Как се прави пилаф с булгур?

  • 672
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 352
Здравейте,

Закупих от турски магазин пакет пилаф с болгур, но се оказа, че нямам и идея как да го сготвя.
Моля за изпитани и вкусни рецепти.

# 1
  • София
  • Мнения: 35 104
На чаена чаша булгур - общо 3 чаши течност /бульон, настърган домат.

Класическата рецепта е със запържен лук /може да се запържи и фиде за 1 мин/, лъжичка доматено пюре, бульон, настърган пресен домат и след като заври течността се изсипва хубаво измития булгур, намалява се и периодично се разбърква. Когато дръпне течността, но не до край се сваля от котлона и захлупва.

# 2
  • Мнения: 11 352
Много благодаря!
При мен сместта е смесено булгура с фидето.

# 3
  • София
  • Мнения: 35 104
Има всякакви вариации - и със зеленчуци, вкусовето може да са по-чисти, по арабски, по средизимноморски - като се ползват подправки по вкус.
Пробвай и ще си намериш своят вкус Hug

Общи условия

Активация на акаунт