Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 158
  • 679
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Избягвахте ли бобови по време на кърмене? Ако да, с какво си набавяте протеините?  newsm78

# 631
Сега от гуглето разбрах, че сейтана се приготвял от брашно  Laughing Но гледам се слага и соев сос, но съм алергична. Но нямам проблем да го пробвам веднъж. Ще попъпчасам и ще ми мине.
А какъв е на вкус?
Аз нямам нужда от разни заместители, но съм любопитна да пробвам.
Ще се отбия в Лавинг Хът другия месец.
За съжаление както и аз и take a smile каза, вегетарианството не ни прави морални, духовни извисени и възпитани. Познавам една ужасна вегетарианка. Дори и аз я избягвам. Изпокара се с много от познатите си, защото ядат месо. С роднините си също. Щъка из нета и се навира по такива теми и започва изключително грозно да обижда месоядните, ама като каруцар. Донякъде се аргументира, но във всяко изречение присъстват думи -"тъпаци, боклуци, копелета, ще ви видя като пукнете от рак от плюскане на месо, няма търпение да ви видя как се гърчите, ще си получите заслуженото" + още по-грозни епитети.
Определено си личи нужда от психиатър. Sad

# 632
  • София
Има вкус на подправките, които са му сложени и консистенция подобна на месо.  Peace За Ловинг Хът мини обезателно и не пропускай сандвича с кюфтенца и кашкавал. Ном ном. Crazy

# 633
Кашмир , роди ли  Hug

Простете , но не мога да се сдържа.
Още карикатурки , на тема "веганите са луди фанатици които се мислят за повече от всички останали".

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 12:43 от Палечка89

# 634
Точно това чувство на превъзходство дразни. Щото видиш ли вегани и вегетарианци са самите светци, а месоядните са изроди и убийци... Еми не е приятно, а и не е вярно. Както каза Смайл "Ако сме вегани/вегетарианци,  не значи , че автоматично сме абонирани за здрав морал, етика и  висока нравственост .
Много залитания има в назидателско нравоучителен тон и това мен най- силно ме потрисва. Вживяване в гурута и велики месии.... ". Арогантността дразни, обвиненията също.

# 635
  • гр. София
Мисля, че хората, без значение за какво се борят, много често забравят, че човек не може да бъде убеден в нещо, ако не е готов за промяна. Сякаш от това идват повечето конфликти и всеки като настоява на своето, и става страшно по някой път. Иначе съм съгласна напълно с take a smile Simple Smile
Извинявам се, че продължавам темата, но не се сдържах Blush

# 636
Аз не се чувствам превъзходна над никое живо същество, Фрея. Това е цялата идея.

Възприемаш го като арогантност , защото осъзнаваш правотата на казаното , но то е в разрез с изградения мироглед , и за това първата реакция е на бясна самозащита.
Хората се чувстват осъдени и отблъснати от самата мисъл за един потенциален етичен аргумент , в който те излизат по-малко етични. А би било толкова по-лесно просто да спрат да подкрепят нещо , с което подсъзнателно не са съгласни , вместо да впрягат цялата си енергия в отбранителна позиция , и да си измислят 1000 причини да го подкрепят.

И да се сгъна на 8 , и да направя челна стойка и шпагат едновременно , за да докажа миролюбивост и добронамереност  , пак ще има кой да каже "много сте арогантни!".  Защото това послание не всеки иска , и не всеки е готов да го чуе . То означава подкопаване на основите , върху които е градено с години , заплаха над познатото и удобното.  А защитата на комфортната крепост се изразява точно в това " не ме поучавай , не съм убиец , не съм изрод , разбра ли!" , без това въобще някой да го е казал.

Но наистина , ако някой не е готов за промяна , то няма кой и с какви средства да го убеди.

# 637
Ей, да бе, точно пък ти не го каза със сума ти картинки   ooooh!
По принцип твърденията ти може да са истина, но в случая не говоря за това. Самия факт, че искаш всички да мислят като теб е вид арогантност.

# 638
Аз не държа всички да мислят като мен.
Аз предоставям избор - възможност за нещо друго , различно от сегашното. Споделям , че според мен е по-добро в това-и-това отношение. Много ясно , че не може всички да мислят като мен , хората имат свободна воля и собствен мозък , това е абсурдно.
Но ти възприемаш като арогантност самия ми опит да предоставя този избор. Както и да се опитам ти го кажа , все ще ти се струва надменно , все ще има "не се налагай" , просто защото ти това не искаш да го чуеш още и толкова.

# 639
Не е така. Начинът, по който го правиш е агресивен, няма какво да отричаш, всички го виждат. Да наричаш месоядните по заобиколен път убийци не е предоставяне на добронамерен избор. Съществуват множество други начини, но твоите убеждения ти пречат да ги използваш, защото си неспособна да разбереш отсрещната страна. За теб това е неморално, неетично, изродско ако щеш и толкова, друг вариант няма. Точно и затова винаги ще звучиш назидателно и арогантно.
Извинявам се, че изказах заключенията си по въпроса на база твои постове. Нямам за цел да обиждам, нито пък целя спорове. Просто ми се щеше да обясня и другата гледна точка. Приключвам вече темата.

# 640
Естествено , и моята цел не е да обиждам. Всеки вижда каквото иска да види , възприема го така както иска да го възприеме.
Ако си се почувствала неморална , неетична , изрод , това аз не съм го казала , ти си си го помислила.  Ако си си го помислила , то не е заради мен , а защото нещо в теб не одобрява това , което се случва. Щом не го одобрява - просто не го подкрепяй. Не мрази мен , не наричай мен агресивна , моята "агресия" са просто пуснати картинки и написани думи, които те настъпиха по мазола. Те не нараняват никого. Ти си ги интерпретираш.

# 641
Ох, приеми че тея картинки мен хич не ме трогват, защото не се чувствам виновна, нито пък ще тръгна да се обиждам на накой, който изобщо не ме познава. Не знам само защо се правиш на света вода ненапита в стремежите си.  Grinning Ти си знаеш де,  няма какво повече да кажа. И си в голяма грешка, че картинки и думи не нараняват, в кой свят това е така? Всеки взъприема и вижда, само ти обаче явно не.  Simple Smile

# 642
  • на острова на мечтите
 newsm78телефонът ми е малък и не мога да разгледам всички картинки! Не ми допада,обаче, да се спори кой крив и кой прав!. Не съм дори помисляла да убеждавам някого в това да се променя. Не е възможно,това от опит го знам.
Елора,сейтан можеш да си направиш и сама,без соев сос. Продават готова смес в специализираните магазини. Аз купувам,защото ми е удобно да си нося като съм навън и обикновено няма какво да ям. Днес сме навън и си купих в едно малко населено място хляб от елда на фурня с дърва. Невероятен вкус! Ммммм! Разтешавам да ми завиждате Joy

# 643
Не ми допада,обаче, да се спори кой крив и кой прав!. Не съм дори помисляла да убеждавам някого в това да се промени.

И на мен, напълно безсмислено е, защото води само до загуба на енергия, липса на градеж  и разрив на добри контакти. А ние всички сме в контакт, цялостна система и това е пагубно за всички ни.

На мен картинките не ми харесаха. Не ми е приятно да ги гледам, като ли да ги чета.

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 15:16 от take a smile

# 644
  • на острова на мечтите
Все забравям да ви споделя една фраза,която ми попадна в един италиански форум. Цитат на известен готвач-бъдещето принадлежи на веган начин на хранене. Ще ви пусна оригинален материал като седна на батко компютър!

Общи условия

Активация на акаунт