Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-22

• 114 737
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас/Пз
ani_d, аз имам тестери от двата крема, т.е. малки травъл опаковки. Харесват ми и двата еднакво, може би този на Ести ми допада с една идея повече. Кожата ми е е смесена, но дехидратирана и като че ли този на Клиник ми изсушава малко повече. При мен и двата крема придават матов, кадифен завършек. Не ми попиват в кожата, така както крема на Гарние, например.

Сега се замислих, че ги имам от доста време, но пък тубичките са почти пълни. Може би слагам много малко количество. Е, аз редувам и с ФДТ, но все пак...Вие какво количество слагате на едно нанасяне? И как го разнасяте - с пръсти, четка или блендер?

Благодаря ти, а как ги намираш като покривност? На мен ми се струва, че Клиник е по-покривен? Като количество не знам колко точно, но примерно с един фдт от 30мл карам почти по 1 година. Гримирам се веднъж на ден, много рядко по два пъти. В повечето случаи за вечерен грим , ползвам друг фдт. Лятото редувам бб-кремове с фдт

# 526
За покривност, трудно ми е да определя.  Като че ли този на Ести.  Rolling Eyes
Но аз каквото и да сложа, никога не съм напълно доволна - имам петна, белези от акне и разширени пори. С добра база и ФДТ на Ести или на Диор постигам най-добра покривност, но не съвсем задоволителна. ВВ и СС кремовете ги ползвам по-скоро леееко да ми изравнят тена. Всъщност, не знам дали бих ги купила, ползвам ги защото ги имам и сега лятото ми е по-лесно и по-леко с тях.
Мечтая си за кожа като порцелан  Crossing Arms.

# 527
  • София
Някой може ли да сподели нещо за ББ-то на Ести Лаудер или за СС-то на Клиинк, изобщо каква е разликата?

Аз лично симпатизирам повече на ББ-то на Ести, но в СС-то им Съм просто влюбена. За лятото ми е перфектен има лека покривност и озарява. Доста бб-та ми запушваха порите и ми се появяваха пъпки, но от този на Ести кожата ми е 6+ и постоянно получавам комплименти, колко свежа и с каква хубава кожа съм. За протокола съм с комбинирана и чувствителна кожа, преди цикъл задължително се появяват някоя др пъпчици  Sad

# 528
  • Бургас/Пз
Благодаря ви, взех и от двете травъл опаковки, ще видим как ще ми се отразят. Ще потърся и СС-то на ЕЛ, не знам защо консултантката изобщо не ми каза,че има и СС , а ми предложи само ББ-то  Rolling Eyes Close ужасни са просто по тези парфюмерии.

За покривност, трудно ми е да определя.  Като че ли този на Ести.  Rolling Eyes
Но аз каквото и да сложа, никога не съм напълно доволна - имам петна, белези от акне и разширени пори. С добра база и ФДТ на Ести или на Диор постигам най-добра покривност, но не съвсем задоволителна. ВВ и СС кремовете ги ползвам по-скоро леееко да ми изравнят тена. Всъщност, не знам дали бих ги купила, ползвам ги защото ги имам и сега лятото ми е по-лесно и по-леко с тях.
Мечтая си за кожа като порцелан  Crossing Arms.

И моята не е порцеланова, но пък няма и несъвършенства. Пъпки нямам, тук там някое друго петънце и вече доста мимически бръчки, предвид чукащите на вратата 40г. За сега все още ползвам едни от най-леките фдт-ни и въпреки че много харесвам Диор Фоевър, не го ползвам, точно защото нямам нужда от такова покритие, което дава той. Това е и основната причина да се заглеждам все повече по ББ-та и СС-та

# 529
Привет! Simple Smile

От години съм с фдт на Герлен. Започнах с Екстрийм, предвид състоянието на кожата ми(проблемна, бързо лъсваща) тогава, но постепенно преминавах към по-леки, като Люмиер, когато тя се съвзе.
В търсене на новото съм и мисля да си взема MAC - Face & Body. Четох, че е с лека до средна покривност, което на този етап ме устройва идеално.   Peace

# 530
Привет! Simple Smile

От години съм с фдт на Герлен. Започнах с Екстрийм, предвид състоянието на кожата ми(проблемна, бързо лъсваща) тогава, но постепенно преминавах към по-леки, като Люмиер, когато тя се съвзе.
В търсене на новото съм и мисля да си взема MAC - Face & Body. Четох, че е с лека до средна покривност, което на този етап ме устройва идеално.   Peace

Аз също от години съм с Екстрийм, предвид че обичам мат фондьотени (а не по средата на деня да започна леко да лъсвам). Сподели впечатленията си спрямо Люмиер като текстура, усещане на лицето спрямо Екстрийм-а. С какво ги нанасяш също е важно (четка, пръсти или...).

