Апартамент на последен етаж (ново строителство)

• 14 175
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,
От известно време търси нов апартамент.
Предпочитаме нов блок, трябват ни 3 спални и ни се иска голямо помещение за хол, трапезария, кухня, а в повечето случаи такива апартаменти има на последния етаж.
Аз съм много предубедена за последен етаж - течове, трудно се стопля през зимата и охлажда през лятото, обаче дали това не са само мои предразсъдъци???

В момента се чудим за един апартамент - по план всичко ни устройва, стаи, огромна тераса и т.н., но този последен етаж...
Плосък покрив е, като покривът е изолиран с два слоя каменна вата и строителят се кълне, че това било най-доброто, ама ние като не разбираме...

Има ли някои от вас, които живеят в такъв тип апартамент и какви са предимствата и най вече недостатъците???

# 1
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз лично не живея в такъв апартамент,но преди две години имахме тази дилема за последен етаж.Търсехме си морски апартамент и всички на последния и първият етаж бяха по евтини.Първи отпадна още в самото начало,а за последен няколко наши приятели които живеят в такива ни отказаха.Да въпреки новото строителство го има този проблем с отоплението зимата.Топлото време през лятото също е проблем.Един приятел наскоро ми казваше,че било като парник.Сега няма да има течове,но докога не се знае,а страшно трудно се оправят когато се наложи тъй като много хора си казват "при мен не тече,защо сега да давам пари".Има по големи апартаменти и не на последни етажи.Или друг вариант е както има в моя блок два на един етаж един до друг направени на един Simple Smile

# 2
Здравей! Ние живеем в мансарден апартамен на последен етаж. Според мен всичко си зависи от качеството на строителството. Ако е направен като хората и както си трябва, то не би трябвало да има проблеми.
Зимата апартамента е доста топъл и дори бих казала, че е доста по-топъл от други апартаменти, в които сме били  Peace. Изобщо нямаме проблеми със зимното отопляване!
Лятото е малко проблемно, че е доста топло. Към момента ще слагаме външни ролетни щори, за да се изолира пряката слънчева светлина и топлина, която навлиза през големите прозорци. Другата година ще се слага климатик със сигурност.
Като изключим този недостатък, бих искала да изтъкна, че апартамента е страшно удобен, тих и слънчев. На етажът сме само 2 апартамента и няма кой да ни притеснява.
Помислете добре и дано да вземете правилното решение  Peace!

# 3
Да, апартаментите на последен етаж имат някои (възможни, не задължителни) недостатъци.

Но имат и предимства: гледка, светлина, простор, няма съседи да ти трополят отгоре; да не дава Господ - по-труден достъп на бандюги (особено ако сградата е 4-5 етажа без асансьор, хаха). А и поправката на един покрив не е кой знае колко непосилен разход за хора, които имат средства за голям апартамент ново строителство. Обикновено десетина хиляди лева са достатъчни за основен ремонт на покрива (говоря за стари сгради, които имат съществени проблеми и наистина основен ремонт на целия покрив и подпокривно пространство, не за малък теч).

# 4
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Една поправка бандюгите вече са се специализирали и в обири от последните етажи като се спускат дори и с въжета  Sad.Факт мезонета във нашия блок така го обраха.

# 5
Ужас Simple Smile
е, тази част от аргументацията я казах по-скоро в кръга на шегата, дано не се случва никому.

# 6
Благодаря ви за мненията, особено на Vili_R.
Какъв тип е вашия покрив (скатен, плосък и ако е плосък как е изпълнен - ако знаеш разбира се).
Наистина се надявах на личния ви опит.
Все още се чудим, гледали сме също за варианти да обединим 2 по-малки апартамента, но все има някакви пречки - или твърде късно отиваме при строител и няма два един до друг, или са останали северни, или разстоянието до съседния блок е толкова малко, че няма въздух и т.н. Истината е и, че по ред причини търсим имот в доста малък периметър (само 2-3 съседни квартала) и изборът не е кой знае какъв. А гледаме от 5-6 месеца вече...
Ще се радвам и на други мнения от личен опит Simple Smile

# 7
И аз се интересувам от темата.

# 8
Има ли асансьор?

# 9
Здравейте, ние преди 3 месеца си купихме такъв апартамент, все едно описвате нашия, като екстра е без асансьор Joy, но това е екстра, защото така се поддържаш във форма, няма шум от асансьор по всяко време, няма минаващи съседи през етажа, тихо е, никой не тропа отгоре, гледката е добра и панорамна, имаме 3 тераси, от която една е с размерите на малък двор. Апартамента ни е мезонет и стаите са много просторни, само че ние търсихме 10-15г кооперация а не ново строителство. Покрива го изолирахме топло и влаго, той се ползва изключително само от нас и съседи нямат достъп до него, което си е екстра. За сега нямаме никъде климатици, на есен ще купим, от изолацията на покрива ли от новата модерна дограма ли в помещенията е топло но не по - топло от стандартните апартаменти не на последен етаж, живяла съм в такъв. Всеки си знае възможностите, но лично за мен е много по- добре последен етаж било и без асансьор с големи и просторни стаи, големи тераси, без шум, отколкото стандартните апартаменти.

# 10
В нашия случай асансьор ще има.

# 11
В нашия случай асансьор ще има.

Това е много хубаво, иначе без е многоо трудно.

# 12
  • Варна
Живея вече 12 г. в мезонет на последен етаж с три спални. Основното предимство е липсата на съседи, които да тропат. За тези години  Сме имали два теча и то на калканите със съседните блокове- строени са по късно. Ремонта беше 150лв. и 80лв. Плати ги етажната собственост. Нашия покрив е наклонен, с керемиди.  Проблема при нас е липсата на асансьор, но сме свикнали.

# 13
  • София
Изобщо не са предрасъдаци, а реалност. Ние сме на последен, но поне има тавани над нас, което изолира хубаво от пек и студ(от студ по-малко, така де - никой не те топли от горе), плюса е, че нямаш тропащи съседи отгоре. Най-големия минус е ако протече... и става крайно неприятно, ако и съседите ти не са хора на място и трябва да си го оправяш сам.
При нас имаше проблем с покрива, бяха се наводнили няколко тавана, точно над нас, съответно - влага, мухъл...е в крайна сметка го оправихме, съседите са ни свястни за радост, после след градушката пак се счупиха керемиди, прозорци, пак почна да се мокри на таваните - още един ремонт....

# 14
Здравейте,
моето мнение е, че апартаментите на последен етаж в новите кооперации са много добри ако са с големи тераси. Това е един перфектен начин да съчетаете къщата и апартамента. Голямата тераса решава в голяма степен въпроса с двора, а в същото време ползвате преимуществата на апартамента. Какво по-хубаво от това да имаш голяма тераса на която да можеш да си пиеш кафето сутрин, да си направиш барбекю с бира и приятели?Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт