RYANAIR - 3

• 125 549
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Aко не може, накарой го да го облече и да го носи в самолета Simple Smile
Joy
Добра идея  hahaha

# 421
  • София
Joy
Добра идея  hahaha

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

kevin87,

Полета ни е на 25.10. до Пиза кога и къде ще трябва да се чекираме?
Като не сме си платили за доп. багаж.
Мога ли да си взема такава чанта -
Скрит текст:
като размера и е - Размери: широчина 34 см, височина 29 см, основа 12см. (Размери на чантата:
- височина на чантата с къси дръжки: 39см
- разстояние от тялото до дръжките: 12,5см
- широчина: 34см.) - доп. чанта с багаж.

# 422

- След 90-тият пътник на гейтовете се събират известна бройка ръчни багажи, защото полетите са винаги пълни и няма място за 180 багажа в салона. Т.е. чекират се от гейта, слага им се етикет и влизат в багажното отделение - безплатно и задължително. Някой пътници сами знаят за това и ни търсят да им чекираме багажа, че ги мързи да ги носят, а други се противят и не си го дават. Но след 90-тия борднат пътник, задължително взимаме определена бройка багажи няма искам - не искам. На приорити бординг не събираме багажи, освен ако самият пътник не пожелае.

Но е добре всички Ваши български колеги да спазват това правило. Специално се редя да съм сред първите на опашката, за да взимам пълния с оптика куфар с мен на борда. Въпреки че съм някъде 7-8-ми човек, ми дърпат куфара, за да ми го носят в багажното.

# 423
Практиката със събирането на багажите е различна на различните летища, не знам какви са инструкциите на персонала, но няколко пъти ми се е случвало да съм от последните на гейта и да не ми взимат багажа

# 424
  • София
Момичета моля за помощ и инфо. Чекирахме се с моят сутринта и ни се паднаха ужасни места ( последният ред - 33) Има ли начин да се сменя местата? Мога ли отново да се чекирам? Embarassed

Май, след много четене разбрах, че може само през чата.... Иначе бях склонна даже да платя за местата...уви...каквото...

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 20:38 от gatanegra

# 425
Станстед е единственото летище, което въпреки че отидохме 2ч и половина преди полета, бягахме за гейта. Първо имаше много голяма опашка на проверката за багаж ( бяхме само с ръчен багаж). Второ имаше много магазини, спираш се, гледаш и неусетно времето минава. Трето в последния момент изписват на таблото информация за гейта и накрая бяхме изненадани с табелка имате 15 мин вървене пеш до гейта. Shocked
Благодаря за информацията, но малко ме притесни. Първо минавам паспортна проверка и тази за багаж. След това отиваш в безмитната зона. Там ли някъде по табелки изписва на кой гейт си и толкива ли е голямо летището, че се е наложило да ходите толкова време пеша?

# 426
  • Milano

- Бординга на Раян започва 1 час преди полета и приключва около 25/30 минути пред часа на излитане.

- Ако пътувате с платен чекиран багаж 15 или 20 килограма, на чек-ина ще ви се предложи безплатно чекиране на ръчния багаж на името на човека, на кого е платен чекираният. Този ръчен багаж трябва да е с размерите и килограмите  на ръчен.

Кевин, ти не работеше ли за Уизеър?

Това второто не го разбрах изобщо.

В какъв смисъл безплатно чекиране на ръчен багаж?

Той така или иначе не се плаща.

По първото - спазвайте си правилата от сайта.

Гейта трябва да затвори 20мин преди полет, а не 30.

Бординга навсякъде започва ок. 40-45мин. по-рано, защо при вас 1 час?
При междуконтинентални полети е толкова.

При нас веднъж решиха, че ще отидат в багажното само тролей-та,сакове и чанти - не.

Въпреки, че малката имаше детско тролей-че, а аз по-голяма чанта, казаха че нейното ще отиде в багажното.

Помолих момчето долу да направим смяна, защото ми повърна на път за летището и исках нейните дрехи под ръка.
Каза ми да си сваля етикета и да си качвам и двата багажа горе.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 22:48 от regina di cuori

# 427
  • София
Здравейте! Започнах да правя чекиране, тъй като сме с деца под 12 г. Следвайки инструкциите от 1 стр., очаквах да не ми калкулира цена за децата под 12г., но системата каза друго 😁 - и за малките включва цена. Спрях чекина и реших да ви попитам какво следва да направя.

# 428
  • София

- Бординга на Раян започва 1 час преди полета и приключва около 25/30 минути пред часа на излитане.

- Ако пътувате с платен чекиран багаж 15 или 20 килограма, на чек-ина ще ви се предложи безплатно чекиране на ръчния багаж на името на човека, на кого е платен чекираният. Този ръчен багаж трябва да е с размерите и килограмите  на ръчен.
Кевин, ти не работеше ли за Уизеър?

Това второто не го разбрах изобщо.

В какъв смисъл безплатно чекиране на ръчен багаж?

Той така или иначе не се плаща.

По първото - спазвайте си правилата от сайта.

Гейта трябва да затвори 20мин преди полет, а не 30.

Бординга навсякъде започва ок. 40-45мин. по-рано, защо при вас 1 час?
При междуконтинентални полети е толкова.

При нас веднъж решиха, че ще отидат в багажното само тролей-та,сакове и чанти - не.

Въпреки, че малката имаше детско тролей-че, а аз по-голяма чанта, казаха че нейното ще отиде в багажното.

Помолих момчето долу да направим смяна, защото ми повърна на път за летището и исках нейните дрехи под ръка.
Каза ми да си сваля етикета и да си качвам и двата багажа горе.

Аз работя за обслужващия агент, не работя нито за Раян, нито за Уиз. Бординга на Раян приключва 30 минути преди часа на излитане. Това го пише на всяка бордна карта.  30 минути. В момента държа две бордни карти на Раян, за излитане от различни летища в Европа. И на двете пише час на затваряне на гейт 30 минути по-рано. Пиша това за да помогна на хората, не да се заяждам. На сайта пише 20 минути, права сте да. На бордната карта пише 30.

Бординга започва 1 час по-рано защото след кацането на самолета има само 25 минути преди да излети отново. Пътниците се качват в автобуса преди да е кацнал самолета, защото ако се чака да кацне и започнем те-първа бординг на 180 човека и да им взимаме багажите, полетите ще закъсняват минимум 30 минути. Ако искате да закъснявате може да почваме когато кажете. Това е политика на Раян навсякъде по света. Техните самолети прекарват минимално време по летищата и имат най-краткия търнараунд.

На пътник с платен чекиран багаж като дойде да го остави на чек-ина може да му се предложи безплатно чекиране на ръчния багаж от чек-ина. Слага му се етикет, отива в багажното и пътника все едно е чекирал 2 багажа.По желание! Да не го носи ако не иска например. Да не му тежи. Не знам кое не е ясно.

Не гейта се събират предимно тролита, да. Но има сакове, които са 2 пъти по-големи и тежки от едно троли например. Събират се багажи около и след 90-тия пътник. Може да сте послдна обаче и да не ви се вземе багажа. Не се събират багажи на всички след 90-тия пътник. Просто след 90-тия пътник започва събирането на определна бройка по-обемни багажи.

Политиките, които споделям са силно препоръчителни и се ръководим максимално от тях, но това не значи че няма случки извън тях. Това какво се е случило на вас веднъж или 5 пъти или 10 пъти или всеки път не значи че се случва на останалите 1000 пътника на Раян на ден. Повечето в този форум пишете от собствен опит какво ви се е случило като пътувате и така стигате до някакви изводи. Аз ви казвам от какви политики се ръководим.

И най-накрая, искам да ви похваля, че пътниците на Раян са едни от най-дисциплинираните по отношение на чекиран багаж и килограмите му.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 01:31 от kevin87

# 429
  • София
Практиката със събирането на багажите е различна на различните летища, не знам какви са инструкциите на персонала, но няколко пъти ми се е случвало да съм от последните на гейта и да не ми взимат багажа

След 90-тия пътник се събират багажи, но това не значи че на всички след 90-тия се взимат. Ако сте последна пък естествено, че няма да ви се вземе багажа, защото вече ще сме си събрали бройката. Ако полетът не е много пълен може и да не се събират багажи. Вече доста хора сами ни търсят на гейта доброволно да си оставят багажите, което улеснява и нас.

# 430
  • Milano

Бординга започва 1 час по-рано защото след кацането на самолета има само 25 минути преди да излети отново. Пътниците се качват в автобуса преди да е кацнал самолета, защото ако се чака да кацне и започнем те-първа бординг на 180 човека и да им взимаме багажите, полетите ще закъсняват минимум 30 минути. Ако искате да закъснявате може да почваме когато кажете. Това е политика на Раян навсякъде по света.

На пътник с платен чекиран багаж като дойде да го остави на чек-ина може да му се предложи безплатно чекиране на ръчния багаж от чек-ина. Слага му се етикет, отива в багажното и пътника все едно е чекирал 2 багажа.По желание! Да не го носи ако не иска например. Да не му тежи. Не знам кое не е ясно.

Повечето в този форум пишете от собствен опит какво ви се е случило като пътувате и така стигате до някакви изводи. Аз ви казвам от какви политики се ръководим.

Благодаря за разяснението (не държа изобщо да летя от вашето летище, питам в случай на нужда).

1 час предварително е защото извозвате с автобуси, мерси.

За багажа, сега е по-ясно написано.

До никакви изводи не стигаме, дала съм пример за единственият случай, в който искаха да ни оставят ръчният багаж в багажното отделение.

# 431
Здравейте,
за първи път пиша в тема въпреки,че ви чета от години.От няколко години семейството лети предимно с Ryanair и сме много на ти с компанията,но тази година за първи път ще летим с бебе.
Моля ако някой го е правил да сподели информация относно количката на бебето как точно се предава на изхода за самолета?

# 432
Здравейте,
има ли вече някой пътувал до Кастельон и как се придвижихте до Валенсия?

# 433
  • Под гъбата
Joy
Добра идея  hahaha

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

kevin87,

Полета ни е на 25.10. до Пиза кога и къде ще трябва да се чекираме?
Като не сме си платили за доп. багаж.
Мога ли да си взема такава чанта -
Скрит текст:
като размера и е - Размери: широчина 34 см, височина 29 см, основа 12см. (Размери на чантата:
- височина на чантата с къси дръжки: 39см
- разстояние от тялото до дръжките: 12,5см
- широчина: 34см.) - доп. чанта с багаж.
Може ли, на  ЛС повече подробности за Пиза и транспорта от и до летището?
За пръв път при опит за ЛС ми дава съобщение, че не е намерен потребителя!!

# 434
  • HH
Ех, така да се прецакам. Купих си бординг, за да не се окажа 91вата на опашката  Mr. Green Ако знаех по-рано, щях да си се наредя последна на опашката  hahaha hahaha

Сега без майтап. В тролито си слагам неща, за които съм преценила, че в чекирания багаж, заради безобразното хвърляне на куфарите, може да пострадат или да се счупят. И да попитам, понеже винаги имам лаптоп в тролито, а напоследък и DSLR, ако пострадат по време на полета какво става? Никой не носи отговорност, нали? Ами при това положение, няма начин някой да ме задължи да си чекирам безплатно ръчният багаж.

Общи условия

Активация на акаунт