Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 фев. 2018, 09:22 ч.

Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес?

  • 48 430
  • 751
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 279
Добре дошли в новата тема Simple SmileНека имаме много кулинарно вдъхновение и да приготвяме вкусни ястия !

# 1
  • Мнения: 893
Благодаря, Лейди. Само си редактирай поста, че не излиза като линк, а като текст Simple Smile

Днес сме болни с малката и ще си останем вкъщи. Менюто ще е картофи на фурна с праз и печена наденица.

# 2
  • Мнения: 3 643
аз пък недоумявам какво ще е у нас довечера. Една кайма имам, и си мисля за супа топчета, но предвид факта, че у нас сме аз + 4 от мъжки пол, супата от топчета е крайно недостатъчна.

# 3
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 1 391
Довечера ще правя боб яхния и овчарска салата.

# 4
  • Мнения: 2 279
Уж го редактирах,на мен ми излиза като линк,дано да е ок .
Закуска-мързелива баница със стар хляб във форма за мъфини,боза
Вечеря-чушки бюрек+млечен чеснов сос,пържени кюфтета,домашна лютеница,картофена и шопска салата

# 5
  • Мнения: 3 643
колко време ги готвите тези неща - чушки, кюфтаци, 2 салати ... аз една супа едвам ще спрена ;-(
сигурно съм много бавна
;-(

# 6
  • Мнения: 971
Боб със зеле и печени свински ребра. Щерката си идва и това си пожела, че в чужбина, където живее,
няма кисело зеле. По същата причина днес-утре ще правя и сарми. След малко слагам ребрата да се пекат и междувременно ще спретна набързо и един сладкиш с ябълки.

# 7
  • Мнения: 3 666
колко време ги готвите тези неща - чушки, кюфтаци, 2 салати ... аз една супа едвам ще спрена ;-(
сигурно съм много бавна
;-(

   Спокойно. И аз, когато готвя, ми отнема много време. Явно съм много бавна. Дори готвенето ме изморява доста, но като трябва да се готви, се прави.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Цитат

Спанак с лук, яйца и сирене у нас.


Може ли подробности за начина на приготвяне.В последно много ми се яде спанак.
За днес у нас-мусака.

miglenaj, задушавам (в тенджера на котлон) лука със зехтин за 3-4 мин, после добавям нарязания спанак, задушавам още 10-15 мин., добавям яйцата и с енергично бъркане ястието се готви още около 5 мин.
Изключвам котлона, добавям натрошеното сирене и разбърквам съвсем леко - ние обичаме сиренцето да се усеща.... След 5 мин. е готово за сервиране. Peace

# 9
  • Мнения: 3 666
Цитат

Спанак с лук, яйца и сирене у нас.


Може ли подробности за начина на приготвяне.В последно много ми се яде спанак.
За днес у нас-мусака.

miglenaj, задушавам (в тенджера на котлон) лука със зехтин за 3-4 мин, после добавям нарязания спанак, задушавам още 10-15 мин., добавям яйцата и с енергично бъркане ястието се готви още около 5 мин.
Изключвам котлона, добавям натрошеното сирене и разбърквам съвсем леко - ние обичаме сиренцето да се усеща.... След 5 мин. е готово за сервиране. Peace

   Не бланширате предварително спанака, нали? Интересна рецепта. Ще я запиша и ще си я приготвя.

# 10
  • на последния етаж
  • Мнения: 4 805
Снощи гювечета. Тази вечер - гъбена крем супа и мусака.

# 11
  • Мнения: 281
Вчера: Леща. Картофи на фурна.
Днес: Яхния с пиле. Мусака.

# 12
  • В. Търново
  • Мнения: 3 753
Да се мушна тук, че се заседях вкъщи и ми свършват идеите за готвене.
 bouquet
Вчера- свински пържоли на грил тигана, салата кисело зеле. И дояждах зрял боб яхния.
Днес- супа воденички, свински уши за мезе и пак от боба.

# 13
  • Под звездите
  • Мнения: 665
Вчера зелена салата и пържени картофи със сирене.
Днес телешко варено и пица.

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Цитат

Спанак с лук, яйца и сирене у нас.


Може ли подробности за начина на приготвяне.В последно много ми се яде спанак.
За днес у нас-мусака.

miglenaj, задушавам (в тенджера на котлон) лука със зехтин за 3-4 мин, после добавям нарязания спанак, задушавам още 10-15 мин., добавям яйцата и с енергично бъркане ястието се готви още около 5 мин.
Изключвам котлона, добавям натрошеното сирене и разбърквам съвсем леко - ние обичаме сиренцето да се усеща.... След 5 мин. е готово за сервиране. Peace

   Не бланширате предварително спанака, нали? Интересна рецепта. Ще я запиша и ще си я приготвя.
Не, не го бланширам. Направо го задушавам.

Една скобка да отворя само - Моята майка го правеше така в къщи като бяхме малки с брат ми - казвахме му "зеленко"  Wink
Понякога тази смес я ползваше като плънка за баница, а друг път просто си я мажехме върху препечена филийка като зеленчуков пастет...
Сега и децата ми хапват същите неща....  Laughing

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт