Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 дек. 2006, 21:21 ч.

как без малко щях да се хвана на въдицата

 • 2 948
 • 36
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
Мили мамчета,
Мисля, че темата ми  вероятно ще се повтори с друга подобна (лятото сякаш четох нещо такова), ала ето че днес се случи и на мен. Пиша го, за да няма други "опарени шаранчета", каквото без малко да стана и аз.
Вечерта е. Звъни се на домашния телефон. Пригтовям вечерята, обажда се синът ми. Търсят ме по име. Непознат мъжки глас на около средна възраст, звучащ малко с диалект. На въпроса ми - кой се обажда - отговор - а сега да видим ще се сетиш ли. Правя, струвам, не се сещам. Той - бе ти братовчеди от провинцията нямаш ли? Казвам - имам. Ми, забравихте ни вие и т.н.
Сетих се за един роднина, когото не съм чувала отдавна и който обикновено ни търси, когато има нужда от нещо. Припознах се за него. "Иване, ти ли си". Аз съм. Той - как сте вие, как я карате, аз  започвам да обяснявам. Ами вие, питам - как са децата - той - добре са и бързо обръща темата. Виж сега какво - намирам се в едно село близо до вас, по работа съм. Може да ви дойда на гости по-късно вечерта, но сега спешно ми трябва ваучер на Вивател, трябва да проведа няколко разговора, а тук в селото всичко е затворено. Моля те за услуга. Казвам - кажи. Отиди до най-близкия магазин и ми вземи един ваучер, аз ще ти го платя като дойда. Казвам - ок, но сега съм заета. Почват кандърми - ама моля ти се, спешно ми трябва, ще ти дам парите и т.н. (не ми е до парите, учудих се на настоятелността му, но нейсе, склоних да ида.)
Мислех да взема ваучер от 5 лв, но онзи продължава да нахалства - колко пари имаш в момента, от 10 лв няма да ми свърши работа, не може ли от 20 или поне 50. Казвам - не може, нямам тези пари в себе си. Отсреща - абе моля ти се бе, човек, иди до съдедите, вземи назаем, обещавам ти до 2 часа съм при теб и ще ги върна. Казвам - никога не съм вземала пари от съседи назаем и сега няма да го направя. Той склони - добре тогава, иди ми вземи ваучер, след 10 мин. ще ти се обадя и ще ми издиктуваш цифрите. Чак сега се светнах, че нещо не е наред - нахалство, нахаластво, ама чак пък толкова..........
И все пак - облякох се и без малко да хукна (нали съм услужлива патка загубена), при което ме светна, че имам телефона на тоя наш роднина и ще звънна да проверя нещата как стоят. Познайте от три пъти какво стана - жена му се обади, той си бе вкъщи и нямаше нищо подобно, горски. Тогава вече се сетих за тоя номер, за който вече бях чувала, но не сметнах, че някога ще се случи и на мен. Одисеята не свършва дотук обаче.
(Не отидох никъде, мъж ми се върна след малко. Телефона през това време загря от звънене, аз не вдигам, докато не си дойде мъжа ми. Връща се той, вдига и същата история се повтаря и на него - абе ти не ме ли позна, как може и т.н. (егати наглеца). За да спечеля време да обясня случката на мъжа си, му казах да каже, че ме няма и пак да се обади оня. Така и става.
При по-късното позвъняване тоя звъни и вика - дай да чуя жена ти, обеща да ми купи ваучер.
Мъж ми го разиграва едно хууууубавичко да му свърши ваучера и му вика - като дойдеш у нас на гости, жена ми ти е приготвила ваучера, тогава ще ти го дадем. Явно онзи се усети, щото, без нищо друго да е казал мъж ми, взел да псува просташки и затворил.
А кажете ми вие, случвало ли ви се е подобно нещо. Всъщност да, случва се, и то много често, но не вярвах, че точно на мен може да се случи. При това - назова ме по име, демек, знае домашният ми телефон и името ми, човекът. При разговорът ни, мисля, че споменах и името на мъжа ми, така че, обаждайки се мъж ми, онзи назовава и него по име. И като нищо ще те изкара "хахо", че видиш ли ти, не можеш да си познаеш роднината.
Мили мамчета, изписах тоя дълъг постинг, за да ви предпазя от подобни глупости и да ви кажа: НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТАЯ ВЪДИЦА!
Тия се бетер от циганките-врачки по улиците, големи психолози са и умеят да те оплетат, колкото и мнителен и предпазлив да си.

# 1
 • Мнения: 2 715
Преди правеха номера за пари. Сега са се изхитрили. Благодаря, че разказа! А името са го взели от телефонния указател например.

# 2
 • Мнения: 918
Преди около седмица на майка ми и се случи  абсолютно същото. Tired Добре, че се е сетила да ми се обади веднага след случката за проверка, защото въпросния мъж объркала с наш приятел.

# 3
Да и на нас се обаждаха - бъдете внимателни  Peace

# 4
 • Мнения: 4 452
Подобна случка се случи на свекър ми преди няколко месеца. Обажда му се някакъв, назовава го по име и се представя като роднината Георги. Свекъра веднага пита:"Свато, ти ли си?" Баща ми се казва така човекът се припознал. А онзи:"Да, аз съм. Случи ми се нещо и ми трябват 2000 лева на заем". Свекъра обещал да си помисли. През това време се свързал с баща ми и лъжата лъснала. После онзи му се обадил да пита какво става, ще му даде ли парите. Свекъра взел да го разпитва: "Я, кажи сега ти кой си, от къде си?'' И измамника затворил слушалката. Край!

# 5
 • София
 • Мнения: 4 186
Мерси за предупреждението!
Ама аз понеже съм любопитна, а и бавно схващам понякога, та се чудя за кво му е тоя ваучер?  newsm78

# 6
 • България Сливен
 • Мнения: 226
И нашето семейство не бе подминато. Внимавайте много!

# 7
 • Мнения: 4 680
Да си зареди с нов ваучер тел. Mr. Green Деси от Пелово го правеше същият номер, гада.

# 8
 • Мнения: 1 100
Да! Една сутрин звънна един вкъщи.
Приповдигнат мъжки глас:
- Алоооооо, здрастииии! При което аз казвам сънено: Здрасти   - сънено и провлачено  Tired 
Той със същият приповдигнат тон:
- Дай ми майка си или баща си! Явно ме е познал, че съм дете, защото гласът ми е наистина много детски, като на пет годишно детенце  Joy
Естествено давам телефона на майка ми. Разговорът им приключи за 2 секунди. Не знам как, но нещо ми светна и я питах какво точно и е казал тоя. Тя каза, че казал: Алооо, ти роднини извън града имаш ли?
Майка ми му казала НЕ. И оня казал, че явно имал грешка.


Сигурна съм, че е от онези. Защото първо ме попита за майка ми или баща ми. Ако беше роднина на майка ми, нямаше да му е все едно кой ще му дам. Освен това, толкова приповдигнат глас... Видимо театралничеше. Та, ако се бях усетила по-рано така щях да го напсувам. #2gunfire Гад мръсна! Ще ми печели пари с измама. Баща ми седи понякога до 10 часа на работа и пътува посред нощите, а тоя ще си прави парите от неговия труд. Ай сектир бе, келеш! На такива и боят им е малко. Втори път няма да пропусна шанса си и ще го направя на 2 стотинки.

# 9
 • Мнения: 155
Бабата на моя приятелка вдига телефона и чува мъжки глас :''Бабо, катастрофирах!Трябват ми пари, за да се прибера в БГ!". Горката женица си мисли, че това е внук й, който живее в Чехия и така се панира, че загубва ума и дума. Продължава оня да нахалства и да звъни, докато най-накрая внучка й не се прибира и не го разкарва по телефона. Ужасна работа  #Cussing out!
 fight

# 10
 • Мнения: 2 902
Миналата седмица и на мен ми позвъниха. На въпроса ми "Извинявам се, но кой се обажда?", отговора беше "Не си ли познаваш роднините?", аз "Имам доста роднини и не мога да позная кой си. ", той "А в северна Б-я?", аз категорично "Там нямам." Веднага затвори. После приятелка ме светна какъв бил номера.

# 11
Миналата седмица и на мен ми позвъниха. На въпроса ми "Извинявам се, но кой се обажда?", отговора беше "Не си ли познаваш роднините?", аз "Имам доста роднини и не мога да позная кой си. ", той "А в северна Б-я?", аз категорично "Там нямам." Веднага затвори. После приятелка ме светна какъв бил номера.
Понеже пуснах темата и в "дом и семейство", оттам писаха, че съвсем скоро е имало такава тема за измами в Аксаково. Искам да отбележа, че живея във Варна.

