Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 авг. 2018, 10:37 ч.

Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

 • 42 446
 • 776
 •   1
Отговори
# 90
 • Мнения: 1 371
Тази практика специализанти да преглеждат пациентки, а в случая вероятно е асистерала  при раждането сме я коментирали тук в тази тема преди месеци. Нека сега всички, които нямаха против това да плащат куп пари и да ги преглежда специализант да прочета историята във ФБ на това момиче. Сбъркани практики, пълна безотговорност и бременните тук "нямат нищо против".  И гледайте, какво пише в декларациите и под какво се подписвате.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 00:42 от *Melanie*

# 91
 • София
 • Мнения: 12 938
Напишете какво е станало де, на мен също не ми се отваря линкът.

# 92
 • София
 • Мнения: 6 230
И аз четох и нищо не разбрах? Някаква стажантка е водила раждане ли? Ох все нещо яко се излагат в Щерев или конкуренцията им си прави номера на техен гръб. Как пък един случай на Надежда не излезна? Да не говорим при Мазнейкова каква лудница е и какви случаи има, пък един пост не е излезнал за там...

# 93
 • София
 • Мнения: 912
От коментарите към този коментар останах с впечатлението, че са отишли през нощта по спешност. Специализантката ги е посрещнала/прегледала, но не е видяла нередност, за да извика екип за спешно секцио.
Линкът през телефона малко не работи и го копирах.
www.facebook.com/venera.daskalova?hc_ref=ARQxJqsoA2cgCE3KWPUUMLf … &__tn__=lCH-R
Един пост се вижда, не знам дали той е даденият по горе.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 11:06 от Erinne

# 94
 • Мнения: 335
Как само стажант е преглеждал ???!!! Защо изобщо е допуснато това ?! Аз всеки път на декларацията съм се писала с "Не , не съм съгласна!" И подпис. На раждането на второто си дете направих същото , макар да познавах много добре стажантката . Лично и казах , че нямам против да присъства , но не и да участва в операцията. И така беше , тя присъства там , като наблюдател , но не и като оператор. То откакто се катурне каруцата , пътища много , но защо не се настоява за тонове , лекар , а не стажант? Нали имат и акушерки , те къде са били ?! Не изчетох всички коментари в поста , извинявам се , ако го е пишело.

# 95
 • Мнения: 880
Това със специализантите или е ново, или просто с първата бременност не ми се случи. Не съм раждала там, но на първата ФМ (със записан час за Чавеева месец и половина по-рано) се появи д-р Калев, който по-късно на сайта видях, че е специализант. Каза, че Чавеева ще дойде малко по-късно и ние да си започваме, но тя така и не се появи. "За да не става струпване на часове", цитирам.

Каза, че преди да ми се обади, за да обсъдим комбинирания риск (ехограф + кръвни) ще коментира всичко с нея и сигурно го е направил, но никой не ме предупреди, че ще ме гледа друг лекар (и спцеиализант), нито поискаха съгласие. Амбулаторния лист е подписан от нея, макар че не присъства изобщо. Не казвам лошо за човека, изглеждаше кадърен и сигурно е коментирал прегледа с Чавеева, но така не се прави според мен, в частна болница и за преглед, който е важен и струва 100+ лв.

# 96
 • Мнения: 270
От това което аз разбрах от коментарите, тя е отишла през нощта защото не е усещала бебето и тази Олга я е прегледала, тъй като не имало дежурен екип и е сметнала, че е няма нужда да вика такъв, казала че всичко е наред. След 8 часа се ражда и се разбира, че бебето е било без кислород и сега е в Токуда и е много зле. Аз се чудя защо майката не е извикала избрания й лекар за раждане и как така през нощта няма дежурни акушеро гинеколози, само с повиквание ли е и само ако стажантите преценят ли викат? А вярвам, че истина,  няма как да се лъже за такова нещо.

# 97
 • София
 • Мнения: 912
Аз отидох събота срещу неделя в 3 през нощта. Водите ми бяха взели да текат. Първо ме сложиха за тонове и после и на ехограф гледаха какво става. Преди да тръгна бях звъннала на моята лекарка и тя каза да отивам и от там ще ѝ се обадят да ѝ кажат какво е положението. Реално нищо не се случи до сутринта, разкритието ми седеше малко, само водите си течаха. Но ни слагаха на тонове периодично с другото момиче. Не помня кога сложиха окситоцин. Не знам тази липса на кислород на тонове не може ли да се хване? Моята АГ дойде към 8 сутринта. То по-рано нямаше и смисъл, а реално родих в 14:00

# 98
 • София
 • Мнения: 6 230
Аз отидох без да звъня, че беше 6 а док знам че е сутрешна, викам за какво да бърза, Искилиева обаче и се обади да дойде час по рано. Моето също загуби кислород и тоновете изчезнаха, нямаше ги, направиха ми спешно секцио, видя се че си е стиснал с ръката пъпната връв. Това всичко стана за 15 минути. Изплака веднага розов и пухкав. Дано детенцето е добре, който е виновен да си понесе отговорност.

