ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 210

Нещо любопитно от Кърджали  Joy

А това е много добра илюстрация на двете лица на Турция.

# 211

# 212
Този Хасанчо, собственик на  джолановото дюкянче, ако бащицата го напипа ще го оглозга като кокалчето, което е на снимката под обявата. Joy Joy Joy

Това се споделя в момента/изглежда е от синдикатите/

Снимката е новичка. /не съм сигурна все пак.../

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 16:02 от Mydream

# 213
Още изявления...Придобивате ли усещане за доброволно включване в тези инициативи!?

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/videogaleri/darbeye-karsi-diri … agrisi--9863.aspx

# 214

Дали ще е скоро.... Praynig

----------------

Mydream, снимката на Халит е от преди два месеца Peace

# 215

Бележка на журналиста Дженгиз Семерджиолу

Започнаха да излизат подробности за опита за преврат от 15 юли и все още осъзнаваме от ръба на каква пропаст успя да се отдръпне страната ни.
Слава  Богу с общи сили избегнахме опасността. Хора с леви и десни възгледи, с традиционни  и модерни се изправиха един до друг срещу преврата и народът спечели най-голямата си победа в демократичната ни история.
А какво стана след това?
Какво стана с думите „Всички заедно успяхме”, „изправихме се рамо до рамо”, „заедно сме по-красиви”?
Нали уж след отпора на преврата щяхме да пишем история на братство и приятелство?
Нали щяхме да сложим край на разделението и да бъдем солидарни?
Всички тези приказки изтраяха три дни.
Вчера отварям вестник „Сабах” и гледам старата песен на нов глас.
Заглавието „Страхливците, които мълчаха по време на преврата” отново поставя на  прицел  известни имена. Обвиняват хора като Джансу Дере, Нежат Ишлер, Халит Ергенч, Кенан Доулу, Берен Саат, Окан Байулген, Къванч Татлъту, че са запазили мълчание по повод опита за преврат.
Пишат „ Известните личности у нас, които иначе споделят всеки момент от живота си в социалните мрежи, не написаха нищо по повод на преврата.”
Приятели, не ви ли стига досегашното разделение, не ви ли стига непрекъснатото сочене с пръст на определени хора, не ви ли стига цялата поляризация в обществото.
Защо се опитвате да изкарате тези хора като привърженици на преврата?
Познавам всички имена, които сте посочили. Нито един тях не е нито враг на демокрацията, нито поддръжник на Гюлен.
Стигна се дотам, че се отправят клетви  по техен адрес.
Проявете малко интелигентност, малко разум.
Нима тези хора не си дават сметка, че при установяване на една военна диктатура и културната сфера ще бъде срината със земята като всичко останало? Ще бъде засегнато киното, сериалите, музиката.
Нима не могат да предположат какви страховити неща биха могли да им се случат?
Като е така, защо само понеже не са използвали социалните медии, се опитвате да ги представите като почитатели на превратаджиите?
Не правете това!
Нека 15 юли бъде ново начало за всички нас.
Нека не пропускаме възможността да бъдем солидарни и заедно в тези дни

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 16:53 от varna_2

# 216
Още изявления...Придобивате ли усещане за доброволно включване в тези инициативи!?

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/videogaleri/darbeye-karsi-diri … agrisi--9863.aspx

Разбира се, че не е доброволно. В смисъл, никой не им е опрял пистолет, но ако бяха спонтанни и искрени тези реакции, щяха да ги напишат още първия ден в профилите си.

Просто талибаните са ужасни. Огромен психически тормоз. Има натиск и от страна на продуцентите, и от страна на телевизиите. Всеки бърза да засвидетелства лоялност.

Нямам съмнение, че известните хора са искрени в неприемането на преврата.
Но повечето не реагираха веднага, защото не приемат и неговата алтернатива. Знаеха много добре какво ще последва.

Реагират сега, защото ги обиждат, хулят и оплюват.

И пак не са доволни. Сега пък почнаха да пишат: "Късно е вече".  Joy
Откачени хора.

# 217

Привет!

Ако имате свободно време и желание да се "образовате" Wink!   
              А това е оригинала. Снимките са впечатляващи!

# 218
Не знам защо, но особено от последното видео с Хюля, тези хора ми приличат на затворници, на които са им разрешили да кажат последната си дума. Просто асоциация.
Варна, благодаря за преводите! Hug
......................................

HELEN60, не помня всичко публикувано.  Peace
Не обичам да се въртят стари снимки, ама изобщо.
Но за тази не бях сигурна, а и днес две добри душици Hug ми показаха как да си "взема" снимка от ИГ
и ми се получи за втори път.

# 219

Дали ще е скоро.... Praynig

----------------

Да не би да са сменили името на сериала?

Тук пише "Моето отечеството- това си ти"  Rolling Eyes

Хелън, кой е пуснал този колаж?

# 220

Привет!

Ако имате свободно време и желание да се "образовате" Wink!    
              А това е оригинала. Снимките са впечатляващи!

Сутринта ми попадна подобна статия на друга медия, там една ролка от копринените тапети /които можело да се видят дори в тоалетните на двореца/ беше 2000 евро, тук е 2400. Пазарлъкът на съпругата в Полша струваше 35 000, тук е 40 000...Нашите започват да се състезават на тема Ердоган, поне като преписват от чуждите източници да са по-коректни. Но като цяло темата за разкоша, в който тънат си е така.Само, че както казват в един коментар, по повод написаното, най-вероятно това са официалните данни за имоти и пари. Навярно са много повече.

# 221
Изявлението на Къванч

Това са дни, през които трябва да преминаваме заедно, единни и помирени. Но виждам, че една част от хората се разкъсват взаимно във виртуалното пространството, което е далеч от реалността. Само защото човек не е сложил някаква снимка  псуват майка му, баща му, нероденото му дете.
За мен да обичаш родината си, народа си, знамето на отечеството си няма нищо общо с поставянето на снимки и снимането на клипове.

В туитър профила си споделих подписана от мен декларация, която отразява отношението ми към подлия опит за преврат. Всички добре знаят колко рядко използвам социалните медии.

Явно като народ още не сме се научили да използваме социалните медии подобаващо. Искам да стане ясно, че  оттук нататък няма да споделям нищо в профилите си, докато тези платформи не се превърнат в истинско демократично пространство.

Вярвам, че ще настъпят слънчеви и хубави дни. Пожелавам бързо да дойде времето, в което ще се стараем да не се нараняваме взаимно, в което ще живеем спокойно под националния флаг.

Бог да ви пази!

# 222
# 223

Аз наистина очаквам да сменят името на сериала.

Това Vatanim sensin звучи много хубаво на турски.

На български са нужни малко повече думички при превода, но на турски е чудесно.

Има положително звучене. Докато "Изменник на родината" е малко агресивно. Толкова се използва този израз тези дни, че препратките към преврата ще са неминуеми.

Веднага ще тръгнат колажи с Берг и Халит "Ето ги изменниците".  Joy

Дано сменят заглавието.

# 224
Точно по този повод споделих притесненията си за сериала, когато станаха тези събития и на много места в коментари и статии присъстваше израза vatan haini. Нямаше как да остане това заглавие. Особено сега. Явно бързо се действа.
За тези, които се интересуват от събитията в подробности.
https://www.24chasa.bg/novini/article/5659234

Общи условия

Активация на акаунт