# 12
 • Мнения: 7 285
само не разбрах откъде измамникът знае името на жената newsm78

# 13
 • Мнения: 918
само не разбрах откъде измамникът знае името на жената newsm78

Тел. указател, сметки взети от пощата.......варианти много

# 14
 • Мнения: 4 966
Ооо, при нас се опитаха, но понеже телефонът по разните указатели се води на бившите собственици, а ние си го прехвърлихме преди няма и година, търсеха тях.
Естествено, позната схема:
- Ало, здравей, как сте вкъщи, що сте?
- Кой се обажда?
- Не ме ли позна? Отдавна не сме се чували?
- Оооо, аз недочувам и не мога да позная (понеже акцентът и приповдигнатия глас са впечатляващи, вече започнах да загрявам, че има нещо).
- Ами, ти роднини на село нали имаш (бившите собственици имат и двамата, но аз нямам)?
- Нямам.
- Ама мъжът ти има. Ха сега, сети се.
- В селото на мъжа ми говорят по-различно, а и те ни търсят по мобилния (всъщност, "селото" ни е вила и къщи там имат зълвите ми и братовчедите на мъжа ми, но наистина те ни търсят само по мобилния - дори домашния не го и знаят).
- Що се правиш сега, че не ме познаваш, бе, Силве. Я ми дай Тошко.
- Аааа, Силвето и Тошко не живеят, а и никога не са живяли на този номер (в нашия апартамент не е живял никой преди нас и надали бившите собственици са раздавали точно този телефон на роднините си).
- Майтапиш ли се сега. Сигурно си ме познала и си правиш майтап (онзи продължава да упорства). Хайде, недей така, че имам сериозен проблем и имам нужда от помощ. Ще ми трябва една дребна услуга.
- Не, сериозна съм. Роднините им, предполагам, добре знаят това и странно как Вие сте пръв и единствен, който ги търси на този номер.
(Онзи отсреща само хлъцна и затвори. Добре, че не бях принудена да чуя какво му е било на акъла.)

# 15
 • Бу-у-урга-а-ас
 • Мнения: 2 598
Вчера ни се обадиха и на нас. Схемата е едно към едно като при вас. Преповдигнат тон, излишна веселост...
Аз обаче ги отрязах много бързо и ги попитах дали им се занимава с полицията?  #2gunfire

# 16
 • Мнения: 1 063
Ужас какво става бе момичета, те наред ли започнаха да звънят #CrazyКак е огладнял народа преди Коледа!!!
Вчера в къщи се звънна и вдигна свекър ми и някой му казва, че сме имали доставка и потвърждават нашия телефон, той оставя слушалката и идва да ме пита какво съм поръчала и естествено през това време бяха затворили.Не знам дали е било нещо подобно, но беше странно.Дано не ни лъжат, но най-вероятно ще се обадя в полицията, ако изобщо им се занимава с измамници на дребно.

# 17
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 276
Всичко това което прочетох звучи ужасно!!!  Close
Ето това е една от многото причини да не искам да се прибера в България Sad

# 18
 • Мнения: 327
Ей че тарикати са се навъдили. Ама тези хора все нови и нови номера измислят.

# 19
 • Мнения: 3 050
Звучи ужасно, аз съм от Варна и много благодаря за полезния постинг!  bouquet

# 20
 • Мнения: 511
ужас

# 21
 • Мнения: 1 187
И аз имах същия разговор с един господин, братовчед ми бил от провинцията, как така не съм се сещала, и тъкмо да му затворя мъжа ми взе слушалката и онзи бързо затвори. Мале какви неща измислят тези измамници. #2gunfire

# 22
 • Мнения: 3 835
Преди като искаха пари на ръка пак можеше да ги хванат. Ама сега с тези ваучери ще е по-трудно.

Моя леля преди месец мина по този път. Миналата година пък им беше дала пари. Ама тя си е милостива и сигурно не им е било трудно да я метнат.

# 23
 • Мнения: 1 233
Скоро бяха звъняли на майка ми,уж пак роднини,за някакъв колет.Тя се  усетила,че е измама,ама били страшно нахални.Просто нямам думи! #2gunfire

# 24
 • Мнения: 426
 Баба ми така се вързала и изгоря с 300лв,ама като не се е обадила да пита. Добре е, че си се сетила да потърсиш въпросния роднина.

# 25
 • Мнения: 3 835
Лелчето казала, че ще се обади на баща ми - и тогава почнали да я навиват, че брат ми не искал родителите му да се притесняват. (номерът бил че брат ми е закъсал с кола)

# 26
 • Мнения: 122
За пръв път попадам на такава тема. Благодаря за предупреждението.

# 27
 • София
 • Мнения: 514
Същата работа и в нас преди 2 седмици. Само че не знаеше имена, а се обади с репликата "Ало, София, как сте?" После познатото  - От провинцията - сети се кой е - И КАто 5 пъти казах, че нямам роднини извън София "предположи", че има грешка. И търсел Мария - хихи - това е стара шега със съпруга ми, за най-често срещаното женско име...

