Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 13

  • 92 621
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • Далече, далече
  • Мнения: 6 005
Снимай и показвай смело, ще оживеем.Joy

# 361
  • Мнения: 2 152
Студено е, вали гадно. В това мрачно време взех, че отпретнах едно сериозно мезе, което яко си върви със сгряващо питие. Хубавото е, че може да се импровизира спрямо наличните продукти. Ако имах шкембе, и него щях да турна вътре
https://batimiti.blogspot.com/2018/10/blog-post.html




и едни най-обикновени пържени кюфтета, малко рошавки, че направо с лъжицата ги оформях



Приятна работна седмица на всички!

# 362
  • Мнения: 9 120
Снимай и показвай смело, ще оживеем.Joy

снимай и показвай и ти, че темата е за снимки Simple Smile

За супата - много е важно темперирането. Застройвам с 1 или 2 цели яйца - колкото си искам. Обикновено на 2-3л супа.
Заедно с яйцата разбивам 3-4 лъжици кисело мляко и лъжица брашно. Сипвам от ВРЯЛАТА супа - но отделена вече от котлона - сипвам и бъркам, докато стане 3-4 пъти повече. После връщам в тенджерата и не затварям. Но съм и затваряла - като пращах буркани на студента. При претопляне на котлон (мъж ми не ползва мв) не се пресича.
Нещо друго - запържвам-задушавам морков с олиото и малко овда - пуска си каротина и супите жъллтеят.

# 363
  • Мнения: 22 867
Снимах и показвам....не че кой знае какво. Simple Smile

Гъбена чорбица


и пилешко с ориз.



marchеva14, за теб, гледай красотички, и твоята форма я има малко по-долу. Пък, ако откриеш къде се продават, свиркай! Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 21:58 от labrex

# 364
  • софия
  • Мнения: 2 463
извинета за спама, но ми хареса тази статийка
https://istinskiistorii.com/запознайте-се-с-историята-на-традицио/

# 365
  • София
  • Мнения: 15 481
извинета за спама, но ми хареса тази статийка
https://istinskiistorii.com/запознайте-се-с-историята-на-традицио/
Кое по-точно да четем?Отваря се начална страница с много снимки и статии. За пилешкото ли ?

# 366
  • софия
  • Мнения: 2 463
да ,извинявам се, сайта не позволява директен линк

# 367
  • Мнения: 9 120
извинета за спама, но ми хареса тази статийка
https://istinskiistorii.com/запознайте-се-с-историята-на-традицио/
Кое по-точно да четем?Отваря се начална страница с много снимки и статии. За пилешкото ли ?
пак сипраме да дяем пилешко ли ? Или не знаем какво да четем?

# 368
  • София
  • Мнения: 15 481
извинета за спама, но ми хареса тази статийка
https://istinskiistorii.com/запознайте-се-с-историята-на-традицио/
Кое по-точно да четем?Отваря се начална страница с много снимки и статии. За пилешкото ли ?
пак сипраме да дяем пилешко ли ? Или не знаем какво да четем?
Има рецепта със сметана и гъби.
Хрупкави филенца.

# 369
  • софия
  • Мнения: 2 463
хааха не, оставете, сайта не позволява директни линкове , иначе е готина статийка в категория 'българско'

# 370
  • Мнения: 9 120
Не позволява, защото са комерсиални сайтове
сметаната не е български традиционен продукт в готвенето Wink Ако може дайте рецептата.

# 371
  • Мнения: 22 867
Не позволява, защото са комерсиални сайтове
сметаната не е български традиционен продукт в готвенето Wink Ако може дайте рецептата.

пеп-4о, като се копира в цитат на поста на mad_bunny целия линк и се сложи в гугъл излиза статийката. Ще я дочета след малко. За историята и спецификата на бълг. кухня е.

# 372
  • София-Младост
  • Мнения: 23 370
Нещо вкусно с лоша снимка, но на тъмно...толкоз. Батето, да е жив и здрав! И бурканче с подправка си имам за мариноване на месо.
Обезкостен джолан на фурна
 
 И печени сини сливи с орехи, без захар.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 15:32 от Ала-Бала

# 373
  • Бургас
  • Мнения: 16 310
Картофена крем супа с крутони

# 374
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 748
    По еъпроса със застройката - почти никогс не дпазвам точно рецептите на супи/ манджи. Готвя по усет, вкус и налични продукти. Планирам менюто според наличностите в мхладилника или каквото е на добра цена 😛, според режима, който спазвам. Супите ги готвя за мъжете, аз не ги ям в повечето случаи. Застройката много често я пропускам, вчера какмата бе чудесно овкусена в магазина и застройката щеше да промени чудния аромат на храната. Никой не де оплака, имам половин порция останала само. Затий днес ще ги гостя с риба плакия с маслинки и ще ом направя зелена салата с варени яйца и авокадо.



   А, и между другото - тук застроена супа не съм виждала. Явно си е наше национално завършване на супите.

Общи условия

Активация на акаунт