Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 15
От 16 до 22 април изборът на италиански продукти в Kaufland България става още по-богат и наситен с редица автентични предложения от италианската кухня.

Специалната селекция от автентични италиански продукти на Kaufland България допълва разнообразния постоянен асортимент от италианската кухня. Предложенията започват с традиционните антипасти – различни видове прошуто, италиански сирена, морски деликатеси, включват любимата на всички паста и лазаня болонезе, неустоимия италиански сладолед, гарниран с няколко вида силно италианско кафе, и завършват с автентичните пенливи вина, ликьори, аперитиви, бира и, не на последно място – грапа.  



Майстори в изкуството да живеят за мига, италианците възприемат храненето не като необходимост, а като всекидневен празник. Италианският стил на хранене бързо и лесно превръща вкусните, внимателно подбрани продукти, в кулинарни шедьоври.

Ние от Kaufland България ви поднасяме вълшебния „долче“ вкус на италианската класическа кухня с необходимото за лесно приготвяне на традиционното средиземноморско меню. Така всеки може, типично по италиански, да превърне храненето в истински ритуал.

Включете се в кулинарното предизвикателство #ВкусътНаИталия на Kaufland и BG-Mamma!
Рaзгледайте актуалните ни предложения от италианската кухня и споделете до 22 април своята любима рецепта, приготвена с поне един продукт от нашия асортимент.

Spaghetti Wine Glass Pizza Може да участвате както с публикувана рецепта, така и със снимка на приготвени от вас италиански специалитети. Всеки потребител, който изпълни едно от условията за участие, ще се включи в нашата томбола. Трима от вас ще спечелят ваучер за пазаруване от Kaufland на стойност 30 лв.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 11:05 от Редактор**

# 1
  • София
  • Мнения: 1 442
С ригатоните на Barilla става прекрасна пролетна паста с тиквички и босилек. Пастата се сварява (аз я оставям ал денте т.е леко лепкава) и я отцеждам. Поливам обилно със зехтин и пак я слагам в тенджерата след като посоля. Вътре прибавям нарязани на тънки ресни  тиквички, малко черен пипер, може и смачкана скилитка чесън и най накрая хвърлям листа свеж босилек. Поднасям с настърган пармезан (то си има Грана Падано доколкото виждам в предложеното в каталога) и става страшно лека и свежа пролетна рецепта. Нямам снимка защото не съм я готвила скоро но ако я сготвя тези дни ще споделя резултата.
Интересно неща има в този каталог.
Успех на всички Simple Smile

# 2
  • Варна
  • Мнения: 323
С бишкотите на Савоярди правя тирамису. Жалко че нямате на промоция и маскарпоне Sad
Разделям жълтъците и белтъците. Жълтъците се разбиват с пудра захар докато увеличат обема си, добавя се и маскарпонето. В друг съд се разбиват белтъците на сняг и се добавят към жълтъците. Разбърква се внимателно.
Бишкотите ги топя в силно кафе с ром и ги нареждам в подходящ съд. Ред бишкоти, ред от крема. Повтарям. Накрая ръся с натурално какао. Трябва да престои в хладилник 1 ден.

# 3
  • София
  • Мнения: 8 198
Любимата ми италианска рецепта е взета от Бон Апети - Пица с рукола и прошуто "Крудо"
Продуктите са: 1 кг брашно
1 ч. л. риган , 1 ч. л. босилек
1 прясна зелена чушка
1 буркан стерилизирани домати
1 връзка рукола
100 г прошуто "Крудо"
600 г кашкавал
1 ч. л. сол, 1 ч. л. захар
50 мл зехтин
450 мл хладка вода
1 кубче мая
1/4 ч. л. захар

Брашното се пресява в голяма купа, в средата му се прави кладенче и се стрива маята, поръсват се солта и захарта, разбърква се, налива се зехтинът. Меси се, като постепенно се налива водата до готовност на тестото и отлежава 30 мин. Разделя се на малки топки, които се разточват в кръгла форма върху набрашнен плот. Поставя се в намазнена тава и по стените се оформя ръбче.
Доматите от консервата (без сока) се слагат в купа заедно с чушката, солта, захарта, ригана, босилека. Пюрира се и се нанася върху тестото в тавата.
Отгоре се нареждат филийки кашкавал. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви. След това върху пицата се разпределят ивици рукола и прошуто "Крудо".

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 16:04 от Natali_

# 4
  • Мнения: 324
Любимата ми италианска рецепта е за лазаня с кайма:
1 пакет кори за лазаня
400-500 г кайма
300 г домати от консерва
350-400 г кашкавал
олио
черен пипер
Запържваме леко каймата в няколко лъжици мазнина, след което добавяме подправки по избор. Редим в дълбока тава последователно: кори, кайма, настърган кашкавал или сирене, отново кори и накрая част от нарязаните на дребно домати Повтаряме, докато свършат продуктите. Увиваме тавата с фолио и печем лазанята за около 40- 45 минути в не много силна фурна.





