Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLII

• 64 118
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Браво, за коментара за Нимфоманка Peace
Аз не изгледах 2 част, но и не можах да се изразя като теб/когато коментирах 1/, а го мисля същото.
И, друго ми е било чудно, че ние като сме "масов зрител" и не оценяваме подобна творба, това прави ли творбата стойностна или пък нас тъпанари, а е дни други хора, които са го харесали по-възвишени? Но, това по-скоро е риторичен въпрос, не е конкретно към теб Peace Wink

Hushpuppy - благодаря ти за добрите думи, но то не е кой знае какво геройство да споделиш откровено мнение за филм  Simple Smile

Не подхождам преднамерено към никой жанр или пък продуцент и не виждам защо да правя изключение за Ларс фон Триер...Филм като филм.
Във фотографските форуми съм чел и водил преди време дискусии/спорове по твоето питане, което провокира вечен конфликт  - арт срещу комерсиалност в изкуството изобщо.

Мнението ми е, че в изкуството няма абсолютни правила, норми и рамки, няма точни и универсални определения  за качествено и пошло...Всяка творба, независимо дали става въпрос за кино, музика или художестевна литература може да бъде едновременно всичко и нищо, в зависимост от индивидуалните критерии и виждания на всеки един от нас...и това е най-естестевеното нещо, все пак не сме роботи за да възпримемаме еднакво. Големите проблем идват, когато започнат сравнения и спорове коя творба е повече изкуство от друга  Grinning

Да, за мен Nymphomaniac няма особена стойност, но съм убеден, че за други е върха и това е нещо съвсем нормално. Конкретните причини да не ми хареса са прекомерната доза лудост и извратеност, допълнени от противен натурализъм. Но всеки с вкуса си. Това разбира се не носи никакви последващи определения, като например, че ако гледаш по-леки истории и драми си тъпанар, и обратното - щом се превъзнасяш по извратени образи и сценарии, то значи си по-интелигентна и чувствителна, арт натура...Няма такава зависимост.

За да не звуча твърде критично, че кажа, че има много любопитни диалози и мисли в Nymphomaniac, които ми харесват, но това не променя цялостното ми негативно мнение за двете части. Може въпроса ми да ви се стори странен или глуповат, но докато гледах филма, се запитах - как са снимали откровените секс сцени? Дали са наели дубльори... Rolling Eyes
За мен, най-хубавото нещо в Nymphomaniac е Стелан Скарсгард - уникален талант, който винаги ме пленява с присъствието и играта си...

В този ред на мисли, горещо препоръчвам с него(макар да не е главен герой) -  The Railway Man - http://www.imdb.com/title/tt2058107/?ref_=nv_sr_1

Има го по торентите в супер качество - прекрасна драматична история по истински случай. Ако сте в настроение за по-емоционален и сериозен филм - не се колебайте - страхотен е!

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 23:42 от Deetron

# 406
Кецове ме остави със смесени впечатления. Уж волен и безгрижен, но доста подправено. По морето хората са доста по-волни и безгрижни. Това беше направо като комсомолско събрание.  Mr. Green
Двете нимфоманки ги изгледах за 40 минути с помощта на стрелкичките.

Последният филм, който ми хареса е Kill Your Darlings. Заради Dane DeHaan го издирих, който много ме впечатли в някакъв полицейски екшън по НВО, чието име така и не разбрах. В Kill Your Darlings играе и Даниел Радклиф. 40-те години, студенти, поети, декаденти, страст, убийство ... аз си падам по такива неща.  Laughing По действителен случай е, в който са намесени Дж. Керуак и Уилям Бъроуз.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 01:10 от Анонимен

# 407
Check, Dane DeHaan и аз го следя отблизо от известно време. В The Place Beyond The Pines гледа ли го?

# 408
The Place Beyond The Pines гледа ли го?

Да, всъщност това е филмът по НВО, за който писах горе и чието заглавие не знаех.

# 409
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дейн е наистина интересен младеж, а в дарлингите всъщност освен него няма какво друго да се види, за съжаление.

Efter brylluppet гледах аз и много ми хареса. Сузане Биер наистина заслужава да и обърна внимание- освен че умее да извлича максимума от страхотния сценарий и прекрасните актьори, но и снима много интересно, с постоянна смяна на ритъма и концентриране върху дребни, странни или направо смущаващи детайли от интериорите. Обичайно такова накъсване на действието с кадри на листа, препарирани глави и т.н. би ме подразнило, но в този филм стоеше съвсем на място. Магически реализъм на лента Heart Eyes.
Самата история е странна и не съвсем, тъжна, но не съвсем, истинска. Хем има основа за силен драматичен конфликт, хем всички пресонажи някак плавно се докосват, без да се сблъскат. Стояха ми леко дистанцирани един от друг, сякаш не просто не знаеха как да изразят обичта си, но и как да обичат със страст. От всички герои най-близък почувствах Йорген, а последната му сцена беше разкъсваща сърцето.
И дума-две за финал за Мадс. Скоро в една от всичките кино-теми четох за него, че стои студено на екран, казано като критика. Гледах го снощи и се чудех как въобще някой може да го нарече студен и неизразителен Thinking. За мен той е един от най-експресивните актьори, умеещ с много малко да каже толкова много- с поглед, с леко потрепване на лицев мускул, с дискретен жест. Актьорският му маниер страшно много ми напомня на особено любимия ми Килиън Мърфи (и него често наричат "студен") и много, много ме вълнува.
Страхотен филм, препоръчвам Grinning. И ще разгледам филмографията на Биер за още нещичко.