# 531
Люмиер чувствам далеч по-лек, а и хидратиращ, при себе си наблюдавам един по-сочен ефект върху кожата си с него, който ми дава усещане все едно не нося грим и това ми допада. Консистенцията намирам за малко по-рядка, спрямо Екстрийм.
Разбира се, бързо лъсвам през лятото с него и стои на кожата ми около 4 часа. През зимата се справя доста по-добре - тогава издръжливостта му е около 6 часа при мен.
Като цяло, покритието на Люмиер намирам за средно към леко. Екстрийм-а, знаеш, щом си почитател, беше бетон. При мен се справяше с 8-часово стоене. Чак след 7-ия час имах леко лъсване в Т-зоната.
Нанасям с четката за фдт на Екотуулс. Често и с пръсти.  Peace

# 532
  • Бургас
Парюр Екстрийм не е ли спрян?

# 533
А защо не пробвате с Tenue de perfection или Lingerie de peau, щом лъсвате бързо. Особено с първия нямах проблем с това, но пък вторият стои по-естествено.
За Extreme и аз знам, че го няма, а сега ще пускат нов Parure Gold в течен и компактен вариант.

# 534
Момичета,  препоръчайте ми фдт,  сега съм с Кларанс Евърластинг и се впива в кожата ми след два часа, и все едно съм без нищо    ooooh! оставила съм си ДУ за зимата,  така че искам нещо със неговата покривност,  но за оставащото лято + есента..  Има ли такова чудо?   Crazy

# 535
Аз сигурно съм като грамофонна плоча вече, но като покривност и дълготрайност, най-доволна съм от течния на Шисейдо с 30  фактор. Знам, че има и недоволни, но заслужава проба, особено ако сте с мазна кожа. Гореспоменатият Tenue de perfection също е вариант. Peace

# 536
Парюр Екстрийм не е ли спрян?

Спрян е, доколкото знам и аз. Затова го споменах в минало време.   Peace

Sheki, благодаря за предложенията, но ми се иска да пробвам с нови марки, да експериментирам, а и четох все хубави неща за Face &Body.
С Lingerie De Peau бях на сватбата си. Харесах го много, макар да съм го носила еднократно.
 За Tenue De Perfection първоначално чух, че е еквивалентен на Extreme, а в последствие, че не бил толкова добър. От личен опит не мога да кажа нищо за него.   Peace

# 537
  • Варна
Аз сигурно съм като грамофонна плоча вече, но като покривност и дълготрайност, най-доволна съм от течния на Шисейдо с 30  фактор. Знам, че има и недоволни, но заслужава проба, особено ако сте с мазна кожа. Гореспоменатият Tenue de perfection също е вариант. Peace

Грамофоните плочи са нещо чудесно WinkБлагодарение на тях и аз преди реме се сдобих с течния на Шисейдо с 30  фактор.Силно впечатлена съм и изключително доволна,кожата ми е смесена,а се държи идеално.Благодаря за което  bouquet

# 538
А защо не пробвате с Tenue de perfection или Lingerie de peau, щом лъсвате бързо. Особено с първия нямах проблем с това, но пък вторият стои по-естествено.
За Extreme и аз знам, че го няма, а сега ще пускат нов Parure Gold в течен и компактен вариант.

Да, спрян е, аз имам един на привършване (както се казва последния влак), който го ползвам много рядко (според случая и сезона, затова и още го имам), но основно ползвам Tenue de perfection (02 Beige clair)  и съм повече от доволна. За сега не съм му намерила достoен заместник като цвят и текстура.

# 539

Грамофоните плочи са нещо чудесно WinkБлагодарение на тях и аз преди реме се сдобих с течния на Шисейдо с 30  фактор.Силно впечатлена съм и изключително доволна,кожата ми е смесена,а се държи идеално.Благодаря за което  bouquet
Hug

Общи условия

Активация на акаунт