# 5
  • София
  • Мнения: 607
Пролетни пилешки рулца - удивително вкусно и лесно ястие, с много възможности за развихряне на въображението.


Продукти:

    пилешко месо - гърди 600 гр
    рукула / бейби спанак
    орехи
    сушени домати - Antico Casale , Млени домати Cirio
    топено сирене
    сирене Бри / крема сирене / Гранде падана IGOR  / Синьо сирене IGOR
    кашкавал
    сол
    черен пипер
    розмарин
    мед
    Прошуто / прошуто крудо

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се начукват и подправят със солта , пипера, розмарин и мед.

Плънка 1:

Доматите се обелват, нарязват на ситно / аз предпочитам да използвам сушени домати или кълцани такива / ,рукулата,бейби спанака се измиват и нарязват на едро.Проутото се подрежда ,к ашкавала и сирената се нарязват на ленти или кубчета и се нареждат последни. Върху тях се полива с малко мед.



Плънка 2:

Рукулата , бейби спанака , орехите и меда се слагат на вкус , грана падано , синьо сирене , бри и кашкавал също.


авива се на стегнато руло и се завива във фолио.

Поставя се в тава и се пече в загрята фурна.

Накрая фолиото се отстранява, за да се получи запечена коричка.

# 6
  • Мнения: 176
Бих направила пица със салам Наполи слайт

# 7
  • Мнения: 62
Любима рецепта ми е Зелена салата с риба тон.
Необходимите продукти са : 1 консерва риба тон, 1/2 маруля, 50 гр, царевица от консерва, 1 краставица, 1-2 стръка пресен лук.
За овкусяване използвам - сол, зехтин и лимонов сок.

# 8
  • Мнения: 69
Салата със риба тон
Една консерва риба тон
Чери домати
Айсберг
За дресинг
Зехтин
Сол
Лимонов сок
Много лесно и вкусно

# 9
  • Мнения: 369
Обожавам следната салата и я приготвям много често - зелена салата, салата айсберг,репички, краставица, риба тон, сушени домати от буркан, зелен лук, пармезан, зехтин, лимон, сол. Става божествено!

# 10
  • Мнения: 990
 Пица "Капричоза"
Продукти: готово тесто, сирене Моцарела, домати, гъби, артишок, шунка, маслини
Начин на приготвяне: Тестото се разточва с дебелина 1 см. Намазва се със зехтин. Първо се нареждат нарязаните домати, а след това моцарелата, шунката, гъбите, артишокът. Най-накрая се слагат маслините. Пече се в предварително загрята фурна.

# 11
  • Мнения: 7 806
Канелони Wink
Правя смес от кайма като за лазаня, пълня канелоните, заливам с бешамел и воала! Simple Smile

# 12
  • на последния етаж
  • Мнения: 4 710
Много често приготвяме любима салата от: айсберг, микс салати, риба тон, сушени домати, семки (най-често слънчогледови), пармезан, синьо сирене и смлени сурови орехови ядки. Овкусяваме с балсамико и зехтин. Опитайте! Simple Smile

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 549
Спагети Болонезе

спагети - 1 пакет
кайма - 250 г
лук - 1 глава
доматено пюре - 250 гр.
чесън 2 скилидки
черен пипер
риган
босилек
сол

Начин на приготвяне:

Спагетите се варят в подсолена вода, когато са готови, се отцеждат. В дълбок тиган се запържва лукът до златисто, после се добавя каймата и се натрошава. Слагат се подправките и чесънът и се разбъркват. После доматеното пюре се прибавя  към каймата. Бърка се и се вари, докато не се сгъсти. Сосът се излива при спагетите и се разбърква.

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 122
Често приготвям италиански ястия, понеже съм била там и изискания вкус на тосканските специалитети много ми допада. Ще предложа рецепта за ньоки с доматен сос.
Купувам ньоки на Barilla от Кауфланд.
Ползвам и млени домати с босилек в консерва на Cirio също от Кауфланд.

Ньоките се варят около 9-11 минути в подсолена вода.
За соса съставките са :
1 глава лук;
1 консерва Cirio домати с босилек;
1-2 с.л. масло
2 скилидки чесън;
1 ч.л. риган ;
черен пипер и сол на вкус.
кашкавал за поръсване

Загрявам маслото на тигана. Задушавам ситно нарязан лук и добавям доматите.
 Слагам при възможност сушен риган , сол и пипер на вкус. Към края добавям и скилидките
чесън. Сервирам като готовите ньоки отцеждам добре и поставям в дълбок съд и заливам със соса, поръсвам с кашкавал.
Има вариант и така приготвените ньоки да се запекат в предварително загрята фурна, но тази стъпка аз я пропускам.
Ако имам пресен босилек аранжирам отгоре на всяка порция, но не е задължително, понеже в млените домати има такъв.

Черпя ви с моите ньоки и чаша вино, вернача от Сан Джиминяно, едно от най-добрите в Тоскана.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт