Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 44

  • 67 955
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 113
Благодаря за новата тема!

Дъщерята си дойде за няколко дни и сега ѝ правя всичко, което ѝ се е яло, гледайки снимките.Тя готви по-добре и разнообразно от мен, с много люто и подправки, но ѝ се ядяло моето.



Тайна,
Много моля за рецептата на тези пелмени или както ги наричате !

# 31
  • София
  • Мнения: 15 466
Скрит текст:
Благодаря за новата тема!
Дъщерята си дойде за няколко дни и сега ѝ правя всичко, което ѝ се е яло, гледайки снимките.Тя готви по-добре и разнообразно от мен, с много люто и подправки, но ѝ се ядяло моето.
Тайна,
Много моля за рецептата на тези пелмени или както ги наричате !
Заповядай!
Това е принципа, но някои ги правят с готови кори за гьоза, а други слагат зеле,лук, тиква, тиквичка,детелина даже,  и разни зеленчуци към каймата.Аз си ги правя само с кайма за пържени кюфтета,но без хляб.Аз първо ги запържвам до златисто, после сипвам чаена чашка вода с една лъжица натурално нишесте и захлупвам с капак,Когато се изпари водата, махам капака да се получи дантелката отдолу.
https://youtu.be/kg6dm8535TI

https://youtu.be/r8MBX-SXnmg

https://youtu.be/xPh_rzF_bTc

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 20:12 от bubanka

# 32
  • Мнения: 1 865
Шницели и картофи соте

# 33
  • Мнения: 3 415
Лучена крем супа, поръсена с пармезан



Печена тиква



Форумските тиквени сладки

# 34
  • София
  • Мнения: 3 098
Днес пилешка супа и нахутени хапки. Щях да правя и дробчета, но се оказаха развалени. От лидл ги купих.

А преди малко сложих и няколко бурканчета сладко от къпини, но утре ще го снимам.

# 35
  • София
  • Мнения: 11 709
Да се запиша с една Спанакопита за разкош, днес я завъртях даже и смених и снимките с тези, които показвам  и благодаря за темата



Скрит текст:

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 36
  • софия
  • Мнения: 2 913
Благодаря за темата. Днес баница, кюфтета, крем карамел и пиле с картофи, което не снимах.



# 37
  • Мнения: 397
Може ли рецептата за споменатите преди няколко поста форумни тиквеник сладки? Благодаря! 😊

# 38
  • Мнения: 3 415
Може ли рецептата за споменатите преди няколко поста форумни тиквеник сладки? Благодаря! 😊
Заповядай 😚
http://www.vkusnoteka.bg/2015/09/blog-post_20.html?m=1

# 39
  • Мнения: 2 593
Неделни мекици

Гъби с ориз

Тиквеник

# 40
  • Мнения: 15 317
Ах, какви разкошни златисти мекички видях. Yum
У дома - традицията повелява - Принцеси с кайма и кашкавал:

Скрит текст:
Пп Побърках всички у дома с тия мои снимки. Joy Снощи Джастев си пържи яйца на очи и после ми бута порцията си да я снимам и показвам Joy:

Скрит текст:

Пп Днес е ден за прошка, затова Простете! и Простено да ви е!

# 41
  • Мнения: 11 737
Снощи вечерята беше почти като тази в петък. Имахме за дояждане.


И мамалига вчера следобед...


И днес фокача на тиган с шунка, чоризо и моцарела

# 42
  • София
  • Мнения: 3 022
И днес фокача на тиган с шунка, чоризо и моцарела
Моля,за разяснение как се прави.

# 43
  • Мнения: 11 737
И днес фокача на тиган с шунка, чоризо и моцарела
Моля,за разяснение как се прави.
Скрит текст:
Фокача на тиган с шунка, чоризо и моцарела

* 250 мл прясно мляко (може и вода, но с мляко ми е по-вкусно)
* 10 г прясна мая
* 1 ч.л сол
* 1 с.л. захар
* 10 мл олио
* 400 г брашно за баница (ако е друго, може още около 50 г да се добавят)

* 20 г масло за намазване

За пълнеж: малко на око, но 100 г моцарела , 100 г шунка и 50 г чоризо- или каквото ви харесва на вас.

Маята се разтваря в млякото с щипка сол, захар и 3-4 с.л. от брашното. Разбърква се на каша и се оставя сместа да шупне.
Останалото брашно се поставя в купа, прави се кладенче, сипва се втасалата мая, останалата сол, захар и мазнината. Замесва се тесто, което се покрива с фолио в купата и се оставя да втаса за час.
Готовото тесто се разточва на голям квадрат, разпределят се нарязаните шунка, чоризо и моцарела и се затваря на плик, като се застъпват краищата. Отново се разточва, но големината да не надхвърля тигана, в който ще се пече.
Намазва се тиган с разтопено краве масло. Поставя се фокачата и се оставя да втаса 15 минути.
Пече се на умерен огън за по около 10-12 минути на страна. /котлона да не е силен, че изгаря, а трябва бавничко да се пече/
Обръща се с помощта на голяма дъска или плато и се връща в тигана да се запече и от другата страна.

# 44
  • Мнения: 816
Лелееее колко вкусотии сте сътворили, от мен скромно тези дни.

сладкиш с череши и руло със сладко




за закуска лаваш с шунка и кашкавал


свинско роле пълнено с кашкавал, яйце и кисела краставичка, сервирах го върху канапе от пържени филийки и гъбен сос

Общи условия

Активация на акаунт