Сега само ще ви предложа любимите сиренки, за които ако ги готвите за повече души удвоете дозата. Рецептата е подходяща и за разделно хранене.
Продукти: 1 ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 2 ч.ч. пресято брашно, 1 ч.л. сода бикарбонат; олио за намазване на тавичката
Разбъркват се много добре продуктите в последователност – яйца,мляко + содата,брашно и най накрая с лъжица може да се добави сиренето.Намазваме тавичка и с помощта на супена лъжица слагаме от сместта топчици в нея.Не се притеснявайте ако се разлеят.Печем около 20 мин. на умелрена фурна. Поднасят се топли с кисело мляко или др. По ваш вкус. Дано ви допаднат рецептите,които предлагам.
Само пояснявам,че тези които предпочитат да задушават могат да сложат първо водата и след като тя заври тогава да слагат вече морковите и лука за супата топчета – вкуса не се променя.Най е вкусно с тази синята Вегета на Подравка. И още нещо – лично аз слагам малко олио в манджите и то след като съм ги свалила от огъня. Вкуса не се променя,дори може да откриете, че е по вкусно. Олиото,когато ври по принцип е вредно и канцерогенно. Ако имате желание ще ви предложа и рецепта за кюфтета без месо,но с вкус на месо – от овесени ядки, орехи и др.
Добър апетит!
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1411 - супата топчета
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1485 - вегетариански принцеси