КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

  • 64 143
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 1 392
Desyvalko  в машина ли месиш тестото, мн хубави конци са ти се получили.  Много вкусно изглежда....

# 706
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Деси, Дени, страхотни печива!  smile3501
Много ми е хубаво, че сте доволни! Благодаря ви за доверието!  Hug

# 707
  • гр.София
  • Мнения: 2 761
Desyvalko  в машина ли месиш тестото, мн хубави конци са ти се получили.  Много вкусно изглежда....
Да, в хлебопекарна машина меся 😊
Разкошен е козунака, а аромата е един път от махлеба!

# 708
  • София
  • Мнения: 19 363
Ей, ще ме подкарате утре за махлеб до Женския

# 709
  • Мнения: 749
 Много са ви хубави козунаците. търсейки идеи за козунаци за тази година, ей така направих един меден бриош. Докато дойде Великден ще стана сто кила Scream

# 710
  • Мнения: 978
Най-сетне мога да се похваля със сполучливо тесто за козунаци.

Направих си малки козуначени мъфини



Но проблемът този път е, че не ми бяха толкова сладки, та мога ли да увелича количеството захар, за да получа сладък козунак и предполагам, че ще трябва да увелича броя на яйцата, може би?

Рецептата е:
2 яйца
70 г. захар
500 г. Брашно
1 суха мая
150 .г прясно мляко

# 711
  • Мнения: 13 359
Според мен би понесло и малко повече захар за половин килограм брашно, но не бива да се прекалява, тестото става с по-различна структура. Общо взето, изборът ти е между много захар и хубав козунак на конци, двете наведнъж не мисля че има как. Мярках някъде написано до колко захар максимално се влага на килограм брашно, ама като не се сещам къде...
Гледам да слагам сладки плънки вместо това и повече захар отгоре, когато трябва да е по-сладък. Неслучайно има толкова варианти със стафиди, сушени плодове, мармалади, шоколади локуми и какво ли не.
Някои добавят подсладител вместо още захар.
А мазнина няма ли в това тесто? Странно ми изглежда съвсем без.

# 712
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Най-сетне мога да се похваля със сполучливо тесто за козунаци.

Направих си малки козуначени мъфини



Но проблемът този път е, че не ми бяха толкова сладки, та мога ли да увелича количеството захар, за да получа сладък козунак и предполагам, че ще трябва да увелича броя на яйцата, може би?

Рецептата е:
2 яйца
70 г. захар
500 г. Брашно
1 суха мая
150 .г прясно мляко

Пробвай - http://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Като гледам това, което си ползвал, почти повтаря моята рецепта, но захарта ти е наполовина направо, а и мазнина не споменаваш.  Иначе абсолютният максимум захар за 1кг брашно е 340г..
Яйцата пък изобщо няма за какво да увеличаваш, нали ти е сполучлива рецептата, само не е сладко. Захар - ползвам Сладея.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 22:19 от Morena

# 713
  • Мнения: 978
Извинявам се за пропуска, използвах около 50 г. масло и 3 с.л. олио.
Благодаря ви за бързите отговори

# 714
  • софия
  • Мнения: 2 921
Включвам се и аз, козунаци ще правя в събота преди Великден. Чудя се, обаче, дали другата неделя да не направя опит, единственото, което ме спира е, че не трябва да ям, хаха..

# 715
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Включвам се и аз, козунаци ще правя в събота преди Великден. Чудя се, обаче, дали другата неделя да не направя опит, единственото, което ме спира е, че не трябва да ям, хаха..
Ако ще ти е за първи път, не е лошо да пробваш предварително. Simple Smile А за пробата, ползвай малка доза (с 330г брашно например).

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 22:22 от Morena

# 716
  • Мнения: 4 066
Desyvalko  в машина ли месиш тестото, мн хубави конци са ти се получили.  Много вкусно изглежда....
Да, в хлебопекарна машина меся 😊
Разкошен е козунака, а аромата е един път от махлеба!
Може ли рецепта?

# 717
  • гр.София
  • Мнения: 2 761
Йоана, по рецепта на Морена:
http://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html?m=1

# 718
  • Мнения: 5 402



От днес,  по рецептата на Морена.  Във фитилите сложих филиран бял шоколад,  поръсих с небет шекер и перлена захар.  Одобриха се напълно.

# 719
  • софия
  • Мнения: 2 921
Включвам се и аз, козунаци ще правя в събота преди Великден. Чудя се, обаче, дали другата неделя да не направя опит, единственото, което ме спира е, че не трябва да ям, хаха..
Ако ще ти е за първи път, не е лошо да пробваш предварително. Simple Smile А за пробата, ползвай малка доза (с 330г брашно например).

Не ми е за първи път. Правя всяка година по рецепта на Тандоори(О'хара) всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт