Разделно хранене-рецепти/2/

  • 221 437
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 3 787
Риба:

СКУМРИЯ В ХАРТИЯ - НА ФУРНА

ПРОДУКТИ: 5 скумрии, 125 г /1 пакетче/ краве масло, 1/4 връзка магданоз, 5 скилидки чесън, 1 лимон, сол на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: почистената и измита риба се посолява и в коремната и кухина се поставя смес от дребно нарязаните магданоз и чесън. Увива се в пергаментова хартия, предварително намазана с масло, поставя се в тавичка със скара и се пече в умерена фурна около 20 минути. Поднася се с хартията и резенчета от лимона.

# 91
  • София
  • Мнения: 3 787
Яйца:

Спанак с яйца на фурна

500 гр.спанак
 6 яйца
 1 връзка зелен лук
 2 големи глави лук
 5 - 6 с.л.олио
 магданоз
 сол и черен пипер на вкус

Измитият и нарязан спанак се попарва във вряща вода, докато омекне и си промени цвета.
Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, след което се смесва с отцедения спанак.
Ястието се поръсва с черен пипер и се задушава в 1 ч.чаша вода, докато спанакът остане само на мазнина.
Печем спанака в предварително загряна фурна около 10 минути, в намазнена тавичка. Отгоре го заравняваме и чукваме целите яйца.

# 92
  • София
  • Мнения: 3 787
Паста:

Орзо с броколи

Орзото е вид дребна паста, прилича на ориз.

2 ч.л.зехтин
 1 ч.чаша гъби, на филийки
 1/2 ч.чаши лук, нарязан на ситно
 2/3 ч.чаша орзо
 2 ч.ч. зеленчуков бульон
 1/2 ч.чаша настърган морков
 1 ч.л.майорана
 щипка черен пипер
 2 ч.чаши розички броколи

Сгрейте мазнината в тиган. Задушете гъбите и лука, докато омекнат. Добавете пастата. Оставете на котлона още 2 минути, или докато пастата покафенее. Внимателно добавете пилешкия бульон, моркова, и подправките. Оставете сместа да заври, след което оставете да къкри около 15 минути. Пастата не бива да се разварява. Отстранете съда от огъня и изсипете броколито. Покрийте с капак и сервирайте след 5 – 10 минути.

Кус - кус със зеленчуци

1 чаша кус -кус
 3 ч.чaши зеленчуков бульон или вода
 1 с.л.зехтин
 1 средна глава лук, накълцана на ситно
 4 скилидки чесън, счукан
 1 с.л.прясно накълцан джинджифил
 4 моркови, нарязани на кръгчета
 щипка стрита люта чушка/може и без нея/
 1/8 ч.л.кориандър
 2 тиквички, нарязани на филийки
 1 червена чушка, нарязана на малко парченца

Изсипете кус – куса в голяма купа и ги залейте с чаша вряла вода или бульон. Покрийте съда и оставете за около 5 минути.
Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Добавете лука, чесъна, джинджифила и задушете, бъркайки, за 1 – 2 минути.
Добавете морковите, лютата чушка, кориандъра и останалия бульон. Оставете да заври, след което намалете огъня и варете 5 минути.
Добавете тиквичките и задушавайте 3 минути.
Същото направете и с чушката накрая, без да слагате капак.
Разровете кус – куса с вилица.
Изсипете зеленчуците и получения сос вътре.
Разбъркайте и сервирайте.

Макарони с аспержи

1 пакет макарони
 400 гр.аспержи
 1 малка глава лук
 1 червена чушка
 100 гр.масло
 сол
 черен пипер

Аспержите се варят във вряща вода, след което се измиват със студена вода и се отцеждат добре. Нарязват се на по - малки парчета.
Лукът, нарязан на ситно, и чушката, нарязана на лентички, се задушават в малко масло. След 4 - 5 минути се добавят в тигана и аспержите.
Макароните се варят според инструкциите на опаковката и се отцеждат. Изсипват се в тигана, заедно с останалото масло.
Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.

Паста със зелен фасул и соев сос

1 пакет (455гр.) китайска юфка или друг вид паста
 2 с.л.сусамово олио
 1/2 ч.чаша соев сос
 1/4 ч.чаша винен оцет
 2 с.л.магданоз, по желание, накълцан
 1 с.л.настърган корен джинджифил
 1 ч.чаша зелен лук, нарязан по диагонал
 1 ч.чаша шушулки зелен фасул, пресен

В дълбок съд сложете вода да заври. Сварете пастата, според инструкцията. Отцедете и измийте със студена вода.
В голяма купа смесете сусамовото олио, соевия сос, винения оцет, магданоза и джинджифила. Добавете пастата и разбъркайте, за да не се слепва и за да поеме от соса.. Добавете зеления лук и пак объркайте. Накрая изсипете зеления фасул. Разбъркайте и охладете преди да сервирате

