Моите любими торти!!!-2

  • 113 431
  • 429
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 818
Iabrex украсата е супер лесна.
Пьрво заливаш тортата с тьмния шоколад.След това с бял шоколад правиш крьгове.
Взимаш дьрвено шишче/ или клечка за зьби/и от центьра на тортата кьм края изтегляш шишчето.
Следващата линия е от края кьм центьра на тортата и т.н.

# 331
  • Мнения: 9 701
Имам един въпрос - как да разтопя бонбоните маршмелоус без МВ?

# 332
  • Мнения: 22 867
Iabrex украсата е супер лесна.


И е супер ефектна! Страшно ми хареса, ще опитам да постигна нещо подобно! Благодаря ти за обясненията!  bouquet

# 333
  • Мнения: 818
Zori gb,намасляваш купичка с олио,слагаш бонбоните в нея и разтопяваш на водна баня.

# 334
  • Мнения: 22 867
Момичета-русначета, помагайте! Воздушные хлопья - корнфлейкс ли е или нещо друго? newsm78

# 335
  • Мнения: 818
моето тирамису http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=961804
                           http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=961805
                           http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=961806
                     

# 336
  • София
  • Мнения: 6 258
Iabrex украсата е супер лесна.
Пьрво заливаш тортата с тьмния шоколад.След това с бял шоколад правиш крьгове.
Взимаш дьрвено шишче/ или клечка за зьби/и от центьра на тортата кьм края изтегляш шишчето.
Следващата линия е от края кьм центьра на тортата и т.н.
А можеш ли да ми кажеш самата рецепта за шоколадовата глазура. Неведнъж съм опитвала и все не мога да я докарам - или е рядка и се разтича или е гъста и не се разстила гладко. Confused

# 337
  • Мнения: 138
Изкуших се от чийзкейка на Bambinkamalinka, ето го и моя:
http://bgalbum.com/displayimage.php?album=6394&pos=28

http://bgalbum.com/displayimage.php?album=6394&pos=29

Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 13:17 от magratea

# 338
  • Мнения: 3 810
Iabrex украсата е супер лесна.
И е супер ефектна! Страшно ми хареса, ще опитам да постигна нещо подобно! Благодаря ти за обясненията!  bouquet

Ето още обяснения за това как се прави тази и подобни украси:
http://kulinar.gbg.bg/articleview.php?aid=53

# 339
  • Мнения: 22 867
Ето още обяснения за това как се прави тази и подобни украси:
http://kulinar.gbg.bg/articleview.php?aid=53

mimi_kir    bouquet  bouquet  bouquet!!!

# 340
  • Мнения: 818
Ваня,за сьжаление нямам точна рецепта за шоколадовата глазура-правя я на око.Шоколадовия кувертюр наситнен заливам сьс течна сметана на око,загрявам на котлона до хомогенна смес,сипвам и малко олио за льскавина.След това докато поизстине сипвам една льжица от сместа в чинийка и слагам в хладилника-така разбирам дали глазурата ми е с необходимата гьстота.Досега все сьм улучвала.

# 341
  • София
  • Мнения: 6 258
Шоколадовия кувертюр ....
т.е. ползваш готова шоколадова глазура или  newsm78

# 342
  • Мнения: 7
Момичета-русначета, помагайте! Воздушные хлопья - корнфлейкс ли е или нещо друго? newsm78
корнфлейкс Simple Smile

# 343
  • Мнения: 22 867
Момичета-русначета, помагайте! Воздушные хлопья - корнфлейкс ли е или нещо друго? newsm78
корнфлейкс Simple Smile

Благодаря ти!  bouquet

Ето и уточнената рецепта за Кранчин Манчин:
За 10 порции:
150 гр. натурален шоколад
70 гр. обелени слънчогледови семки
50 гр. корнфлейкс
1 кг. плодове по избор /ягоди, малини, къпини/
1 пакетче желатин или някакво желе /може и разтопени лимонови резанки/
250 мл. ягодов сироп / от компот или просто подсладена вода/

1. Шоколадът се чупи на парчета и се разтопява на водна баня.
2. В горещия разтопен шоколад се изсипват корнфлейкса и и слънчогледовите семки. Внимателно се разбърква, така, че да се смесят с шоколада.
3. Кръгла форма с диам. 26 см. се застила с готварско фолио, покриват се и стените, и се изсипва шоколадовата смес. Изравнява се, притиска се с лопатка или лъжица, и се поставя в хладилник за около 40-50 мин.
4. Плодовете се измиват и подсушават. Нареждат се върху шоколадовата смес по ваш избор.
5. Приготвя се желатинов разтвор с ягодовия сироп и се заливат плодовете с помощта на лъжица. Пак се връща формата в хладилника поне за час. /Мисля, че е много цял час!/
6. Формата се вади от хладилника, тортата се прехвърля в чиния и се сервира.

Тортата е свежа и не много сладка.

# 344
  • Мнения: 3 810
Aууууу, това си е направо плодово изкушение с корнфлейкс!
И очевидно става лесно.

Общи условия

Активация на акаунт