ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Не знам на колко места под снимки и в статии срещнах израза "vatan haini". Ако не го знаех във връзка с проекта на Халит и Берг изобщо нямаше да му обърна внимание.
Честно казано, имам усещането, че сценарият им ще претърпи нови промени, самите те ще бъдат твърде уязвими, много повече от друг път. Сега ситуацията е хиляда идеи по-различна от времето, когато започна излъчването на ВВ/знаем за настроенията и демонстрациите/. Дано не съм права!

Колкото до мълчанието от страна на известните....напълно ги разбирам. Със сигурност голяма част от тях са също в някакъв списък. Но точно страхът и цензурата не са лесни за понасяне. Все едно да забравиш за себе си, за същносттта си, за ценностите си. Между другото Т. Фл./Керем от ББГ/ беше един от първите през онази нощ, който написа на стената си в ТТ - постановка/театър.

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 20:33 от Mydream

# 136
Те едва ли са заложили в сценария турският войник и турската армия да бъдат представени в лоша светлина.
Така че не вярвам да се наложат промени в тази посока. Друг е въпросът колко ще му е приятно на Ердо изобщо да се разхождат войници по екрана.  Laughing Laughing

Освен това сериалът застъпва най-славните години на Ататюрк. Не знам доколко той ще присъства като фигура. Най-вероятно не, защото е трудно да се играе Ататюрк. Но дори и той да отсъства като персонаж, Джевдет сигурно ще бъде негов сподвижник, човек, който споделя неговите идеи.

Много съм объркана и наистина нямам никаква идея с каква нагласа и отношение ще подходят зрителите към този период. Всички се кълнат в Ататюрк, но имам усещането, че утре Ердо да каже да му свалят портретите и разрушат паметниците, огромното мнозинство ще го направи с удоволствие.

Между другото част от хората, които празнуваха със зурли и тъпани пред дома на Ердоган в Истанбул, бяха облечени по същия начин, както по време на протестите срещу ВВ. С облекла на войници от османската армия.

# 137
Добро утро! Hug Кога ще видим  Берг и Халит  отново усмихнати и щастливи Rolling Eyes

Мисля, че пишат нещо за албума- Варна ще каже има ли нещо ново Thinking

# 138
Добро утро и хубава седмица на всички!

Мисля, че пишат нещо за албума- Варна ще каже има ли нещо ново Thinking

[/color]

Това е някаква глупост. Пише, че Берг похарчила 600 000 лири за издаването на албума.

Първо, тя не е продуцент на албума и второ, никога не би дала такава сума.

Знаем,  че приходите от него отидоха за благотворителни цели. То по-добре направо да даде 600 000 на някоя фондация, вместо да издава албум.

# 139
Варна Hug благодаря.Аз помислих, че  приходите от албума за благотворителност са 600 000...

# 140
Здравейте! Hug

Пожелавам ви усмихнат и успешен понеделник! Hug Grinning
Дано новата седмица е по-спокойна, по-ведра и с по-добри новини! Praynig Praynig

Скрит текст:

# 141
Привет на всички! Hug

Една снимка от категорията "Най-любими мигове от ББГ"! bouquet

Присъединявам се към пожеланието за по-ведра нова седмица, с по-добри новини! Hug

Има неща от предните  страници, преведени от Варна  Hug Hug bouquet, за които ще споделя свои мнения, но нека да отмине още някой ден. Не мога лесно да се измъкна от случилото се.

# 142
Една стара, но много хубава снимка на Берг.

Забелязах, че сценаристката ни Нуран се е върнала в Истанбул.

# 143
Варна, моля те, би ли погледнала този текст - от фен клуба на Берг е...

http://www.pikore.com/m/1296986078992941287_1385263654

# 144
Варна, моля те, би ли погледнала този текст - от фен клуба на Берг е...

http://www.pikore.com/m/1296986078992941287_1385263654

Не мога да проумея нещата, които чета от вчера насам. 3 години сте се хванали за тия дървета и не спирате. Използвате всеки повод, за да излеете гнева си върху хора, които нямат нищо общо със случващото се в страната. Тези хора веднъж излязоха на улицата. Защото не искаха да бъде струпан бетон около единственото зелено пространство, което имаме в Гези парк. Това беше тяхно най-естествено право.

Наричате ги изменници на родината, уличници, долни типове.  Не остана проклятие, което не сте отправили по техен адрес. И защо? Само защото не искаха да си затворят очите за това, че се подготвяше изсичането на дърветата в парка. Казвате, че заради тези събития страната е хвърлена в хаос, че е пострадала. Аз не съм видяла нито госпожа Бергюзар, нито господин Халит да причиняват вреда на когото и да било. Не съм ги видяла да палят магазини или да нанасят щети на каквато й да е държавна собственост.