# 93
  • София
  • Мнения: 3 787
Постни:

Печени картофи с розмарин и чесън

10 средни картофа
 2 с.л. сушен и натрошен розмарин
 1 винена чаша зехтин
 4 скилидки чесън, счукан

Почистете картофите и ги нарежете на четири.
Задушете на пара за около 10 минути, след което ги потопете в зехтина, розмарина и счукания чесън.
Печете в тавичка в предварително загрята фурна за около 30 минути на 180-190 градуса.
Сервирайте веднага, за да запазите коричката хрупкава

Булгур пилаф с патладжан

3 патладжана
250 г булгур
2 стръка пресен чесън
2 домата
1 к. ч. зехтин
копър и магданоз за поръсване

1. Патладжаните се нарязват на филии, поръсват се със сол и се оставят да се изцедят.
2. Булгурът се изплаква и се отцежда. Чесънът се нарязва надребно, а доматите и патладжаните – на кубчета.
3. Патладжанът се запържва в сгорещения зехтин, добавят се чесънът и доматите и се пържи около 1 минута на силен огън. След това се слага булгурът, леко се запържва и се залива с 200 мл гореща вода. Посолява се, оставя се да къкри 5 минути и накрая се овкусява с копъра и магданоза.

Праз лук и чушки с балсамов оцет

1 1/2 с л зехтин
2 стръка праз лук
1 жълта или оранжева чушка
2 червени чушки
3 с л балсамов оцет (червен)
3-4 стръка магданоз (по желание)
сол
черен пипер

. Бялата и светло зелената част на праза се нарязва с дебелина ~1 см ..
. Чушките също се нарязват на средни парчета....
. Зехтина се нагрява в тигана и се поставя праз лук и чушките..
. Покриват се с капак и се оставя да се задушат около 10 мин...
. Добавя се балсамов оцет и се оставя без капак за още 10 мин или докато се изпари течността ..
. Посолява се по желание ...
. Отново по желание се посипва с магданоз ...

Кюфтета от булгур

Вари се булгур, добавя му се лук, кимион и подправки като на обикновени кюфтета,прави се на кюфтета и се пържи

# 94
  • София
  • Мнения: 3 787
Ето и един шейк Wink:

Вкусен шейк от цитрусови плодове

Този шейк е невероятно вкусен. Има вид на крем, без в неговата направа да са използвани мляко или сметана. Става за закуска, за обяд, и е идеален начин да накарате децата си да похапнат плодове.

1 малка консерва ананас на кубчета
 1/2 консерва от цитрусови плодове, смес
 1/3 чаша портокалов сок
 1/4 чаша сок от ананас
 6-7 кубчета лед
 2 с.л.вода

Просто смесете съставките в блендер до получаването на гладка смес

# 95
  • Мнения: 6 958
Сирене за предястие

Продукти:

400-500 гр. сирене (нарязват се на 4 или 5 тънки блокчета сирене)
2 домата
магданоз
целина
черен пипер

Приготовление:

Вариант 1: Сиренето се разтапя за няколко секунди/минута в микровълновата фурна. Добавя се нарязаното на филийки домати за декорация и по желание се овкусява с малко зектин или олио. Поръсва се с черен пипер и нарязаните на ситно магданоз и целина. По желание могат да се прибавят няколко маслини.

Вариант 2: Сиренето се препича в партигрил. Добавя се нарязаното на филийки домати за декорация и по желание се овкусява с малко зектин или олио. Поръсва се с черен пипер и нарязаните на ситно магданоз и целина. По желание могат да се прибавят няколко маслини.

Вариант 3: Сиренето се панира леко на тиган с позната ви панировка (айца и малко брашно). Добавя се нарязаното на филийки домати за декорация и по желание се овкусява с малко зектин или олио. Поръсва се с черен пипер и нарязаните на ситно магданоз и целина. По желание могат да се прибавят няколко маслини.


П. С. Поздравления за темата  Hug Разделното хранене е най-правилното хранене според мен... Ако нямате нищо против ще включвам някои от рецептите си тук.  Peace

# 96
  • София
  • Мнения: 3 787
... Ако нямате нищо против ще включвам някои от рецептите си тук.  Peace

Разбира се,че нямаме против Peace Дори напротив Laughing
Благодаря за рецептата HugЩе чакаме още Wink

# 97
  • Мнения: 6 958
... Ако нямате нищо против ще включвам някои от рецептите си тук.  Peace

Разбира се,че нямаме против Peace Дори напротив Laughing
Благодаря за рецептата HugЩе чакаме още Wink

Благодаря ти камиHug ще се включвам когато мога и предварително ви се извинявам, ако допусна някоя грешка в рецептата и тя не спада в раздела за Разделното хранене  Hug Hug Hug В момента съм на други диети, но мога смело да твърдя че имам опит с разделното хранене (сваляла съм 25 кг. с него, но ги качих обратно и т.н. не е за тук историята...) Исках да кажа едно благодаря и само да не спамвам рецептурника  Blush За в бъдеще ще се виждаме някъде из форума...   bouquet

# 98
  • Мнения: 6 958
С А Л А Т И:


Универсален и диетичен салатен дресинг на Миранда:

3 ч. л. зехтин
6 ч. л. мин. вода
6 ч. л. лимонов сок
черен пипер
магданоз
целина

Блу муун

домати, поръсени със синьо сирене, босилек и маслини, маруля

Капрезе

домати, сирене "Моцарела", заляти с Босилеков сос, маруля

Салата от синъо сирене

порция синьо сирене с маслини, маруля

Пролетна салата

марули, моркови, краставици, чушки, домати, гъби, маслини, Винегрет сос

Салата Цезар

марули, моркови, краставици, яйце или пилешко филе, зеле, Цезар сос

Една Българка

домати, зеле, моркови, картофи или шунка, лимонов сок

Мексиканска пушка

зеле, моркови, пушено пиле, царевица, сос Бианко, магданоз

Двубой
 
домати, краставици, лук, гъби, моркови, царевица, шунка или варено яйце

Закуска на тревата

кис. краставички, варени картофи, моркови, грах

Таляна
 
марули, краставици, царевица, риба тон или варено яйце, лимон

Кърмит

марули, краставици, репички, пр. лук, варено яйце
 
Аризонска мечта

домати, краставици, царевица, шунка

Америко Веспучи

кис. краставички, варени картофи или шунка

Гладът на викинга

риба тон, домати, кисели краставички, лук

Селска чест

варени картофи или яйце, лук

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 19:20 от miranda_rs

# 99
  • София
  • Мнения: 3 787
Миранда,страхотни рецепти Hug
А сосчетата ще ни кажеш ли какво предстваляват-сос Бианко,Цезар сос и другите Grinning

# 100
  • Мнения: 6 958
Салатни сосове

     

Сос Бианко

150 гр. майонеза
1/2 чаша кисело мляко
2 скилидки чесън
целина

Сос Цезар - диетичен

1/2  ч.ч. обезмаслено кисело мляко
3 с.л. извара
3 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. соев сос
1 ск. чесън
черен пипер

Сос Цезар - бял

150 гр. майонеза
1 с. л. горчица
1 ч. ч. кисело мляко
3 скилидки чесън
копър
черен пипер

Сос Цезар - червен

150 гр. майонеза
50 гр. кетчуп или доматено пюре
босилек
целина
черен пипер

Босилеков сос

1 ч. ч. кисело мляко
1 скилидка чесън
босилек

Сос Винегрет

1 глава лук
1 ч.ч. олио
1 кисела краставичка
1 връзка магданоз
3 с.л. оцет
сол


Сос Цезар и сос Винегрет се продават готови в магазините (незнам дали във всички, но ги има)  Peace

П.С. Сосовете не са съвсем по системата за Разделно хранене, за това ви препоръчвам Универсалния диетичен дресинг...    bouquet

# 101
  • Мнения: 6 958
Сила за Живот



Продукти:

лук
гъби
сирене
домати
маслини
магданоз
краставици
пресни чушки


Дресинг:

зехтин
лимонов сок

(по желание)


П.С. Заглавието на рецептата съвпада с вашия / нашия пътеводител в храненето "Сила за живот'' на Харви и Мерилин Даймънд  Peace

# 102
  • София
  • Мнения: 3 787
Постни:

Кафяв ориз с гъби и зеленчуци

300 гр. кафяв ориз
100 гр. гъби печурки
1 морков
1/2 глава лук
1 чушка
1 ч.л. Пикантин
1 с.л. зехтин

Накисваме ориза за 2 часа в хладка вода. След това нарязваме гъбите на половина да са по на едро, а моркова, чушката и лука много на дребно. В тиган леко запържваме в зехтина всички зеленчуци, включително и гъбите за около 5 мин. След това в тавичка слагаме ориза 1:3 с вода и всички запържени зеленчуци и добавяме пикантината. Печем до поемане на всичкото количество вода

# 103
  • Мнения: 903
Ками, супер е тази рецептичка, ама ориза сварява ли се с толкова малко вода. Аз като съм готвила такъв ориз и сигурно 2ч. го варя с многоооо вода. Ще пробвам след празниците, благодаря за рецептичката  bouquet

# 104
  • София
  • Мнения: 3 787
Да,Диди,сварява се,само,че,аз го кисна във вода 24 часа преди да го готвя.Така омеква хубаво и после по-лесно се сварява Wink

Общи условия

Активация на акаунт