# 99
 • Мнения: 335
Дано има някакъв начин и детето се подобри! Аз доколкото зная там задължително има и лекар през нощта. Това , което се е случило е ужасно! Изобщо и не подлагам на съмнение думите на родителите и близките, за тях това е повече от шок. Може да съм от доволните пациенти , но няма как да се съглася , че тук се е действало адекватно. Освен наистина тоновете да не са показали ,че плода страда , по друг начин не мога да си обясня поведението на специализантката. Момичетата , на които им предстои да раждат там , бих посъветвала , да не се съгласяват да бъдат преглеждани от специализанти , да не се съгласяват , ако имат час за един лекар , да ги пренасочват и да ги уверяват в противното на техните убеждения. Уважавайте здравето и парите си. Затова сте избрали тази клиника и наливате купища пари , за да се грижат за вас компетентни лекари и да получавате нужните грижи за сумата , която давате. Аз съм преглеждана по спещност от д-р Манчев , нито го знаех, нито го бях виждала. Отидох с кървене и бях много уплашена. Реакцията му беше " О, ама то е живо !" . След като ме хоспитализира , държах да звъннат на Д-р Андреева , която по това време беше на конгрес незнам си къде , да и разкажат всичко и тя да решава , как ще се действа. Не бяха хепи , даже леко си повишихме тон с една от акушерките , че им нямам доверие , но в крайна сметка д-р Андреева беше информирана и назначи лечение. И не смятам поведението си за каприз.

# 100
 • София
 • Мнения: 12 938
Аз бях решила, че ако тръгна да раждам и Александров го няма категорично ще откажа Манчев да ме докосне пак. Щях да отида другаде, ако трябва, само не и при него. Знам, че има и доволни жени от него. Но нямаше да направя компромис с това. Аз също бях отбелязала, че може да гледат без да участват, но бях със спешно секцио пре нощта и изобщо нямаше специализанти.
Дано детенцето се оправи.

# 101
 • Мнения: 356
Аз изрично питах какво точно означава тази част от декларацията за специализантите и стажантите, даже мислех да попълня с отказ, но главната сестра ме забаламоса, че тов е само заради участието на специализантката на лекуващия ми лекар- в случая д-р Валериева при Александров. И тъй като аз я харесвам, се съгласих. Дано да няма изненади , защото Александров е в отпуска в момента, а моят термин е след 20-ина дни.

# 102
 • Мнения: 161
Аз следих бременността си в Щерев при Арабаджи. В 9-я месец се преместих, тъй като не бяхме доволни от нея. Писала съм в предните теми защо. В крайна сметка родих декември в Надежда. Три пъти сме ходили по спешност.
Първия път ме прегледа специализант Опрова. Беше много мила, но лекар на прегледа не повика.
Втория път специализант Калев. Пак не повика лекар...
Третият поне д-р Милчева ме прегледа. Но през цялото време си говореха простотии с още 2 жени и 1 мъж и все едно аз не съществуваха.
Като цяло нямам добро мнение за този мед. комплекс.
А това си е пълно безхаберие да проверяват на специализанти такава отговорна работа.

# 103
 • Мнения: 42
Здравейте,
Проследявам бременността си в Щерев, вчера ми взема кръв и урина за първия БХС.
Предложиха ми да заплатя пакет за проследяване Оптимален. Само за кръвните изследвания и прегледа при Чавеева ще трябва да платя около 350 лв., ако не съм с пакет (сама си поисках повече изследвания, сигурно стандартно не би струвало толкова)
Как процедирате вие? с пакет ли сте, стига ли ви или пак се налага да доплащате? или предпочитате всеки път да плащате?
Благодаря!

Последна редакция: вт, 11 сеп 2018, 09:27 от slun4evo4ove

# 104
 • Мнения: 219
Здравейте,
Проследявам бременността си в Щерев, вчера ми взема кръв и урина за първия БХС.
Предложиха ми да заплатя пакет за проследяване Оптимален. Само за кръвните изследвания и прегледа при Чавеева ще трябва да платя около 350 лв., ако не съм с пакет (сама си поисках повече изследвания, сигурно стандартно не би струвало толкова)
Как процедирате вие? с пакет ли сте, стига ли ви или пак се налага да доплащате? или предпочитате всеки път да плащате?
Благодаря!
в коя седмица сте

Общи условия

Активация на акаунт