо…багажа се появи…да беше нашия. Това вече не знаех как е възможно, ние тичахме като луди, там всичко беше приключило, как стана това ??? Е нямам идея……….
Това е, всичко е възможно, така че никога не се отчайвайте, особено ако до вас има прекрасни хора, успех……

По КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА…….

НА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ ВЕСЕЛА КОЛЕДА…ПРЕКРАСНИ ПРАЗНИЦИ…ЕДНА СТРАХОТНА НОВА ГОДИНА ПРИЯТЕЛИ…ПЪТУВАНЕ БЕЗКРАЙ…

Общи условия

Активация на акаунт