Вървете да изливате яда си върху онези, които го правят. От вчера непрекъснато говорите за религия. Но нашата религия ни призовава да бъдем състрадателни не само към хората, а към всяко живо същество. В светите книги пише "Даже и да настъпи апокалипсис, имаш ли филиз в ръка, посади го."

Веднъж излязоха на улицата и към тях полетяха клетви и псувни, които сигурно през живота си не са чували. Сега същите хора, които им причиниха това, ги призовават пак да излязат на улиците. Нападат ги, провокират ги. По никаква причина нямате право да наричате една майка уличница! Това не ви прави  родолюбци. Дори и във вашите очи действията им да изглеждат неправилни, това по никакъв начин не ви дава право да ги нападате, оплювате и провокирате. Никой не знае кой наистина обича тази стана, кой какво е направил за нея, колко се е молил за нея, какво е минало през сърцето му. Не си позволявайте да съдите хората отстрани. Аллах някой ден ще ни търси сметка и за онези, дървета които той е създал, за да ни пазят от слънцето с дебелата си сянка. Или обичаш всичко - природата, дърветата, хората, животните, камъка, земята, или нищо. Госпожа Бергюзар е човек, който би се разплакал заради едно дърво, заради наранено животно, заради непознат човек, дори заради тези хора, които сега се нахвърлят  върху нея, ако им се случи нещо лошо. Защото ако си истински състрадателен човек, не можеш да правиш разлика към кого ще проявиш състраданието си.

Не бива да забравяме кой ни е създал, защо ни е създал, не бива да забравяме, че сме хора и един ден ще бъдем само шепа пръст.

------------------------

Ето наредените вече "предатели" журналисти.

Само защото са си позволили да кажат, че превратът е инсцениран.

Следя профила на един от тях. Гледам, че му пращат постове "Пиши, пиши, това ще са ти последните писания"

"Млъкни, да не си посмял да се появиш по Фокс ТВ. Народът ще събори с камъни телевизията ви. Бягай да се криеш в Гърция."

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 14:00 от varna_2

# 145
Ето това имах предвид вчера - как се живее в условия на толкова омраза и фанатизъм?!
Сред хора, заслепени от невежество и криворазбрана религиозност...
А какво остава да работят в такива условия и да изричат истини...
Защото в крайна сметка с киното, сериалите, литературата се изричат истини, търсят се болките в едно общество, показват се истории от различен вид и се преплитат добро и зло в различни посоки и от различни области на живота.
Например в ПО беше показан такъв казус - за изсичането на гора, за да се строи на тази територия.
Сега ще посмее ли някой да го прави? Пак казвам, сценарият на ВХ със сигурност ще бъде пренаписан.
Имам усещането, че хората в културния сектор не знаят на кой свят са и ще бъдат изтикани до стената, зависими от тази политическа обстановка.
Имат три варианта:
-съгласяват се макар и привидно с тази политика, стават послушковци;
- не се съгласяват и не ги очакват розови дни;
- напускат страната.

# 146

Засега извадиха само списъците на неудобните военни, съдии и прокурори.

Но със сигурност има такива и на хора на изкуството.

Забелязах, че Нежат Ишлер, който по принцип си е бунтар, днес е побързал да уточни, че няма нищо общо с постове пускани в туитър от профил с негово име.

Както и вчера казах, известните имена мълчат. За което не ги упреквам. То срещу тази разпасала се невежа тълпа, насъсквана от Ердоган, никакъв разумен глас няма шанс.

# 147
Варна Hug, благодаря! Two Hearts
Много е притеснително това, което се случва у комшиите!  ooooh!Rolling Eyes
Моля се, Бог да пази нашите хора! Praynig
Мисля си,....че би било по-добре да се изнесат от Турция...

# 148

Не само нашите хора, Елен! Бог да пази всички добри, позитивни и неагресивни хора по света!

Това, което четох от превода, думите на Мечта, коментарите, че била получила толкова пари за албума си... какво още да каже човек?! Ще си позволя да се позова на Шекспир - останалото е мълчание...!

# 149
  • В тъмната гора.
Турция се превзе от примитивните, ограничени и фанатизирани хора. Какво беше преди седем години и в какво се превърна сега тази страна!?

Трудни времена настъпиха за светски настроените и обичащи Ататюрк хора, за турската интелигенция, за турските културни среди.

Общи условия

Активация на акаунт