# 410
Гледах най-после Three Days of the Condor http://www.imdb.com/title/tt0073802/?ref_=nv_sr_2

Колко си го кътах и си го пазех за "специален случай"...
Имам чувството, че съм си изяла всички десертчета.
Празен е конспиративния долап и туйто. Сега ми е тъжно и виновно...

# 411
Свалих отдавна http://www.imdb.com/title/tt1405365/?ref_=nv_sr_2  но никъде не намирам субтитри за него. Малко помощ, може ли?

# 412
  • София
Днес гледах Transcendence с Джони Деп и Морган Фрийман - не лош филм, като идея даже е доста интересен, но в крайна сметка не бих казъл, че заслужава особено внимание и кой знае какви очаквания.
Особено пък на кино, няма никакъв смисъл... да бях гледал РИО 2 по-добре щеше да е.  Grinning
Но за домашно гледане Transcendence е добър избор.

# 413
Дейн е наистина интересен младеж, а в дарлингите всъщност освен него няма какво друго да се види, за съжаление.

Е как да няма какво да се види. Джак Керуак и Уилям Бъроуз сами по себе си стигат. В такава светлина представяла ли си си ги?
А Дейн е прекалено интересен. Според мене много надалече ще отиде.

# 414
Джак Керуак и Уилям Бъроуз сами по себе си стигат. В такава светлина представяла ли си си ги?
Не съм, затова с голяма надежда си пуснах филма. И бях горчиво разочарована. Жалко за хубавата история.

В момента гледам първия си "Догма"-филм и определено е различен, но не толкова, колкото очаквах.

# 415
Джак Керуак и Уилям Бъроуз сами по себе си стигат. В такава светлина представяла ли си си ги?
Не съм, затова с голяма надежда си пуснах филма. И бях горчиво разочарована. Жалко за хубавата история.

На мене ми хареса точно липсата на пудра и елементът на изненада, предизвикан от действителни събития. Реална история е все пак.
Забравих да отдам дължимото на Д. Радклиф. Респект за смелостта да направи такава роля и да престане да бъде Хари Потър.

# 416
  • Ямбол
Акуа, радвам се, че ти допадат филмите, които препоръчвам.  Hug

Septimo - криминална история, не особено сложна и натоварваща, но много приятна за мен. Причината да я избера бе Рикардо Дарин и не съжалавям - за мен е истинскко удоволствие да го гледам във всякакви образи...

За да стигнем до невероятния
Un cuento chino - отново с Рикардо Дарин - това вече е наистина класа! Страхотен филм, който си заслужава! Чудесна работа на актьорите, операторите и сценаристите разбира се...Горещо го препоръчвам за тези, които са го пропуснали/като мен до днес/.

Гледала съм ги двата филма, много ми харесаха.  Grinning

Трилърът е хубав, но малко предсказуем, но пък както каза - Дарин е истинско удоволствие!

Аз ще препоръчам един испански психо-трилър -
Hijo de Caín
.

http://DMCA-removal-from-Google/index.php?page=torrent-details&a … f5edfd0c284d7674f

Само едно ще кажа за филма - финалът му е разтърсващ!!

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 03:23 от DimiLoca

# 417
Elsker dig for evigt- след като снощи признах, че това е първият ми "Догма"-филм, сега признавам и че очаквах нещо по-различно. В началото даже само следях да видя разлика в снимането, но твърде голяма такава нямаше, само в някои много кратки моменти камерата се разклащаше и си личеше, че се държи в ръка. Покрай Хенеке съм свикнала на филми без саундтрак, така че и това не ми пречеше, а липсата на допълнителна обработка на цветове и линии при мен работи само в положителна посока. Предполагам, че цялата тази концепция за "чисто" кино би въздействала (положително или отрицателно) повече на човек, свикнал с Холивуд, за мен не беше нито плюс, нито минус. В крайна сметка всичко се свежда отново до историята и ако тя е добра, ще впечатли и в чисти, и в обработени кадри.
А в случая историята беше наистина добра, стягаща сърцето и ума в менгеме даже. История за любов най-вече- както за способността и да води живота ни и при екстремни обстоятелства, така и за провала и пред суровата действителност. Отново сложен сюжет, сложни герои, сложни връзки между тях, ще ми стане любимка май Сузане Биер Grinning. От всички герои най-интересна ми беше съпругата, с нейната толкова всепоглъщаща любов. От всички актьори отново Мадс беше най-завладяващ, но и Nikolaj Lie Kaas (как се чете това име, за Бога newsm78) не му отстъпваше много.
В заключение- прекрасен филм, който щеше да е точно толкова прекрасен, ако и малко се бяха постарали да му оправят визията. Не ме убеди, че точно Догма'95 е начинът да се прави чисто изкуство.

# 418
Гледах най-после Three Days of the Condor http://www.imdb.com/title/tt0073802/?ref_=nv_sr_2

Колко си го кътах и си го пазех за "специален случай"...
Имам чувството, че съм си изяла всички десертчета.
Празен е конспиративния долап и туйто. Сега ми е тъжно и виновно...

Еее, защо така тъжно?  Hug Това долапче не може ли пак да го понапълним?   bouquet Не се бой, десертчета има още! Кажи какво ти се хапва.  Laughing

# 419
  • Бургас
Онзи ден ходих да гледам "Дивергенти". Много ми хареса. Дори пак мисля да отида да го гледам. Grinning
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2014/05/blog-post_9.html

Общи условия

Активация на акаунт