Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 595
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 825
  • Sofia
Определено, вадене на зъби само в краен случай, но е трудно човек сам да прецени дали неговия случай налага вадене или не.
Самият факт, обаче, че са ти казали, че може да се избегне вадене на зъби - дали с Деймън, дали с 3М или друга марка, която предлага самолигиращи се брекети означава, че трябва да намериш ортодонт, който действително да не вади здрави зъби.
Важното в случая, че времето се удължава за лечение и се изисква ортодонта да разбира добре от работата си. А, ти от своя страна да полагаш сериозни грижи за зъбите си през цялото лечение, но при всички положения щом са ти предложили вариант без вадене на 4-тите зъби е хубаво да се ориентираш в тази посока и наистина да потърсиш още 1-2 мнения на ортодонти, които биха се заангажирали за лечение без вадене на тази зъби и съответно да си избереш от тях един Simple Smile

# 826
Аз от скоро съм с електрическа четка (Oral B 16 513) и съм на мнение,че колкото и да се търка с обикновена четка тя няма да почисти така както електрическата.. Много съм доволна..

Ps: Вашите четки по колко време се зареждат?Моята се зареждаше 12 часа без прекъсване, използвах я за 2 минути и после още 7 часа я сложих да се зарежда и все още не е заредена...

# 827
  • Варна
Благодаря ви много за мненията! Имам записан още един час при трети лекар за след 10-тина дни, но честно казано, мисля за варианта Деймън без вадене на зъби. Има ли тук някой, който се лекува при д-р Грашкина във Велико Търново? Единствено ще трябва да се примиря с дългото чакане...

# 828
  • TX
Благодаря ви много за мненията! Имам записан още един час при трети лекар за след 10-тина дни, но честно казано, мисля за варианта Деймън без вадене на зъби. Има ли тук някой, който се лекува при д-р Грашкина във Велико Търново?

мои познати от Добрич се лекуваха при Грашкина във Варненския кабинет супер доволни останаха и резултата при младежа е страхотен, от крокодилче в устата стана холивудски модел

# 829
здравейте,
мислех че в темата с брекетите ще се включа доста по-късно, но уви
синът ми е на 7г но има обратна кръстосана захапка-вече двама ортодонта потвърдиха
от пловдив сме-бяхме при гюдюлева , янковски и джуркова
мисля да взема още две мнения от йозгюр и симова
д-р джуркова ми даде цена 1400лв горни и долни брекети , но малко ми е притеснено отсега да му слагам-сменил е само 4 зъба
момичетата които са от пловдив-как се свързвате с д-р йозгюр-цял ден звъня и не вдига

# 830
  • Карлово
грешка smile3555

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 13:39 от chatNoir

# 831
момичетата които са от пловдив-как се свързвате с д-р йозгюр-цял ден звъня и не вдига
0888487054- това е номера на др Йозгюр, вчера се чух с нея, вдигна от раз, може би е заета, пробвай пак.

# 832
 ta_ra благодаря
в понеделник сме на преглед-да видим какво ще каже  Thinking

# 833
Има ли някой с Orthocaps и доволен ли е?

# 834
  • TX
здравейте,
мислех че в темата с брекетите ще се включа доста по-късно, но уви
синът ми е на 7г но има обратна кръстосана захапка-вече двама ортодонта потвърдиха
от пловдив сме-бяхме при гюдюлева , янковски и джуркова
мисля да взема още две мнения от йозгюр и симова
д-р джуркова ми даде цена 1400лв горни и долни брекети , но малко ми е притеснено отсега да му слагам-сменил е само 4 зъба
при едната ми дъщееря, обратна захапка оправихме със комбинирани шини за нощно носене беше на 6 г тогава и те струваха около 300 лв

# 835
  • София
И според мен й е рано за брекети... Ще намествате зъби които ще паднат. Аз четох някъде, че шини се слагат на малки деца до последно, т.е. докато останат евентуално само кучешките, които май се сменят последни. Успех вср пак  Hug

# 836
murka или АБОРИГЕНА това едни силокнови шини ли са-мисля че за тях ми казаха че нямало голям резултат, или някакви други
джуркова ми каза че дали скоби, дали шини-все 1400лв
затова мисля да отида при още двама-то издадох 100лв само за консултации, но така е БГ

# 837
  • Пловдив
Едното е шини - те са снемаеми и са доста по-евтини от брекетите. Обикновено за малки деца слагат шини, но тъй като повечето малки деца са непостоянни и не ги слагат достатъчно, впоследствие след смяната на зъбите пак се налага лечение с брекети (а и самите шини са по-неефективни, с по-бавни резултати  т.н. Като човек, носил и шини като дете и брекети доскоро като възрастен мога да кажа, че с шини боли много повече и при мен резултатът беше 0 да не кажа, че стана и по-зле)

Вторият метод е с брекети - няма какво да ги хваля - благодарение на тях от месец се усмихвам широоооооко. Д-р Йозгюр ще ви предложи най-добрия вариант за лечение съобразен с възрастта ви. Преди 2 месеца водихме близко приятелско детенце при нея - на 8 годинки - тя каза, че за такива малки дечица може да се сложат брекети само на 6 зъба горе и 6 долу и лечението е съвсем кратко - около 6-10 месеца.

# 838
змейковица и на нас ни казах а10 месеца, но все пак да сверя часовника за лечение и пари и при други
в понеделник сме при д-р йозгюр за консултация

# 839
  • Пловдив
Супер, дано си харесате ортодонт и да се похвалите  Hug
При малките става всичко много бързо, не като при нас дъртите по 1,5-2 години  Mr. Green

Аз чакам голямата щерка да смени още някой зъб (с това темпо най-рано след 1 година) и ще я водя и нея да оправяме захапката овреме, че и тя е със същата като моята - дълбока  Tired

Общи условия

Активация на акаунт