Особено през лятото много го използам за нарязването на краставица: обелваш я без да махаш дръжките и я срязваш на две по средата - да не е дълго парчето. После правя с нож два нареза (на кръгчето все едно) рендосвам няколко пъти, после пак. Не се правят дълбоки, защото се отчупват парчетата. Тараторът става за 2 минути. Не ползвам шапка. Удобно е, защото като го сложиш на купата легнало и пасва на ръбовете (независимо от големината на купата) - има едни вдлъбнатинки. При изтеглянето на зеленчука нагоре - отпускаш хватката, при рендосването надолу - засилваш, но не е нужно да натискаш, а просто колкото да лепне към повърхността на рендето. Лесно е.
За лука ползвам шапка, но като го белиш, му оставяш мустаците и там забождаш шапката. Така накрая остатъка са именно те и ги изхвърляш.
Зелето пък го режа на половинки или четвъртинки (зависи от главата) и рендосващ ту отляво, ту отдясно, ту по средата - сама ще си усетиш. Това, което остава е кочана. Ивичките са перфектни
И така, ползвам го още за моркови, картофи на шайби (защото за пържени реже на прекалено тънко) и прочее. Абе улеснява страхотно.
Отскоро имам и блендер - ами лукът примерно не става добре, ако искам на ситно да го нарежа. Скашква се.