А баба ми как щяха да метнат преди месец.... Там са разиграли случката с колета от чужбина, и плащането на куриер! Наглеците са искали 2000 лв!!!! Баба ми попитала дали не е братовчед ми и този потвърдил. А Братовчеда е германец и незнае 2 думи на БГ. Убедил я е, че е научил от книгите #2gunfire #2gunfire #2gunfire
И я заклел да не казва на никого!!! Едвам й измъкнах думите с ченгел. Та пратката да се вземела от Плевен - тя затова се обади за помоощ на мен, иначе ако й бяха направили среща наблизо - като нищо е щяла да си даде паричките!!!! #Cussing out
  Обаче тези продължили да звънят след това всяка неделя, явно са направили проверка и през седмицата, но тогава родителите ми вдигат телефона.
Последния път, вече явно ядосана и бабата - са започнали ругатни по телефона...
Дано никой не им се хваща на наглите лъжи!!! #2gunfire

# 28
 • Мнения: 6 462
Обадиха ми се и на мен преди два дни. Каза че е  братовчед ми. Аз имам трима  - единият почина преди 10 години, другият е в щатите, с третият точно се бяхме чули. Просто нямаше шанс Mr. Green

# 29
 • Мнения: 4 176
Преди месец към обяд звъни телефона. Домашния.
- Здравей
- Здравей
Питам:
- Кой търсите?
- Не ли позна?
- Не . ( и мълча). Кажете кой търсите?
- А напъни се де.
- Не обичам да се напъвам и ако не кажете кой сте и кой търсите затварям.
- Чичо ти ( или вуйчо ти)
- Кой вуйчо?
- Гошо бе.
- Гошо????????
- е не познаваш ли Гошо?
- Не.
Кажете кой търсите тогава?
- Е, явно не ТИ с еговори.
- Да прав СТе не мис е говори с непознати.
Затворих.

Говореше с ена МИЕКО, а аз ненавиждам този говор. Нямам такива познати. При такъв говор, веднага ставам леко раздразнителна и  недобронамерена Simple Smile


Скоро една съседка каза за друг номер.
Тя пише тук във форума. Може и да го прочете.
Обадил се някакъв "доктор" уж от Пирогов на баба и. Казал, че дъщеря и катастрофирала и имат нужда да се прелива кръв. Тя обаче струвала пари и и взели 200 лв. Не съм сигурна за сумата ама май 200 лв. бяха.
Представете си какви идиоти. Жената за малко да умре.

# 30
 • Мнения: 799
 Shocked Shocked Shocked
Какви са тези олигофрени?!?!?!?!

# 31
 • Мнения: 2 902
Момичета,
Страшно нагли са, ако не си се хванал, продължават да ти звънят. Внимавайте!

# 32
 • Мнения: 3 835
Мамчета, психясах вече!  Naughty

На едно девойче му звъни ГСМ-то в рейса и започва разговор с някой от провинцията. Разговорът протича по подобен начин на описаните. И аз като заслухтях ... и само дебна момента, в който да се намеся.
Слава богу всичко свърши с това да се уговорят, че друг ден ще се чуят къде да са на Нова година.  #Crazy  hahaha

# 33
 • Мнения: 3 838
Аз обаче ги отрязах много бързо и ги попитах дали им се занимава с полицията?  #2gunfire

Точно така се действа, във всички подобни случаи. Peace

# 34
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
Отивам аз един ден да предупреждавам свекито да не се хване,а тя тъкмо предният ден дала 100лв на едно цигане ..за колет ..за племенника и!Звъни в нас телефона,а ние живеем на квартира,търсят покойната хазяйка по име,казвам-няма я...кога ще мога да говоря с нея...ами няма да можете...е как така...покойница е от доста години вече...затвориха Crossing Armsтвърде младежки глас търсеше една толкова възрастна покойница #Cussing out

# 35
 • София
 • Мнения: 1 331
M tel имат услуга чрез sms да зареждаш телефон с ваучер, което директно ти се отразява на сметката. А този чак до магазина ще те разкарва... Mr. Green

# 36
 • София, в полите на Витоша
 • Мнения: 946
И на майка ми са звъняли, и на бабата на мъжа ми, и у нас са звъняли, но са попаднали на мъжът ми.

Бабата се хванала донякъде, хем ги бяхме пердупредили. После се ядосваше, че сглупила.... #2gunfire

Отврат.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт